12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pölöske
www.poloske.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Tivadar György E-mail: poloskehivatal@zelkanet.hu
 Telefon: +36-92-562-005 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Az 1664-es pölöskei hősök emlékműve

Cím: Pölöske
Link: www.poloske.hu

Az 1664-es pölöskei hősök emlékműve. 1995-ben emlékművet avattak „Akik hűek voltak mindhalálig”. Az egykori szentély középpontjába állított bazalttömb az emléket tévő alapítvány szándékai szerint az 1664-ben, a török elleni küzdelemben életüket vesztett pölöskei vitézek, s egyúttal a zalai végvári hősök emlékezetét őrzi majd.


Emlékmű és hősi liget - Pölöske

Cím: Pölöske
Link: www.poloske.hu

Emlékmű és hősi liget. Az 1914-18 és 1939-45 világháború dicsőségesen elhalt pölöskei hősök emlékének. – Vitéz Nagybányai Horthy István Magyarország kormányzóhelyettese 1942.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Pölöskei tőzegtó (horgászhely)

Cím: Pölöske, külterület

Pölöske határában eredeti, természetes környezetben fekvő, 146 hektáros intenzíven telepített horgászvizünkön várjuk a pihenni, kikapcsolódni vágyó sporthorgászokat.
 imaház, kápolna
 

Mária bölcsöje kápolna - Pölöske

Cím: Pölöske
Link: www.poloske.hu

Mária bölcsöje kápolna - Pölöske. A kápolna építésének ideje ismeretlen. Valószínű, hogy a múlt század /XIX/ első felében készült. A hívek áhitata a kápolnát Mária bölcsőjének nevezte el.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Teleki kastély - Pölöske

Cím: Pölöske
Link: www.poloske.hu

Teleki kastély - Pölöske. A Széchenyi család tulajdonába került az egész terület a török hódoltság után. A vár köveiből építették a 18. században a földszintes egyszerű falusi barokk kastélyt, és két hatalmas emeletes lekontyolt tetőzettel a magtárakat, továbbá az útszéli kis kápolnát és a volt hatalmas kancaistállót. Széchenyinek nem volt fiúgyermeke, ezért leánya férje, Teleki gróf vette át a birtokot és a vár környékének rétjeit. A hadsereg lovait itt nevelték. A kastély épületét jelenleg az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet Fajtakísérleti Állomás használja.
 templom
 

Római katolikus templom - Pölöske

Cím: Pölöske
Link: www.poloske.hu

Római katolikus templom - Pölöske. A templom falu központjában található. 1949. augusztus 22-én kezdődik meg a mai templom építése.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Pölöskei vár maradványai

Cím: Pölöske, külterület
Link: www.poloske.hu

A vár építése 1242-1272 között volt, a várat a Hahót nemzetség építtette, ekkor még Piliskének hívták a települést. Ma a Pölöskei vár maradványai felett bozótos erdő nő. Már csak a falu lakói mesélnek róla a fiataloknak és az idelátogatóknak.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner