12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pétervására
www.petervasara.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Eged István E-mail: pvpmhiv@t-online.hu
 Telefon: 0036-36-568-036 Fax: 0036-36-568-035
étterem,    fazekasság,    híres étterem,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    múzeum,    szálláshely,    templom

 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Fazekasság - Pétervására


Fazekasság - Pétervására
 imaház, kápolna
 

Fájdalmas szűzanya kápolna - Pétervására

Cím: Pétervására, Kossuth u.
Link: www.petervasara.hu

 
A barokk stílusú kápolna 1722-ben készült el. Építését az itteniek a Keglevich családnak tulajdonítják: a hagyomány szerint egy Keglevich fiú balesetének és halálának emlékére emelték.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Keglevich-kastély - Pétervására

Cím: Pétervására, Keglevich u. 19.

A Keglevich-kastély egyemeletes, impozáns, U alakú barokk épülete 1760 körül készült. Építője Quadri Kristóf gyöngyösi mester volt. A díszterem freskóit Beller Jakab festette 1770 körül. A freskókat játékos könnyedség, köznapi témák, díszítő igényesség jellemzi. Az oldalfalakon körben, festett drapériás ablakok tágítják a teret. Az emeletre vezető lépcsőházat kétszárnyas kovácsoltvas kapu zárta le - ez ma az Iparművészeti Múzeumban látható. A lépcsőfeljáró korlátja barokk stílusú - valamennyi kovácsolt munka a világhírű egri mester, Fazola Henrik művészetét dicséri. A belsőben tizenkét barokk ajtószárny is megőrződött.
 templom
 

Szent Márton-plébániatemplom - Pétervására

Cím: Pétervására, Templom u.
Link: www.petervasara.hu

A templomot Povolny Ferenc építette 1812-1817 között. Ez a híres kéttornyú templom, amely a magyar romantikus építészet első jelentkezése. A belsejében 1770-ben készült rokokó tabernákulum is látható. A régi templomból megmaradt négy faragott tölgyfa pad csigás oldaldísszel. A templom alatt van a Keglevich család kriptája, ahol a templom építtetője is nyugszik. Az oltárkép Hesz János Mihály egri festő alkotása. Az úrmutató 1816-ban készült, a miseruhák és a kelyhek XVIII-XIX. századiak.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner