12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Palkonya
www.palkonya.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Beck Engelbert Joakim E-mail: palkonya@t-online.hu
 Telefon: +36-72 492-342 Fax: +36-72 492-342
borkóstoló,    borospince,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    klub, egyesület,    különleges borok,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Palkonyai borospincék

Cím: Palkonya
Link: www.palkonya.hu

A népi építészeti emlékként védett, présházak által alkotott, egymás fölött több sorban elhelyezkedő pincesor településszerkezeti, gazdálkodástörténeti - és egyben kiemelkedő esztétikai érték is. A XIX. század elején létesült, egységesnek látszó pincecsoport egyenként eltérő épületekből áll, és a különböző korok építészeti stílusa érzékelhető rajtuk az átépülések következtében is. A domináns, teljesen egyszerű, rétegvonalakra merőleges tetővel készült épülettömegek mellett megtalálhatók a keresztbeforduló, íves és pillérsoros tornácú présházak is.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Borvirág Vendégház

Cím: 7771 Palkonya Fő u. 87,.Pincesor 23.
Link: www.borviraghaz.hu
Telefon szám: +36-72-492-290,+36-30-348-0841
Kapcsolattartó személy: Rechnitzer Szilvia és Hárságyi Balázs

A Borvirág Vendégház az országosan védett muemléki pincesoron helyezkedik el Palkonyán a Villány-siklósi Borúton. Házunk kitűnik a pincesoron, hiszen talán az egyetlen épület, mely kétszintes, valamint kertrészlet tartozik hozzá. A Borvirág Vendégház kettős funkciót tölt be: a ház felső szintjén falusi magánszálláshely működik, míg az alsó szinten borkóstolásra alkalmas helyiség és üveges borok tárolására alkalmas pince került kialakításra.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Déli-tó Palkonya

Cím: 7771 Palkonya, külterület
Link: www.palkonya.hu
Telefon szám: +36-30 560-0105

 
 klub, egyesület
 

Villány-Siklósi Borút Egyesület

Cím: 7773 Villány, Deák F. u. 22.
Link: www.borut.hu
Telefon szám: +36-72-492-242
Fax szám: +36-72-472-181
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Induljon felfedezésre, barangoljon a vidéken! Ízlelje meg csodálatos vidékünk jellegzetes borait, étkeit és élvezze a pincegazdák és a helyi lakosság vendégszeretetét! S ha megfáradt, térjen be egy pohár mélyvörös színű Kékoportóra, tüzes Olaszrizlingre vagy fűszeres illatú Traminire, falatozzon finom sajtokat, füstölt sonkát, stifoldert. Érezze jól magát vidékünkön!
 templom
 

Katolikus templom - Palkonya

Cím: Palkonya, Fő u.
Link: www.palkonya.hu

A falu katolikus templomát a Batthyány család építette, és 1816-ban Szt. Erzsébet tiszteletére szenteltette. A messziről is jól látható piros kupolás templom a magyarországi körtemplomok egyik legszebb példája. A templom klasszicista stílusban épült, a szabadon álló centrális templom kupolával fedve, tornya a szentélyrész mögött a bejárattal szemben helyezkedik el.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner