12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pécs
www.pecs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Péterffy Attila E-mail:
 Telefon: 0036-72 533-800 Fax: 0036-72 212-049
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Püspöki palota - Pécs

Cím: Dóm tér

         
         
Eredete a 12. századra nyúlik vissza. A 15-16.században reneszánsz stílusban alakították át, majd 1751-1770 között Klimó György püspök teljesen átépíttette. Az északi és keleti szárny ekkor kapta 2.emeletét, és meghosszabbították a déli szárnyat. A homlokzat egységes barokk kialakítású lett. 1838-1852 között a keleti homlokzatot neoreneszánsz stílusúra formálták. A déli oldal hat kőkeretes reneszánsz ablakának maradványait 1965-ben fedezték fel. A Dóm térre néző egyemeletes rész homlokzatát erőteljes párkányok és faoszlopok tagolják. Két kapuja között az emeleten bábos korlátú erkély látható. A homlokzaton van Liszt Ferenc szobra, Varga Imre alkotása.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner