12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Patvarc
patvarc.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BERNÁTH KORNÉLIA E-mail: patvarc@gmail.com
 Telefon: +36-20 569 5508 Fax: +36-35 312-487
borospince,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pincesor - Patvarc

Cím: 2668 Patvarc,

Patvarc pincesor. A falu szélén népi pincesor található, ami a helyi szőlőművelés hagyományaira emlékeztet.
 imaház, kápolna
 

Evangélikus imaház - Patvarc

Cím: Patvarc
Link: szugy.lutheran.hu

Evangélikus imaház - Patvarc. szügyi evangélikus lelkészség hivatalában található 1928-ban készült canonica visitátió (egyházlátogatási jegyzőkönyv) egy mondattal utal a patvarci imaház történetére: „A templom kb. száz éve épült vályogból kő alappal.“ A 9 méter hosszú, 7 méter széles, 4,5 méter magasságú imaházban található egy falba épített oltárkép, melyen az utolsó vacsora látható, előtte egy egyszerű oltár, rajta négy darab ezüstből való, egyenként 1/2 kg súlyú gyertyatartó. A szószék fából készült 1,5 méter magasságban. Az 1980-as évek elején merült fel másodszor az új templom építésének gondolata. Az új imaház építését a megyei tanács és az egyházi építkezéseket jóváhagyó bizottság is engedélyezte. Az imaház 1984-ben épült meg.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Majláth-kastély - Patvarc

Cím: 2668 Patvarc, Gyarmati u. 86.

A kastély eredetileg a Szent-Ivány család számára épült klasszicista stílusban 1830 táján, majd 1880 körül a Mailáth család vásárolta meg. A kastélyt még a korábbi, de az új tulajdonos is átalakíttatta, mai romantikus jellege a XIX. század második felében alakult ki. Földszintes, eredetileg téglalap alakú, kettõs manzárdtetõvel fedett, alápincézett épület. Udvari homlokzatán kosáríves kapubejáró található. Az épület nyugati oldalfalához a késõbbi korokban keskenyebb szárnyat építettek. A helyiségek teknõboltozatosak, melyek dongaboltozattal fedett középfolyosóról nyílnak.
 sétáló utca, városkép
 

Harangláb - Patvarc

Cím: 2668 Patvarc,

Harangláb - Patvarc. Helyi védettség alatt álló épület. A falu központjában áll a két felekezet által fenntartott harangláb. Az egyszerű, négyszögletes, kőből és téglából készült épület szegmentíves falnyílásában egyenszáródású bejárat van. Fent mind a négy oldalon egy-egy szegmentíves ablak. Sátortetős, cseréppel fedve. Építési idejét pontosan nem tudjuk, valószínűleg a 18. század második felében épült.
 templom
 

Római katolikus templom - Patvarc

Cím: 2668 Patvarc,

A neogótikus templomot 1858-ban építették, s eredetileg kriptakápolnának szánták. Kriptájában a Szent-Ivány, Szügyi és Simonyi család tagjai vannak eltemetve. A kis kegyhely egyhajós, nem keletelt. Szentélye a nyolcszög három oldalával záródó, a hajó és a szentély sarkain, a bejárat két oldalán támpillérek helyezkednek el.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner