12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Balassagyarmat
www.balassagyarmat.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Csach Gábor E-mail: bgyarmat@profinter.hu
 Telefon: 0036-35 505-900 Fax: 0036-35 300-782
múzeum

 múzeum
 

Palóc Múzeum

Telefon szám: 0036-35-300-168
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: 2660 Balassagyarmat, Palóc liget 1.

         
A Palóc Múzeum a város fő nevezetessége. Épülete 1914-ben épült Wälder Gyula tervei alapján. Az állandó néprajzi gyűjtemény címe: Bölcsőtől a sírig (paraszti ünnepek és hétköznapok Nógrád megyében). A kiállítás a palóc paraszti élet eseményeihez, sorsfordulóihoz (születés, keresztelő, esküvő, halál, stb.) kötődik. Különlegesség a lakodalmas jelenetet bemutató tárlat. Érdekes látványosság a régi paraszti konyha: jó formán minden, a XX. század elején még használatos fémből, fából, agyagból készült háztartási eszköz megtekinthető itt. A második emeleti nagyterem szintén néprajzi témájú időszaki kiállításoknak, ezen kívül 2002 márciusától Nagy Iván történész állandó kiállításának ad otthont.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner