12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Perőcsény
www.perocseny.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Együd László E-mail:
 Telefon: +36-27 365-136 Fax: +36-27 365-136
bio termékek,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    híres személy,    kilátó, panoráma,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 bio termékek
 

Baka Méhészet - Honeystix-Mézpálcika

Telefon szám: +36-70-340-8173
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Perőcsény, Malomszőlők
Link: mezshop.shp.hu

Gyerekek kedvence,nagyon praktikus,takarékos,egy csésze teába,kakaóba,kávéba vagy valamilyen italba keverhető. A teába csak beállítunk egyet és lágyan beleolvad ,édesíti a teát, majd utánna keverőként és szívószállként használhatjuk! Többféle mézzel kapható! Egy adag 15gr. Részletekről érdeklődjön e-mailben!
 egyedi ritkaság
 

Baka méhészet - méhészet látogatása
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36-70-340-8173
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Perőcsény, Malomszőlők
Link: mezshop.shp.hu

Ha elég bátornak érzed magad és kiváncsi vagy ellátogathatsz méhészeteben ahol bekukkanthatsz a méhek csodás és rejtelmes világába. Látogatás: márciustól-augusztusig.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Templomharang - Perőcsény

Cím: Perőcsény, Református templom

1656-ban készült Pozsonyban, Baltazár Herold műhelyében. 1996-ig volt használatban.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. világháborús Turul-emlékmű - Perőcsény

Cím: Perőcsény, Kossuth utca

A perőcsényi hősi halottaknak állít emléket a templom alatti sziklára épített, az első világháború hőseinek tiszteletére állított turulmadaras obeliszk.


Szobor - Perőcsény

Cím: Perőcsény, Felszabadulás tér

Szobor - Perőcsény


II. világháborús emlékmű - Perőcsény

Cím: Perőcsény, Felszabadulás tér

Perőcsény község főterén 1994-ben elkészült a két világháború perőcsényi hősi halottainak emlékműve.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Börzsönyi túrák - Perőcsény

Cím: Perőcsény, Börzsöny

Itt található az ország legnagyobb összefüggő, "érintetlen", fokozottan védett hegyvidéki területe, melynek nagyrészét a börzsönyi ősvulkán kalderája foglalja magába. Fokozott védettsége ellenére turistautakon jól bejárható, a kaldera-peremen vezető turistautakról teljes és felejthetetlen kép tárul a látogatók elé.
 híres személy
 

Együd Árpád nérpajzkutató szülőháza

Cím: Perőcsény, Kossuth utca

Együd Árpád (1921 - 1983) a Pest megyei Perőcsényben született és nevelkedett, 14 évig Csurgón, ezt követően Siófokon dolgozott és kutatott, majd Marcaliban. 1975-től az SMMI igazgatóhelyetteseként Kaposvárra került, s megindul szakmai tudományos feldolgozó és publikációs tevékenysége is. Munkásságát korai halála törte derékba.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Településkép - Perőcsény

Cím: Perőcsény

Perőcsény község Magyarország és Pest megye északi részén, a Börzsöny északnyugati lábánál, a hegység és dombok által övezett festői völgykatlanban fekszik. A szép természeti környezetbe harmonikusan illeszkedő települést méltán tartják a Börzsöny egyik gyöngyszemének. Távolsága a fővárostól kereken 100 km. Budapesttől megközelíthető Szobig vasútvonalon, vagy Vácig a 2. számú főúton, innen Szobig 12-es úton majd a Szob-Parasapuszta útvonalon.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Perőcsény településről

Cím: Perőcsény,

Pincesor és utcarészet Perőcsény.
 templom
 

Református templom - Perőcsény

Cím: Perőcsény, Kossuth utca 37.
Telefon szám: +36-27-365-187

Perőcsémy középkori eredetű temploma a 17. század kezdetétől a reformátusoké lett. 1680-ban fakarzattal látták el. 1857-ben teljesen átépítették.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Salgó vár, Perőcsényi

Cím: Perőcsény. külterület

A falutól délkeletre mintegy négy kilométerre a Börzsöny Várbérc nevű 715 méter magas csúcsán állt egykor Salgóvár, amely nem azonos a Salgótarjánnak is nevet adó Nógrád megyei, ismertebb Salgó várával. A várat feltehetőleg a Hont-Pázmány nemzetségből származó Salgó építtette a 13. század második felében. Salgó várát első ízben 1386-ban említi okirat, ekkor királyi birtok, majd 1394-ben, amikor Szécsényi Kónyafi Simon volt birtokosa. Halála után a várat fia, Salgói Miklós örökölte, akit 1419-ben említenek uraként. Salgói Miklós azonban hamis pénzt veretett, és Garai János temesi és pozsegai ispán feleségével, Hedvig hercegnővel házasságtörő viszonyt folytatott. E bűntettei miatt hűtlenségbe esett, ezért birtokait elvették, Salgó várát pedig 1424-ben lerombolták Luxemburgi Zsigmond király utasítására. Amikor 1437-ben az uradalmat Lévai Cseh Péter zálogba megszerezte, a várat már nem említik. A hegy csúcsán ma csak csekély falmaradványai láthatóak a várnak, viszont sziklacsúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a Börzsöny belsejére. Forrás: hu.wikipedia.org

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner