12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Püspökszentlászló (Hosszúhetény)
www.puspokszentlaszlo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!
Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk.
 Polgármester: Dr. Csörnyei László Sándor E-mail: hetenyhaz@t-online.hu
 Telefon: +36-72 490-814 Fax: +36-72 590-000
arborétum,    falusi turizmus,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom

 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Püspökszentlászlói Arborétum

Cím: Püspökszentlászló
Link: www.puspokszentlaszloiarboretum.hu

Napjainkban a Püspökszentlászlói Arborétum kezelés szempontjából a Duna-Dráva Nemzeti Park részét képezi, területileg pedig a Kelet-Mecseki Tájvédelmi Körzethez tartozik. Az Arborétum növényállománya jelenleg közepesen fajgazdag, ám kertészeti szempontból elhanyagolt. Jelenlegi állapota miatt a park területe nem, vagy csak részben látogatható. Az ökoszisztéma helyreállítása, és megvilágított ösvények kialakítása elengedhetetlen feltétel ahhoz, hogy a terület bármikor (akár esős évszakokban is) bejárható legyen.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Emma Vendégház Püspökszentlászló

Cím: Püspökszentlászló 26.
Link: www.zengolak.hu/azemmahaz.html
Telefon szám: +36-72 490-018

Az Emmaház Püspökszentlászló felső részén, a harangtorony utáni egyenes utcarészen található. Nevét utolsó lakója Trecsek Emma néni után kapta, aki a jelenlegi nappaliban Püspökszentlászló utolsó szatócsboltját működtette.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Püspöki kastély

Cím: Püspökszentlászló
Link: juhaszrita.uw.hu/kastely.htm

A volt püspöki kastély 1797-ben épült klasszicizáló késő barokk stílusban. 1946-ban a dombóvári orsolyita nővérek kapták meg a kastélyt, akik iskolát nyitottak, majd a felekezeti iskolák államosítása után, Virág Ferenc püspök az egyházi szeretetszolgálatnak adta, 1954-ben. Ide hozták házi őrizetbe Mindszenthy József bíboros hercegprímást, és itt tartották 1955. július 14-től november 1-ig, hogy a kínzások alatt legyengült egészségi állapotát feljavítsák. Emlékét 1991 óta márványtábla őrzi a kastély falán. Az idős nővérek 1955 telétől 1997-ig éltek az újra egyházi, szociális otthonná lett kastélyban, mely mögött katonás rendben sorakozik 70 elhunyt szerzetesnő sírja.
 sétáló utca, városkép
 

Harangtorony Püspökszentlászló

Cím: Püspökszentlászló

Püspökszentlászló közepén álló kis harangtorony. Fotó: www.zengolak.hu
 templom
 

Püspökszentlászlói Szent László templom

Cím: Püspökszentlászló

Püspökszentlászlói Szent László templom

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner