12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Piliny
www.piliny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: LEHOCZKI SZABOLCS E-mail: pilinyhivatal@gmail.com
 Telefon: +36-32 459-200 Fax:  
borospince,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Népi pincesor

Cím: Piliny
Link: www.menespatak.net/faluk/piliny.htm

A Várhegy alatti szép, népi pincesor a szőlőművelés helyi hagyományaira emlékeztet. A Várhegyet szőlőnek nevezték ugyan, de inkább gyümölcstermesztéssel foglalkoztak az ilyen magaslatokon.
 templom
 

Római Katolikus templom Piliny

Cím: Piliny
Link: www.menespatak.net/faluk/piliny.htm

A pilinyi templomtest jelentős részben középkori eredetű, a felirata alapján harangjának készítése a XV. század második felére tehető. A mai templom 1745-ben épült, festett, állatalakos mennyezete volt, mellette fa harangtorony állt. A templomot 1912-ben teljesen átalakították, új harangtornya is ekkor készült. Az egyhajós, megközelítően keletelt kegyhely előreugró homlokzati toronnyal készült. A falak egyszerűek, tagolatlanok, félköríves, újkori ablakokkal. A szentély a hajótól keskenyebb, nyolcszöges záródású. Nógrád megye legrégibb, jelenleg is használt három harangjának egyike, a település római katolikus templomának ékessége. A kutatók szerint a XV. század második felében készült.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner