12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Patak
www.patak.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fekete Tibor E-mail: igazgatas@patak.hu
 Telefon: +36-35 592-011 Fax: +36-35 592-012
emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    klub, egyesület,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Háromnyílású kőhíd - Patak

Cím: 2648 Patak, Rákóczi út- Derék patak
Link: sugarkankalin.hu

A községben a középkorban fontos utak keresztezték egymást, s a kõhíd helyén elõzõleg erõs, gerendákból ácsolt híd állt. A mai kõhíd 1800 körül épült, mellvédjét késõbb emelték. A Rákóczi úton, a Derék patak fölött áll. Háromnyílású, 3,45-3,5-2,6 méter fesztávú boltozatokkal. Teljes hossza 22 méter, pályaszélessége 5 méter.
 imaház, kápolna
 

Szent János-kápolna - Patak

Cím: 2648 Patak,
Link: sugarkankalin.hu

Szent János Kápolna. Hossza 4,25 méter, szélessége 3,50 méter. Barokk jellegű, 1860-ban épült.
 klub, egyesület
 

Sugárkankalin Turisztikai Egyesület - Patak

Cím: Drégelypalánk Fő út 7.
Link: sugarkankalin.hu
Telefon szám: +36-35/567-070
Kapcsolattartó személy: Pásztor Ildikó

A "Sugárkankalin" Turisztikai Egyesület kilenc település összefogásával jött létre: Borsosberény, Dejtár, Drégelypalánk, Érsekvadkert, Hont, Horpács, Ipolyvece, Nagyoroszi, Patak, Pusztaberki. Az egyesület általános célja: A mikrotérség turisztikai fejlesztése, a falusi turizmus terén új piacképes kínálatok kimunkálása, a fejlesztési törekvések összefogása, koordinálása és hatékonyságuk javítása. A mikrotérség jellemző táji, természeti, kulturális és emberi értékeinek, adottságainak kibontakoztatása a térség egységes, sajátos és vonzó arculatának kialakítása.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

KALÁSZ Közösségi Ház - Patak

Cím: 2648 Patak, Rákóczi u. 1.
Link: sugarkankalin.hu
Telefon szám: +36-35-382-141

A KALÁSZ ház épülete 2000-ben került átadásra. A közösségi ház több helyiségből áll. Az utcafronton található a tiszta szoba, melyben vetett ágy, sublót, szekrény, varrógép és egyéb használati tárgy található. A konyhában régi edények, kint, a pitvar részen gazdasági felszerelések láthatók. A nagy teremben népviseleti bemutató és a megújult KALÁSZ életéről fényképes kiállítás tekinthető meg. Nyitva: előzetes bejelentkezés alapján.
 sétáló utca, városkép
 

Patak település

Cím: 2648 Patak,

Patak község Nógrád megyében, a Balassagyarmati kistérségben található. Keletről Dejtárral és Érsekvadkerttel, délről Horpáccsal, nyugatról Nagyoroszival északról pedig Ipolyvecével határos.
 templom
 

Római katolikus templom - Patak

Cím: 2648 Patak
Link: sugarkankalin.hu

Római katolikus templom - Patak. A plébánia története: a templom építése 1731-ben kezdődött. Az épittető az esztergomi érsekség mint kegyúr. A tervező neve ismeretlen. A templom benediktálása 1801-ben Advent első vasárnapján történt. A templom a Szentháromság tiszteletére épült, 1937-ben bővítik és a belső festést végzik el a templomban. A menyezeti kompoziciót és a négy evangelista képét Márton Lajos festőművész késziti.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner