12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pakod
www.pakod.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: HALEK LÁSZLÓ E-mail: pakodhiv@t-online.hu
 Telefon: +36-83-576-020 Fax: +36-83-576-021
borospince,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    klub, egyesület,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Pethő Pince - Pakod

Telefon szám: +36-92/319-695;+36-30/939-7603
Fax szám: +36-92/319-695
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: ifj. Pethő István
Cím: 8799 Pakod, Pakodi hegy

A pakodi hegyen 2005-ben épült új földpince várja a zamatos zalai borra vágyó turistákat. A teraszos földpince 20-25 főt befogadó borozóval rendelkezik, amely előzetes bejelentkezés alapján fogadja a vendégeit. A borok mellett vonzerőt jelent itt a gyönyörű, lankás táj, és a szíves vendéglátás. A fő fajta az olaszrizling.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Endes Tanya

Telefon szám: +36-87-377-130;+36-30-530-6917
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Dr Mörkné Rem Gitta
Cím: 8799 Pakod, Endes-major
Link: endes.celodin.hu

A régi (100 éves) majorság gyönyörû fekvésében, kedvezõ földrajzi helyzetével, és kúria jellegû épületeivel kínált számunkra lehetõséget a vendégfogadásra. A cselédházat, és a gazdasági épületeket jellegüket megõrizve újítottuk fel, miközben a környezetükben lévõ mintegy négy hektáros területen parkot alakítottunk ki. Most három különálló apartman várja vendégeinket. Üdülési csekk elfogadó hely.


Martincsevics Pince és Fizetővendéglátás

Telefon szám: +36-83-377-055;+36-30/339-5785
Kapcsolattartó személy: Martincsevics István
Cím: 8799 Pakod, Kossuth út 8.

A Martincsevics Pince a pakodi hegyen várja vendégeit. Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket.


Némethné Tarsoly Gyöngyi - Pakod

Telefon szám: +36-83/377-112;+36-30-901-1684
Cím: 8799 Pakod, Rákóczi út 53.

Falusi vendéglátás, borkóstolás. Elérhetőség csak telefonon!
 klub, egyesület
 

Zalai Borút Egyesület - Pakod

Telefon szám: +36-83/360-614
Cím: 8790 Zalaszentgrót, Május 1. u. 38.
Fax szám: +36-83/360-693
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.zalaiborut.hu

Pakod a Zalai Borút állomáshelye. Az itt termett kiváló borok és helyi hagyományos ételek maradandó gasztronómiai élményt nyújtanak, a hegyi hajlékok egy-egy nagyobb turistacsoport fogadására is alkalmasak. Sokan foglalkoznak a faluban falusi vendéglátással.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti kiállítás

Cím: 8799 Pakod, Ady E. u. 45.

 
A plébánia épületében tekinthető meg a helytörténeti kiállítás.
 sétáló utca, városkép
 

Pakod

Cím: Pakod
Link: www.zalakar.hu

A település Észak-Zalában, közvetlenül a vasi megyehatáron fekszik, a Zala folyó partján. Lakóinak száma 986 fõ. A falu nevezettességei az 1719-ben épült mûemlék római katolikus templom és a Tölcsány - majorban lévõ volt uradalmi magtár. Az impozáns látványt nyújtó templomot az elmúlt években felújították, környezetét rendezték, a mellette található plébánia épületében idén helytörténeti kiállítás nyílt. Pakod a Balatonmelléke Borvidékhez tartozik, évszázados hagyománya van itt is a szõlõmûvelésnek, a szõlõhegyen eredeti állapotában felújított 200 éves zsúpos pince található. A település a Zalai Borút állomáshelye. Az itt termelt kiváló borok és helyi hagyományos ételek maradandó gasztronómiai élményt nyújtanak. A hegyi hajlékok egy-egy nagyobb turistacsoport fogadására is alkalmasak, sokan foglalkoznak a faluban falusi vendéglátással.
 templom
 

Római katolikus templom - Pakod

Cím: 8799 Pakod, Csány L. u. 2.
Link: www.zalamegye.hu

Itt áll az 1717-ben újjáépült műemlék római katolikus templom, melynek főoltárát neobarokk, szószékét XVIII. századi parasztbarokk fafaragás díszíti.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner