12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Püspökszilágy
www.puspokszilagy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tordai Sándor E-mail: jegyzo@fotnet.hu
 Telefon: +36-27 366-061 Fax: +36-27 366-061
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Csíksomlyói Márai szobor

Cím: Püspökszilágy
Link: www.puspokszilagy.hu

1995 május 1-je óta áll jelenlegi helyén a Fő út mellett. A távoli testvérfalu Kézdialmás szülöttének Tamás Károlynak az alkotása. A hársfából faragott szobor az eredetinek kicsinyített mása, aranyozása ahhoz hasonlóképpen Budapesten készült. A szobor beton posztamensen áll, fából faragott baldahin alatt, amelynek teteje pikkelyezett vörösréz borítást kapott. A templomhoz hasonlóképpen a Mária szobor is esti díszkivilágítással rendelkezik.
 templom
 

Római katolikus templom Püspökszilágy

Cím: Püspökszilágy
Link: www.puspokszilagy.hu

Püspökszilágy római katolikus temploma. Bánhegyi géza királyi mérnök tervei alapján épített új templomot 1914. november 15-én szentelték fel. A neogót stílusban épült templom egyhajós, támpilléres szerkezetű, félkörív-alaprajzú szentéllyel. Toronymagassága 29,4 m (a kereszt csúcsig), szélessége 10,76 m, hosszúsága 29,44 m. Több mint háromnegyed évszázad múltán időszerűvé vált az épület teljes felújítása. A munkálatokat 1990-95 között készültek Talapka István esperes-plébános kezdeményezései nyomán, s az Ő vezetésével.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner