12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pilismarót
www.pilismarot.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Pergel István Csaba E-mail: pilmalap@mail.datanet.hu
 Telefon: +36-33-508-170 Fax: +36-33-508-180
egyházművészet,    étterem,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    kastély, kúria,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szálláshely,    templom,    vár, várrom,    vízi sportok, kikötő

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Hideglelős-kereszt

Cím: Pilismarót, a Búbánat-völgy közelében

A község határában, a Duna partján, a sziklás, meredek Hosszú-hegyen áll. 1874-ben emeltette Nagy Mihály esztergomi lakos a vasállványos erősített, hatalmas keresztet a dunai hajósok számára. A néphagyomány azt tartja, hogy a hideglelősök meggyógyulnak, ha a keresztet térden csúszva háromszor megkerülik. A kereszt mellől pompás kilátás nyílik a tájra. Itt állt egykor a Duna menti római limes magasabban fekvő katonai tábora, amely a IV. század második felében épült. A szabálytalan háromszög alakú tábort négyszögű tornyokkal erősített falak védték. Az erődítményt még a IX.-XI. században is használták.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Benkovics Vendégház Pilismarót

Cím: 2028 Pilismarót, Esztergomi út 2.
Telefon szám: +3633 470-382; +3630 932-3174
Fax szám: +36-33-508-170
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Benkovics Lászlóné

A Benkovics Vendégház Pilismaróton a falu központjában, a Malom patak partján áll. A zárt udvarú, összkomfortos családi ház ideális pihenőhelye a Dunakanyart megismerni szándékozó vendégeknek.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Pilismaróti Felső-öböl (horgászhely)

Cím: Pilismarót, külterület
Telefon szám: +36-34-310-453
Link: www.mohosz.hu/pilismarot.html

Az öböl mesterségesen, kavicsbányászat következtében létrehozott Duna-öblözet, mely a Duna partján az 1704,8 és az 1706,7 fkm-re párhuzamosan, a szobi révhez és az erdészeti pihenőhöz vezető két aszfaltozott út között terül el. Forrás és kép: www.mohosz.hu/pilismarot.html
 Ifjúsági szállás, tábor
 

Pilismarót Üdülőtábor és Erdei Iskola

Cím: Pilismarót
Link: www.dorog.hu

A Dunakanyarban, Pilismarót közelében található Dorog város üdülőtábora, mely kitűnően alkalmas erdei iskolai programok, előkészítő és sporttáborok, turisztikai találkozók, gólyatáborok megrendezésére.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Heckenast-kúria

Cím: Pilismarót, Rákóczi F. út 19.

A Heckenast-kúria 1860-ban épült romantikus stílusban. Építője, Heckenast Gusztáv könyvkiadó és nyomdatulajdonos, az 1848-as forradalomban és a kiegyezés előkészítésében is tevékenyen vett részt. A Heckenast-kúria és kastélyparkja nem látogatható.
 múzeum
 

Konyorcsik János-gyűjtemény - Pilismarót

Cím: Pilismarót, Rákóczi u. 19.

 
Konyorcsik János szobrászmûvész állandó kiállítása várja a látogatókat az 1860-as években, Feszl Frigyes tervei alapján, Heckenast Gusztáv számára épített romantikus kúriában.
 templom
 

Református templom - Pilismarót

Cím: Pilismarót, Csányi út

Valószínűleg még a török időkben épült, Buda visszafoglalása után a pálosoké lett. De már 1687-től újra a reformátusoké. 1818-ban bővítették, tornyát 1921-ben, egy tűzvész után építették újjá. A templom kapuján a pálosok címere látható. Hajója síkmennyezetes.


Szent Lőrinc római katolikus templom - Pilismarót

Cím: 2028 Pilismarót, Rákóczi u. 6.
Telefon szám: +36-33-470-171

 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

A Castra ad Herculem erőd maradványai

Cím: Pilismarót, külterület

 
Az erődítmény maradványai a falutól délre, a Kis-hegynek nevezett dombon találhatók. A Constantinus császár idején épült castellumot félkör alakú tornyokkal erősített falak övezték, belsejében egy öthajós csarnok és két kisebb apszisos épület is előkerült az ásatások folyamán.
 szálláshely
 

Horváth-Urbán Vendégház   Info

Cím: 2028 Pilismarót, Ady Endre utca 33
Telefon szám: +36-30 649-6965
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Horváth Zoltán

A Dunakanyar egyik legszebb helyén Pilismaróton kiadó különálló ház igényes szobákkal, nagy konyhával a Horváth-Urbán Vendégházban. Igény esetén ellátással. Kisebb társaságok családok részére tökéletes lehetőség a kikapcsolódásra. Háziállatokkal való ismerkedés. Érdeklődni a 06-30-649-6965-ös telefonszámon.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner