12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pannonhalma
www.pannonhalma.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Vas Gábor E-mail: pannonhalma@pannonhalma.hu
 Telefon: +36-96 470-123 Fax: +36-96 470-123
arborétum,    borospince,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres étterem,    imaház, kápolna,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    világörökség

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Arborétum és Gyógynövénykert Pannonhalma

Telefon szám: +36-96 570-191
Kapcsolattartó személy: TriCollis Apátsági Tárlatvezető Iroda
Cím: 9090 Pannonhalma, Vár u. 1.
Link: bences.hu

Az Apátsági Arborétumban több száz fa- és cserje él. Ezek egy része különleges, az országban csak kevés helyen előforduló faj és fajta (például kínai mamutfenyő, szárnyasdió). Különösen értékesek azok a fajtagyűjtemények, amelyek növénycsaládot, vagy egy-egy faj változatait együtt tartalmazzák. A Pannonhalmi Főapátság Arborétuma és Gyógynövénykertje egész évben látogatható, májustól szeptemberig 9-19 óra között, októbertől áprilisig 09-18 óra között.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pannonhalmi szőlőültetvény

Cím: 9090 Pannonhalma, külterület
Link: www.apatsagipinceszet.hu

A Pannónia szent hegyén 996-ban megtelepedett bencés szerzetesek templomuk, monostoruk felépítésével egyidőben újjáélesztették a vidék ősi szőlő- és borkultúráját. A kezdetkor szokásos lendület nem torpan meg, hiszen a Főapátság Levéltárában őrzött XIII. századi Albeus-féle összeírólevél már húsz jelentős szőlőbirtokot sorol fel a környéken, amely arról tanúskodik, hogy a szőlőművelés válik a vidék főfoglalkozásává.


Pannonhalmi Apátsági Pincészet - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Vár 1.
Link: www.apatsagipinceszet.hu
Telefon szám: +36-96-570-171
Fax szám: +36-96-570-176

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet ültetvényeiről származó szőlő feldolgozására a közel 2000 négyzetméter alapterületű, a monostor tövében épült új pincében és borházban kerül sor, amely Szent Márton hegyének délkeleti lábánál helyezkedik el.
 egyedi ritkaság
 

Apátsági termékek - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Vár u. 1.
Link: www.bences.hu
Telefon szám: +36-96 570-133
Kapcsolattartó személy: Pannonhalmi Főapátság

Apátsági termékek: Szappan, Bencés likőrcsalád, levendula, borecet, gyógyteák, CD, csokoládé, borok, DVD.
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Porta Speciosa - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, vár u. 1.

A vörös márvány-mészkőből épült, az egyetlen épségben ránk maradt középkori bélletes kapuzat, amely az apátság belső kerengőjéről nyílik.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Mindenki keresztútja - Pannonhalmi

Cím: 9090 Pannonhalma, Szabadság tér
Link: www.pannonhalma.hu

2014. őszén került átadásra a "Mindenki Keresztútja" alkotás a Kistemplom melletti parkban, a Szent Márton szobor mögött. A kálvária magánkezdeményezésből jött létr. Tervezte és készítette Horváth György helyi keramikus, megvalósításában több lelkes civil is részt vett.


Majorsági épületegyüttes, volt apátsági majorság

Cím: 9090 Pannonhalma, Mátyás király u. 1-3.
Link: www.pannonhalma.hu

A majorság hegy gyomrába vájt nagy kiterjedésű pincerendszerrel rendelkezik. Az egyedülálló látványosság előzetes bejelentkezésre megtekinthető.


Radnóti Emlékhely - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Téglagyár, Arany J. u. 30
Link: www.pannonhalma.hu

A téglagyár területén töltötte utolsó éjszakáját 1944 novemberében Radnóti Miklós költő. A felépített kemencében őt ábrázolja a fekvő bronzszobor, arcán az erőltetett menet gyötrelmeit, az igazságtalan meghurcolás kínjait hirdető vonásokkal (Meszlényi János szobrászművész alkotása - 1983).


Zászlótartó-emlékmű - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Szabadság tér.
Link: www.pannonhalma.hu

 
(1940) fákkal borított, parkosított háromszög alakú téren látható. Tégla talapzaton kovácsoltvas zászlótartó magasodik, csúcsán kereszttel, talapzatán díszes kiképzéssel. Felirata: „Isten, áldd meg a magyart!". Zászlós István szobrászművész és Schima Bandi iparművész alkotása.


Milleniumi emlékmű - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma,
Link: www.pannonhalma.hu

 
Az apátságtól délre elhelyezkedő mesterségesen megmagasított dombon látható, klasszicizáló homlokzatú, kerek kupolás épület. Bejáratát négy oszlopon nyugvó timpanon uralja, melyben Bezerédj Gyula szobrászművész „Életünket a hazáért" jelképes domborműve helyezkedik el. Kupolájában Aba Novák Vilmos freskói.
 étterem
 

Pannon Pansió Étterme Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Hunyadi út 7/C.
Link: www.hotelpannon.hu
Telefon szám: +36-96-470-041
Fax szám: +36-96-470-041

Az 1000 éves bencés apátság tövében az odavezető út mentén található panorámás környezetben a Pannon Pansió Étterme rálátással az Apátságra. 220 fős két egymásba nyíló helységből áll az étterem, plusz teraszból, mely kiválóan alkalmas csoportok fogadására, rendezvények lebonyolítására, az á la carte étkeztetés mellett. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Szent Márton Étterem Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Vár 1.
Telefon szám: +36-96-470-793
Fax szám: +36-96-470-793
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Pannonhalmi Főapátság tövében, páratlan panorámájú Szent Márton Éttermünkben várjuk a Kedves Vendégeinket.


Borbirodalom, Borpince - Udvarház

Cím: Pannonhalma, Szabadság tér 27.
Telefon szám: +36-96-471-730
Fax szám: +36-96-470-561
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.borbirodalom.hu

Étterem — Udvarház. Fenséges fogások — a rusztikustól a rafináltig! A több mint százéves borpincénk különtermében éljen át kettesben egy romantikus gyertyafényes vacsorát, vagy hívja meg barátait, családját netán üzleti partnereit egy felejthetetlen estére! Éttermünk két termében télen 100 főt, nyáron a rusztikus belső udvarunkkal együtt 160 főt tudunk vendégül látni. Nyitva tartás: nyáron (áprilistól novemberig) 12-22 óráig – szünnap nincs. Télen: (decembertől márciusig) 12-21 óráig – szünnap: hétfő-kedd-szerda.
 imaház, kápolna
 

Milleneumi-kápolna - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma,

1896-ban épült.Belsejében a Főapátság orgonagyűjteménye és Aba Novák Vilmos festőművész befejezetlen freskója található.


Boldogasszony-kápolna - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma,
Link: www.bences.hu

Az egykori tarisznyavár helyén épült barokk (XVIII. század), majd romantikus stílusban megújítva 1865-ben. Kis harangtoronnyal, a homlokzat szélein barokk vázákkal, üres homlokzati falfülkékkel készült, belsejét diadalív választja el a szentélytől. A barokk fő- és mellékoltárokat Dorffmeister István készítette 1786-ban. A főoltárkép Szűz Mária mennybevitelét ábrázolja. Szószéke klasszicista stílusú. 1724 óta a helyi bencések temetkezőhelye. Kis dombon áll, melyre lépcsősor vezet fel.
 múzeum
 

Pannonhalmi Főapátság Műemlék könyvtár

Cím: 9090 Pannonhalma, Vár 1.
Link: www.bences.hu
Telefon szám: +36 96 570-142
Fax szám: +36 96 470-011
Kapcsolattartó személy: Dejcsics Konrád

Gyönyörű belső berendezése és festése mellett az igazi érték a könyvtári gyűjtemény. Számos könyvritkasággal rendelkezik: 30 kódex az 1200-1600 közötti időszakból (Pannonhalmi Kódex a XV. század végéről, Forgács-kódex 1516-ból, Tihanyi Kódex 1530 körül), 260 ősnyomtatvány és számos más ritkaság. Állományával, mely jelenleg kb. 360 ezer kötetet tartalmaz, a világ legnagyobb bencés gyűjteménye.


Főapátsági múzeum - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma,
Link: collections.osb.hu
Telefon szám: +36 96 570-100
Fax szám: +36 96 470-011
Kapcsolattartó személy: Hortobágyi Cirill

A Főapátsági Múzeum a főapátság kisebb gyűjteményeit foglalja magába.
 szálláshely
 

Esthajnal Vendégház - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Cseidervölgy 6.
Link: pannonhalma.hu
Telefon szám: +36-30-365-5294
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Pannonhalmi Apátság lábánál húzódó Cseider völgyben, családias, természetbarát környezetben található, önálló vendégház.
 templom
 

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Cím: 9090 Pannonhalma, Vár u.1.
Link: www.bences.hu
Telefon szám: +36 96 570 191

Mai külseje főként klasszicista.A templom három hajóját nyújtott árkádívekkel összekötött,gazdagon tagolt pillérek választják el egymástól. A bencés apátságot Géza fejedelem alapította 996-ban. A Világörökség része 1996 óta.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Pannonhalma

Cím: 9090 Pannonhalma, Váralja utca 3.
Link: www.pannonhalma.hu
Telefon szám: +36 96 960-072
Fax szám: +36 96 960-072
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A pannonhalmai Tourinform iroda egyfajta bemutatóterem, amely elsősorban a település és egyben a térség fogadószobája, kirakata, ahol a vendég a térségi és nemzeti (országos) turisztikai kínálattal egyaránt találkozik. Az irodánk - mint a terület házigazdája - teljes körű, naprakész, átfogó turisztikai információkat szolgáltat. Nyitva tartás: szeptember 1-től május 31-ig: kedd-csütörtök: 8-16 óráig, péntek: 8-17 óráig, szombat: 8-15 óráig, vasárnap-hétfő: zárva. június 1-től augusztus 31-ig: hétfőtől-péntekig: 9-17 óráig, szombat: 10:00-15:00 óráig, vasárnap: zárva.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Cím: 9090 Pannonhalma, Vár u. 1.
Link: www.bences.hu
Telefon szám: +36 96 570 191

A Pannonhalmi Bencés Főapátság 1996 óta a Világörökség része.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner