12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pilisborosjenő
www.pilisborosjeno.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tömöri Balázs E-mail: hivatal@pilisborosjeno.hu
 Telefon: +36-26 336 028 Fax: +36-26 334 313
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Egri vár

Cím: 2097 Pilisborosjenő, külterület
Link: www.pilisborosjeno.hu

Az egri vár másolata a Pilisben, a Nagy-Kevély délnyugati lejtőjén, Pilisborosjenő határában fekszik, közel a Teve-sziklához és az Országos Kéktúra útvonalához. A várat az Egri csillagok című film forgatásához építették az 1960-as években. Várkonyi Zoltán filmrendező a látványos, több ezer statisztát felvonultató csatajelenetekhez választotta a Pilisborosjenő és Csobánka között húzódó völgyet a film egyik helyszínéül. A forgatások alatt a nagyrészt fából készült vár egy része leégett, de rögtön újjá is építették. A film elkészülte óta magára hagyatva pusztul. A forgatás 40. évfordulójára 2008 nyarán a vár környékét a Pilisborosjenői Önkormányzat rendbe hozatta.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Pilisborosjenői Kevélyhegyi tanösvény

Cím: Pilisborosjenő, külterület
Link: pbjmuvhaz.emagyarorszag.hu

Pilisborosjenői Kevélyhegyi tanösvény hossza 10km.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Német nemzetiségi tájház Pilisborosjenő

Cím: 2097 - Pilisborosjenő Fő u. 49.
Link: www.museum.hu
Telefon szám: +36 -26- 536-091

A tájház fő épülete, egy közösségi helyiségből, mellette a Helytörténeti Gyűjtemény pedig egy korhűen berendezett konyhából és egy szobából áll. A gyűjtemény a sváb paraszti élet használati tárgyait, valamint a korabeli népviseletet mutatja be.
 programok, rendezvények
 

Pilisborosjenői Várjátékok

Cím: Pilisborosjenő, Egri vár
Link: www.pbj-varjatekok.eoldal.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

2017 szeptember 9-én ismét VÁRJÁTÉK a pilisborosjenői egri vármakettnél!

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner