12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Penyige
www.penyige.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Juhász Gyula E-mail: penyige@penyige.hu
 Telefon: 0036-44-709-004 Fax: 0036-44-709-054
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    gasztronómiai különlegesség,    gasztronómiai versenyek,    horgászat, horgásztó,    kerékpártúra, kerékpár kölcsönző,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    templom

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Kőrösiék Vendégháza - Penyige

Telefon szám: +36-44-709-118,+36-30-326-9562
Kapcsolattartó személy: Kőrösi Miklós és családja
Cím: 4941 Penyige, Kossuth u. 122.

Vendégeinket a szép és szelíd Szelke-patak mellett lévő családi házunkan a szatmári emberek szeretetével várjuk. Ha Ön szereti a csendet, a horgászást, az ízletes paraszti étkeket, ha szívesen megkóstolná a penyigei szilvából készített fínomságokat, látogasson el hozzánk. Vendégeinket egész évben szeretettel várjuk...
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Szenke tó - Penyige

Cím: Penyige
Link: www.penyige.hu

Penyige előtt az út két oldalán vízinövényekkel benőtt víztükör fogadja az utazót. Ez a Szenke-tó, melynek alapterülete 13,5 ha. Mélysége 1-4 méter között váltakozik. Vízügyi szempontból a Szenke-tavat Szenke-tározónak is nevezik. Az 1982-ben ide épített zsilip segítségével 250 000 m³ víz befogadására alkalmas.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Szenkaparti Nagyvásár - Penyige

Cím: 4941 Penyige, Kossúth út 31.
Link: www.penyige.hu
Telefon szám: +36-44-709-004
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kőrösi Miklósné

Évente megrendezésre kerül a Szenkeparti Nagyvásár.


Töltikés-, és Kisbíró Találkozó - Penyige

Cím: 4941 Penyige, Kossúth út 31.
Link: www.penyige.hu
Telefon szám: +36-44-709-004
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kőrösi Miklósné

Most csak énrám figyeljenek, Semmit el ne tévesszenek, Félre bajok, félre gondok, Mert én most egy nagy hírt mondok! A hagyományokhoz híven ismét 2008-ban is megrendezésre kerül a Töltikés, -és Kisbíró Találkozó.


Lekváriumi programok - Penyige

Cím: Penyige, Kossuth út

Penyigén kerül megrendezésre a szilva múzeumhoz kapcsolaó Lekváriumi program. Programok: A múzeum és a Hagyományok Ízek Régiók kiállítás, A Penyigei Szilva: lekvárfőzési bemutató, vásár, kóstolók, Szatmári Szilvapálinka bemutató, Aszalványbemutató és vásár, "Mire a szám lekváros lesz" gyermekrajzverseny, Kulturális programok....
 múzeum
 

Lekvárium - Penyige
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 4941 Penyige, Kossuth u. 105.
Telefon szám: +36-44-709-004
Link: www.penyige.hu

A Lekvárium Magyarország első szilva múzeuma, melyben a Szatmár-Beregi térség legősibb gyümölcsét a Penyigei szilvát és a belőle készült hagyományos termékeket, előállításuk eszközeit mutatják be. A Lekváriumot az előzetesen 06-44/709-004 telefonszámon történő bejelentkezés után lehet megtekinteni!
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Vásár - Penyige

Cím: Penyige

A penyigei vásárban megtalálhatók a népi képművesek munkái.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Faluház - Penyige

Cím: Penyige, Kossuth u. 101.
Telefon szám: +36-44-709-004
Link: www.penyige.hu

Az elmúlt évbenben jelentős turisztikai fejlesztések történtek Penyigén. Hagyományőrzés, hagyományápolás céljából vásárolt meg az önkormányzat egy lakóházat, amely a jellegzetes szatmári építészet jegyeit viseli magán. Szálláslehetőséget is biztosít az önkormányzat az idelátogató vendégek számára. Helytörténeti gyűjteményben, Művelődési házban különböző népművészeti kiállításokat szerveznek. A térség valamennyi gasztronómiai rendezvényének sikeres résztvevői, szereplői a penyigeiek.
 templom
 

Református templom - Penyige

Cím: Penyige
Link: www.penyige.hu
Kapcsolattartó személy: Fábián Csaba lelkész

A jelenlegi, Kömörő - Mánd elágazásnál álló templomunk 1893-ban épült. Méretei alapján nem számít nagy templomnak: 18 méter hosszú, 9 méter széles, 6 méter magas. A templom 250-270 fő befogadására alkalmas. A templom hajóhoz tornyot is emeltek, amelynek fala 16 méter bádog tetőrésze 17 méter, amely így együtt 33 méter magas.2000-ben a templom felújítására került sor.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner