12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Parád
www.parad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Mudriczki József E-mail: polgarmester.parad@t-online.hu
 Telefon: +36-36-544-072 Fax: +36-36-364-525
emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    falusi turizmus,    gyógyfürdő,    internet,    kastély, kúria,    kemping,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    veterán jármű találkozó

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Egykori Erzsébet Szálló - Parád

E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3244 Parádfürdő, Kossuth út 372.

1893-ban, Ybl Miklós tervei alapján épült az Erzsébet királyné Park Hotel gyönyörű kúriaszerű épülete, amely egészen a világháború végéig szálloda és vendéglátó egységként üzemelt. A hotel ma már ismét fogadja a pihenni, kikapcsolódni vágyó vagy üzleti útra érkező kedves Vendégeit.
 étterem
 

Parádi Kisvendéglő

E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3240 Parád, Kossuth u. 234.
Telefon szám: +36-20 456-3143

A Parádi Kisvendéglő jellegzetessége a házi konyha, tehát ételeinket kizárólag házi módszerrel készítjük, a magyar konyha hagyományait figyelembe véve. Palóc vidéken lévén palóc ételeket, az erdők vadjaiból vadételeket és más, a magyar konyha ismert kiváló finomságait kínáljuk kedves vendégeinknek. A finom ételek mellé a Mátra vidék kiváló borai közül választhatnak, mint például az Egri Bikavér, a Debrői Hárslevelű vagy a Visontai Chardonnay. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Hegyikristály Vendégház - Parád

E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 3240 Parád, Kristály u. 69.
Telefon szám: +36-30-995-8983
Kapcsolattartó személy: Szabó Mihályné
Link: www.hegyikristalyvendeghaz.hu

A Mátra szívében, Parádon egy kétszintes, új építésű, igényes családi ház, a Hegyikristály Vendégház várja Önöket, hogy a mindennapok rohanását kipihenhesse és életre szóló élményekkel gazdagodva térjen haza. A kétszintes családi ház négy kiadó szobával (2-2-2-4 fős) várja a pihenni vágyókat. Az új, jól felszerelt, komfortos, igényesen kialakított házban akár 10 fő is kényelmesen elfér. A ház teljes komforttal rendelkezik. Felszerelt konyhában egyszerű az önellátás, illetve a 300 méterre található vendéglőben fogyaszthat ízletes ételt kedvező áron. Csoportok részére kedvezmény, felszerelt konyha, saját kert, saját parkoló, síelés, zárt parkoló, családbarát, bababarát. A kertben grillezési lehetőség áll a vendégek rendelkezésére. OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Clarissa csevice forrás - Parád

Cím: Parádóhuta(Parád) - külterület

A forrás vize alkáli-hidrogén-karbonátos (alkalikus) ásványviz.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Parádfürdői Állami Kórház

Cím: 3244 Parádfürdő, Kossuth u. 221.
Telefon szám: +36-36-544-800
Fax szám: +36-36-346-072
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.paradfurdo.hu

Az Ybl Miklós által tervezett Gyógyfürdő Kórház szélcsendes, magas páratartalmú, pormentes környezetben található. A kórház épületeinek és igényes környezetének kialakítása 1873-ban kezdődött és az évszázad végére befejeződött.
 internet
 

eMagyarorszag Pont - Parád

Cím: 3240 Parád, Kossuth Lajos út 123.
Telefon szám: 0036-36-544-115
Link: www.parad.hu
Kapcsolattartó személy: Nagyné Kotroczó Mária

Parádi Gyermekekért Alapítvány internet elérhetőség, eMagyarország Pont.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Károlyi-kastély - Parádsasvár

Cím: 3242 Parádsasvár, Kossuth u. 1.

Az 1881-82-ben épült neoreneszánsz stílusú Károlyi kastély Ybl Miklós tervei alapján készült. Emeletes rizalitja és kétemeletes, német reneszánsz stílusú szárnya szintén az ő műve, persze későbbről, 1885-ből. Ma a régi fényében pompázó Károlyi kastély, immár Kastélyhotel Sasvár Resort néven szállodaként működik.
 múzeum
 

Kocsimúzeum - Parád

Cím: Parád, Kossuth u. 217.
Telefon szám: +36-36-544-073
Link: www.parad.hu/latnivalok.php#kocsi

A Cifra-istálló ma Kocsimúzeumként működik, ahová, ha belép az ember,egészen a századelőig visszapereg vele az idő. Találhatunk itt: hajtószánt, városi szánt, "Eszterházy-kocsit", vadászkocsit, konflist, fiakert. S itt van az a négykerekű hintó is, melyen hajdan ifjú nagyapáink, dédapáink kocsikáztak - itt van felújítva, fényesen, újabb utasokra várva... Nyitva tartás: Ápr.1 - Szept.30-ig 10:00-17:00-ig., Okt.1 - Márc.31. között keddtől-vasárnapig: 10-16 óráig.


Palóc ház - Parád

Cím: 3240 Parád, Sziget út 10.
Telefon szám: +3620-242-5747; +3630 831-5813
Link: www.parad.hu/nepikultur.php#haz
Kapcsolattartó személy: Gál Kitti, Béres Magdi

Parád település legjelentősebb műemléke a Palóc Ház, melyben megtekinthetjük a jellegzetes palóc bútorokat, ruhákat, az udvaron pajtát, ólat, felszereléseket a valóságnak megfelelően felépítve. Parádi Palócház, 6 éves zárvatartás után, 2013. március 15-étől ismét látogatható. A Dobó István Egri Vármúzeum felújította, és használatbavételi szerződést kötött a Parádi Önkormányzattal. A tárgyakat kiszállították, és újra megtekinthetőek október 31-ig. További információ a megadott web oldalon.


Kocsimúzeum képei - Parád

Cím: 3244 Parádfürdő, Kossuth u. 217.
Telefon szám: +36-36-364-387
Link: www.parad.hu/latnivalok.php#kocsi

A magyar kocsizás emlékei: hintók, lovasszánok, öltözetek. A Károlyi-birtok másik egyedülálló épülete az ún. Cifra-istálló, melyet 1880-ban gróf Károlyi György építtetett. A nagyhatalmú, dúsgazdag mágnás párját ritkító, szinte hivalkodóan fényűző istállót akart, olyat, amelyik méltó az Ybl Miklós tervei alapján készült fürdőtelepi kastélyhoz. A Cifra-istálló ma Kocsimúzeumként működik, ahová, ha belép az ember,egészen a századelőig visszapereg vele az idő.


Ásványvíz Gyűjtemény - Parád

Cím: 3244 Parádfürdő, Kossuth L. utca 221.
Telefon szám: +36-36-544-800
Link: www.parad.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Szakács Györgyné

Huszonöt országból származik az a több mint 350 palackból álló gyűjtemény, amelyet tárlókba rendezve, 1987 óta tekinthetnek meg a látogatók. Külön tárlót kapott a parádsasvári forráshelyű parádi víz. A múzeumban a Parádfürdőre vonatkozó dokumentumok, képeslapok, újságcikkek gyűjtésével is foglalkoznak.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Asztalos Joachim (Johák) népi fafaragó
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3240 Parád, Kékesi út 2.
Telefon szám: +3620 456 70 07
Link: www.parad.hu/latnivalok.php
Kapcsolattartó személy: Gál Kitti, Béres Magdi

Parád központjában (a Parádóhutára vezető út, és a 24-es főút kereszteződésénél) található Asztalos Johák fafaragó mester kiállítása. Kisfiú korában, pásztorként kezdett el foglalkozni a fafaragással. Felnőttként, a munka mellett is folytatta ezt a tevékenységét. Egy egész élet munkáját lehet megtekinteni a művész saját keze által épített műteremben, Parádon. A kiállítás keretében megtalálható itt a mester szinte összes munkája. Nyitva tartás: Hétfő: Szünnap, Kedd - Szombat: 10.00-16.00-ig, Vasárnap: 10.00-14.00.


Kosárfonó népi iparművészet

Cím: 3240 Parád, Kossuth u. 41.sz.
Telefon szám: +36-36 364-481
Link: www.parad.hu/latnivalok-kezmuveseink.php
Kapcsolattartó személy: Baji Imréné és Baji Zoltán

A műhely és a kiállítás a falu központjában a Palócház mellett található, ahol személygépkocsival és autóbusszal is jól lehet parkolni.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház Parád

Cím: Parád, Kossuth L. út 53.
Telefon szám: +3620 242-5747; +3630 831-5813
Link: www.parad.hu/latnivalok.php
Kapcsolattartó személy: Gál Kitti, Béres Magdi

A Tájház épületében működik a Millennium évében civil szerveződéssel létrehozott állandó kiállítás, mely bemutatja a palóc kultúra viseleti és tárgyi emlékeit. A látogató megtekintheti a kender feldolgozását, a működő szövőszéket, visszanézhet a múltba a kiállított tárgyakon keresztül, felidézheti a jeles napok szokásait.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

A fürdőtelep parkja - Parád

Cím: Parád

A fürdőtelep teljes területét a Károlyi család parkosíttatta, kb. 126 katasztrális holdon. Az angol stílusú parkban különböző fenyőfajokat, platánokat, hársakat ültettek.Ma kb. 80 cserje és fafaj található itt.
 programok, rendezvények
 

Megyei Vadásznap - Parád

Cím: Parád - Parádfürdő
Link: www.parad.hu

2008. július 4-5-6 került megrendezésre a megyei vadásznap Parádon.


Palócnap - Parád

Cím: Parád
Link: www.parad.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Évente megrendezésre kerülnek a már hagyományos Palócföldi Vigasságok programsorozat.


Fergeteg havi Palóc Piac- Parádfürdő

Cím: 3244 Parádfürdő, Peres u.16.
Link: www.facebook.com/PalocPiacParadfurdo
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Telefon szám: +3630 605-7121
Kapcsolattartó személy: vitéz Gálfalvy Gallik Béla
Mikortól: 2016-01-16
Meddig: 2016-01-17

Szeretettel hívjuk Önöket a következő Fergeteg havi Palóc Piacra. Ideje: FErgeteg hava, január 16 - január 17. Helye: Heves megye, Mátra hegység, Parádfürdő, Mátyás Vendégház, Peres u. 16. Parkolás és belépés: díjtalan. 25 magyar gazda, termelő, kézműves, készítő stb. kirakodó vására. Új! Minden szombaton és vasárnap Palóc Porta! Látnivalók a közelben: Ilona vízesés, Rákóczi Fa, Kis Állatkert, Cifra istálló, Kocsimúzeum, Palóc Ház ...
 szálláshely
 

Gabica Vendégház, Parádi Kisvendéglő

Cím: 3240 Parád, Kossuth u. 234.
Link: www.paradikisvendeglo.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Telefon szám: +36-20 456-3143

Közvetlenül a vendéglő mellett található a Gabica Vendégház, melyben jelenleg 2-4 fő elhelyezésére van lehetőség. A szobához fürdőszoba tartozik, színes TV és hűtőszekrény szolgálja a vendégek kényelmét. A csendes, nyugalmas, falusi környezetben elhelyezkedő vendégház kert felé néző ablakaiból csodálatos kilátás tárul elénk Magyarország legmagasabb pontjára a Kékestetőre. Az épület déli oldalán kert található ahol bográcsolni, szalonnát sütni és pihenni is lehet. Autóval érkező vendégeink számára parkolási lehetőséget biztosítunk az udvarban. MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely !


Tóth Vendégház   Info

Cím: 3240 Parád, Fehérkő u. 8.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Telefon szám: +36-30 383-3308
Kapcsolattartó személy: Tóth Lászlóné

Külön lakrészben 3 szoba, fsz, WC, felszerelt konyhával. Kertben kiépített főzési lehetőség, kerti bútor használat. Zárt parkolási lehetőség. A szobákban kábel tv, rádió.


Óhuta nyaraló   Info

Cím: ParádÓhuta, Széchenyi utca 17
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Telefon szám: +36-30 342 7337
Kapcsolattartó személy: Nagy Hajnalka
Link: www.ohutanyaralo.atw.hu

Házunk Parádóhuta központjában, a Haranglábnál található. Egy 4-6 fős család, vagy baráti társaság számára nyújt kényelmes szállást. Két szobából, egy nappali-étkezőből, konyhából és fürdőszobából áll. A szobák 2 személyesek, és a nappaliban is 2 fő fér el. A konyha teljesen felszerelt, önellátásra alkalmas. A házhoz tartozik még 2 fedett terasz, amely jó vagy akár rossz idő esetén is kedvelt tartózkodási helye a háznak. A kertben tűzrakóhely és grillező is található. Az udvar több autó számára is parkolót biztosít. Igény esetén a ház télen is bérelhető. Fűtése kandallóval és elektromos norvég fűtőtestekkel történik. Háziállatot nem áll módunkban fogadni. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 SZÉP Kártya elfogadóhely
K&H. MKB és OTP Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Magyarországon.
 

SZÉP kártya elfogadóhelyek Parád
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3240 Parád
Telefon szám: +36-20 539 9995
Link: www.szeporszag.hu/Parád.telepules

Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP kártya) elfogadóhelyek Parádon. Részletes lista az ikonra kattintva olvasható.
 templom
 

Római katolikus templom - Parád

Cím: Parád, Kossuth út 45.sz
Telefon szám: +36-36-364-297

Parád római katolikus templomát barokk stílusban 1768-ban építették. Hazánkban ez az egyetlen, amelyet Szent Ottília tiszteletére szentelték fel. A legendák szerint Ottília a III. században világtalannak született. Ezért gazdag szülei kitagadták, és dajkája nevelte fel. Amikor megismerkedett a kereszténységgel, vaksága elmúlt és szerzetes lett. A kicsi, barokk parádi templom tornyában három harang lakik. A délidőben megszólaló Szent Ottília-harangot Korents Márk öntötte Egerben, 1858-ban.
 veterán jármű találkozó
 

Egri Régijármű Találkozó és Túra

Cím: Parád Parádfürdő, Cifra Istálló szérűskert

Egri Régijármű Találkozó és Túra Parádfürdői állomása: 2009. szeptember 12. szombat 9 00 óra. Helyszín: CIFRA ISTÁLLÓ szérűskert, 110 különböző típusú 30 évnél idősebb jármű részvételével.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.