12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pécs
www.pecs.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Péterffy Attila E-mail:
 Telefon: 0036-72 533-800 Fax: 0036-72 212-049
állatkert,    arborétum,    borospince,    cukrászda,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    étterem,    hangverseny,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    kisvasút, városnéző kisvonat,    klub, egyesület,    kortárs magyar művészet,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    nemzeti park,    népzenei rendezvény,    növénykert, park,    programok, rendezvények,    repülőtér,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    színház,    szökőkút, díszkút,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció,    vadászat,    vár, várrom,    világörökség,    wellness központ,    zsinagóga

 állatkert
Különleges és ritka állatfajok, a lepkéktől a csimpánzokon át a tigrisig. Ápolt környezet, figyelmes bánásmód, természetes díszletek és környezet, egy valóságos állatparádé.
 

Állatkert - Pécs

Telefon szám: +36-72-312-788
Fax szám: +36-72-213-114
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pintér Tibor
Cím: Pécs, Ángyán János u.
Link: www.pecszoo.hu

A festői Mecsek hegység oldalában található az átalakítás alatt lévő klasszikus állatkert, melyet most a látogatók és az állatok igényeinek megfelelően alakítanak ki, hogy az ide ellátogatók izgalmas környezetben ismerkedhessenek meg az itt bemutatásra kerülő állatfajokkal. Az intézmény 1974 óta tart nyári táborokat, melyeken a résztvevő gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek az itt élő állatokkal.


Akvárium-Terrárium - Pécs

Telefon szám: +36-72-532-151
Fax szám: +36-72-213-114
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Pintér Tibor
Cím: Pécs, Munkácsy Mihály u. 31.
Link: www.pecszoo.hu

Pécs belvárosában, Európában egyedülálló helyszínen, 10 méterrel a föld alatt, egy középkori pincerendszerben működik Magyarország legnagyobb akvárium-terráriuma. A közel százhatvan állatfajt bemutató gyűjtemény túlnyomó többsége kígyó, gyík, hal, de mellettük kisebb számban titokzatos ízeltlábúak és különleges emlősök is láthatók. Tananyaghoz kapcsolódó óráinkon, valamint rendezvényeinken állatsimogatóval is kedveskedünk.
 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertje

Telefon szám: 0036-72-503-600
Cím: 7624 Pécs, Ifjúság útja 6.

1952 óta működik mint Botanikus Kert, mely sajátos szubmediterrán klímája miatt egyre több mediterrán növényt mutat be. Jellegzetességei a mediterrán sziklakert, télálló kaktusz és yucca gyűjtemény, télálló bambuszok. A gyűjteményes üvegházban több mint 2000 trópusi növény látogatható: kaktuszok, szukkulensek, orchideák, broméliák, virágzó dézsás növények, stb.
 cukrászda
 

Ledina Cukrászda Étterem - Pécs

Telefon szám: +36-72-310-480,+36-70-331-1908
Cím: Pécs - Zsolnay Domb,Vadász u. 6/b.
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.ledina.hu

Cukrászdánkat-éttermünket megtalálja Pécsett, a Ledinán, a Zsolnay dombon, a Zsolnay mauzóleum mellett, a Vadász u. 6/a szám alatt.
 egyedi ritkaság
 

Szerelmes lakatok - Pécs

Cím: Pécs, Janus Pannonius utca
Link: www.pecs.hu

A fáma szerint először a férjes asszonyok üzentek szeretőjüknek lakattal, hogy tiszta a levegő. Később a félrelépés kódjából a szerelem szimbólumává váltak: szerelmesek zárnak nevükkel ellátott lakatot ide, ezzel mutatva meg érzéseik komolyságát, egymáshoz tartozásukat.


Idrisz Baba sírja - Pécs

Cím: Pécs, Bálicsi út
Link: www.pecs.hu

A Rókus-domb déli lejtőjén török temető volt. Itt áll a sírhely, mely török zarándokhely.


Villamos sín - Pécs

Cím: Pécs, Jókai tér
Link: www.pecs.hu

Egykor Pécsett is járt villamos. Ennek egy részét megőrizték, mely a sétálóutcán tekinthető meg.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Városháza - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér 1.
Link: www.pecs.hu

A tér legnagyobb épülete. Az első városházát 1698-ban emelték, ez azonban 1704-ben leégett. Később helyreállították és többször bővítették. Az új városháza 1830-1834 között épült fel, de nem ért meg 100 évet sem: 1905-1907 között lebontották, helyén eklektikus stílusú háromemeletes épületet emeltek magas óratoronnyal.


Szentháromság-szobor Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér közepén
Link: www.pecs.hu

1710-1714 között készült el, a korábbi pestisjárvány megszűntének emlékére. Az eredetileg barokk stílusú szobor a 19. század végére annyira tönkrement, hogy a város újat készíttetett-alkotója Kiss György-amelyet 1908-ban állítottak fel.


Hunyadi János szobra - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér
Link: www.pecs.hu

Az egyszerű kőtalapzaton álló bronz lovasszobrot Pátzay Pál szobrászművész készítette. Hunyadi János halálának 500. Évfordulóján, 1956 augusztus 12-én leplezték le Magyarországnak ezt az egyik legszebb közterületi emlékművét.


Egykori nagypréposti ház - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 2.

 
Valószínű Pécs legrégebbi lakóháza, 1324-ben már állt. A gótikus együttest később reneszánsszá, majd a 18. században barokká formálták és meghosszabbították. A régebbi rész földszintjén egyszerű 15. századi kőkeretes ablakok láthatók, középen nyílik a köríves kapu, amelyet Givovich Miklós nagyprépost 1740 tájáról származó címere díszít. Az emeleten reneszánsz ablakok vannak gazdag tagolású kőkerettel. A kapualj dongaboltozatos, kétoldalt gótikus-15. századi-ülőfülkékkel.


Egyetemi Könyvtár - Pécs

Cím: 7621 Pécs, Szepessy Ignác 1-3.

 
Egyemeletes klasszicista stílusú épületét 1830-ban emelték Piacsek József tervei alapján. A hosszan elnyúló épületet erőteljes osztó- és főpárkány hangsúlyozza, közepén toszkán oszlopos háromszögű oromzatú középrizalit ugrik enyhén előre. A könyvtár állománya ma eléri a 300 000-et, több értékes kódex és ősnyomtatvány is található benne.


Kodály szobor - Pécs

Cím: Pécs, Szent István tér

Kodály Zoltán sok szállal kötődött Pécshez, egyrészt a kórusmozgalom, másrészt családi kapcsolatai révén. A város az 1976-ban felállított egészalakos bronzszobor felállításával adózott a zeneszerző emlékének. A mű az alkotó, Varga Imre kérésére került mai helyszínére, a Szent István térre, háttal a székesegyháznak, arccal a hajdan itt volt játszótér, azaz a gyermekek felé. A művész által ábrázolt Kodály esendő törékeny, idős ember, aki szinte légiesen, észrevehetetlenül sétál a gesztenyefák között. A szobor pontos mását 1980-ban állították fel Dunaújvárosban. Forrás: varoslako.pecs.hu


Feszület - Pécs

Cím: Pécs

 
A feszület, mely Kiss György alkotása, három példányban készült egy időben. Az egyiket a művész szülőfalujának, Szászvárnak ajándékozta, a másikat a környék leghíresebb búcsújáróhelyén Máriagyűdön, a harmadikat pedig Pécsett, itt a havihegyi kápolna előtt állították fel.


Világháborús emlékmű - Pécs

Cím: Pécs

 
Világháborús emlékmű - Pécs


Kereszt - Pécs

Cím: Pécs

 
Kereszt - Pécs


Memi Pasa fürdője - Pécs

Cím: Pécs, Ferencesek utcája

Valaha kupolás építmény volt mely 100 évvel ezelőtt még állt. A feltárt maradványokban ma fürdőmúzeumot láthatunk.


56-os emlékmű - Pécs

Cím: Pécs

56-os emlékmű Pécs. Alkotó: Farkas Ádám, 1996.


Petőfi Sándor szobra - Pécs

Cím: Pécs, 45-as tér

Petőfi Sándor szobra - Pécs. Borsos Miklós készítette 1950-ben.


Pécsi Egyetem

Cím: Pécs, 48-as tér

Keleti homlokzatát a jogot és igazságot szimbolizáló, valamint az 1937-ben alapított első pécsi egyetem alapító okiratát ábrázoló, a déli homlokzatot pedig a tudományt jelképező keramikus domborművek díszítik.


Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola


 
Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola


Pécsi Dohánygyár


Pécsi Dohánygyár


Volt Matáv Székház - Pécs

Cím: Pécs, Rákóczi u. 19.

Volt Matáv Székház - Pécs


Posta - Pécs

Cím: Pécs, Jókai u.

Posta - Pécs. Épült: 19O2-O4, építtette: Opris Péter posta és távirdai főigazgató, tervezte: Balázs Ernő műépítész. Felújítva: 2OO5.


Szent Flórián szobra - Pécs

Cím: Pécs, Flórián tér

Veres Zoltánné és Kozma Erzsébet alkotása (1926). A szobor sóskúti, talapzata süttői kőből épült.


Baranya Megyei Önkormányzat


Baranya Megyei Önkormányzat


Zsolnay Mauzóleum - Pécs
Prospektus letöltés, Prospectus download

Telefon szám: +36 20 235 4722
Cím: Pécs, Vadász u.
Link: www.zsn.hu/mauzoleum

A Zsolnay-család nyughelye a Zsolnay-gyár melletti dombon eredeti pompájában, megújulva várja mindazokat, akik az eozin titkát keresik. Zsolnay Vilmosnak és utódainak szánt temetkezőhely, melyet Sikorski Tádé tervezett. Az épület tájolásának köszönhetően téli napfordulókor az ablakon beszűrődő fény különleges ragyogást ad az eozinnak, s az oltáron álló kerszttalapzaton egy mennyei figura sziluettje látható. További részletes tájékoztatót az ikonra kattintva olvashat.


Assisi Szent Ferenc szobra - Pécs

Cím: Pécs

A kámzsás csuhában álló, galambot tartó, kissé előrehajló alak egy alacsony vízmedence szélén kis talapzaton áll, amelyből vékony sugárban folyik a víz. A medence szélén egymás mellett két galamb ül. A szoborkompozíció Szent Ferenc életének arra a jelenetére utal, amikor a pusztában a madaraknak prédikál. A pécsiek kedvelt „Galambos kútját” Bársony György alkotta 1939-ben és 1942-ben állították fel.


Szobrok - Pécs


 
Szobrok - Pécs


Szent Bertalan harang - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér

Pécsett a Széchenyi téren a dzsámi mellett található a Szent Bertalan harang.


Batthyány Lajos szobra - Pécs

Cím: Pécs, Kossuth tér

A Kossuth tér északi oldalán található Batthyány Lajos az első felelős magyar miniszterelnök emlékszobra.


Kossuth Lajos szobra - Pécs

Cím: Kossuth tér

A szobrot 1908 május 10-én avatták Kossuth Ferenc jelenlétében. Alkotója: Horvay János. A lendületes mozdulattal előrelépő, közepes szoboralak 4 méter magas talapzaton emelkedik a tér nyugati peremén. A talapzat két oldalán egy-egy koszorút tartó turulmadár látható. A díszes kovácsoltvas kerítést Piskur József pécsi lakatosmester készítette.


MÁV épülete - Pécs

Cím: Indóház tér

MÁV épülete - Pécs


Második világháborús emlékmű - Pécs

Cím: Klimó György utca

Második világháborús emlékmű - Pécs


Kálvária - Pécs

Cím: Pécs, Kálvária u.

Meredek lépcsősor vezet Jézus szenvedéstörténetének emlékművéhez. A hely szakralitása és a lenyűgöző belvárosi panoráma legyőzi a fáradtságot. Feltehetően a XIII.században itt álló Corpus Christi kápolna helyén a jezsuiták kezdeményezésére épültek a stációk, majd 1814-ben az egytornyú kápolna, mely az egyik legkorábbi klasszicista körtemplomunk.


Niké-szobor - Pécs

Cím: Pécs, Mecsek

Innen, a kiálló szikláról lenyűgöző kilátás nyílik a városra.


Aradi vértanúk útja - Pécs

Cím: Pécs, Aradi vértanúk útja

A belváros északi részén húzódik, az egykori várárok mentén. Az út hosszában az aradi vértanúk szobrai sorakoznak.


Dominikánus Ház - Pécs

Cím: Pécs, Király utca

Dominikánus Ház - Pécs


Nagy Lajos Gimnázium - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér 11

 
Nagy Lajos Gimnázium - Pécs


Jel szobor - Pécs

Cím: Pécs, Hunyadi út

Jel szobor - Pécs


Janus Pannonius bronzszobra - Pécs

Cím: Pécs, Barbakán kert

 
Janus Pannonius bronzszobra - Pécs


Ady Endre szobra - Pécs

Cím: Barbakán árok

Melocco Miklós ezt a kortól, időtől függetlenné vált örök szellemet idézte meg szobrával, mely a halhatatlan Ady Endrét ábrázolja.


Műemlék épület - Pécs

Cím: Pécs, Székely B. u. 11

 
Műemlék épület Pécsett a Székely Bertalan utcában.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Malomvölgyi tó és parkerdő - Pécs

Cím: Pécs, Malomvölgy

A festői környezet ajánlott kirándulásra, pihenésre, kerékpártúrákra. A 2-es számú tóban lehet a horgásszenvedélynek hódolni. Minden évszakban csodálatos, felüdülés testnek és léleknek.


Misina-tető - Pécs

Cím: Mecsek

Kedvelt kirándulóhely a mecseki parkerdő. Sokszázféle ásvány ,kőzet, növény és állatfaj teszi változatossá és gazdaggá a vidéket. A Tubeshez, Kantavárhoz, Kisréthez, Melegmányi-völgyhöz, Kőlyuk-barlanghoz és a Misina-tetőhöz vezető utakon megkapó szépségű látvány gyönyörködtet. Tiszta időben kirajzolódnak a Mecsek hegység vonulatai, a Hegyhát és a Duna vidéke is látható innen.


Havi-hegy - Pécs


Havi-hegy - Pécs egyik városrésze a Mecsek-hegység déli oldalán a Tettyétől délkeletre. Innen nyílik az egyik legszebb kilátás a Pécs városra
 hangverseny
Neves hazai és vendégművészek csodálatos hangulatot varázsolnak elénk. Kérje programfüzetünket!
 

Komolyzenei hangversenyek - Pécs

Telefon szám: 0036/72-510-114
Fax szám: 0036/72-213-513
Cím: Pécs, Király u.19
Link: www.pannonfilharmonikusok.hu

A Pannon Filharmonikusok szervezett hangversenyei.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Malomvölgyi II. sz. tó (horgászhely) - Pécs

Telefon szám: +36-72 310-119
Cím: Pécs, külterület
Link: www.pecsihe.hu
Kapcsolattartó személy: Németh Tibor

A Pécstől 6 km-re lévő völgyzárógátas Malomvölgyi II. sz. tó a Pécsi Horgász Egyesület hasznosításában van. A kultúrált környezetben lévő tó rendszeresen halasított, a partról jól meghorgászható. A parton kavicsozott sétaút, padok, esőbeálló növeli a kirándulók, horgászok kényelmét. A jól halasított víz változatos halállománnyal rendelkezik, pontyra, amurra mindig lehet számítani, nem ritkák a nagy testű harcsák. További információ az egyesület web oldalán található.


Üszögpusztai-tó

Telefon szám: +36-72 310-119
Cím: Pécs, Üszögpuszta
Link: www.pecsihe.hu
Kapcsolattartó személy: Németh Tibor

Üszögpusztai-tó völgyzárógátas 4,3 ha területű tó. Kezelő: Pécsi Horgász Egyesület. További információ az egyesület web oldalán található.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Püspöki palota - Pécs

Cím: Dóm tér

Eredete a 12. századra nyúlik vissza. A 15-16.században reneszánsz stílusban alakították át, majd 1751-1770 között Klimó György püspök teljesen átépíttette. Az északi és keleti szárny ekkor kapta 2.emeletét, és meghosszabbították a déli szárnyat. A homlokzat egységes barokk kialakítású lett. 1838-1852 között a keleti homlokzatot neoreneszánsz stílusúra formálták. A déli oldal hat kőkeretes reneszánsz ablakának maradványait 1965-ben fedezték fel. A Dóm térre néző egyemeletes rész homlokzatát erőteljes párkányok és faoszlopok tagolják. Két kapuja között az emeleten bábos korlátú erkély látható. A homlokzaton van Liszt Ferenc szobra, Varga Imre alkotása.
 kiemelt szolgáltató
 

Művészetek és Irodalom Háza - Pécs

Cím: 7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8.
Telefon szám: +36 (72) 522 834
Fax szám: +36 (72) 336 128
Link: www.pmh.hu

Kulturális intézményünk 1987-ben kezdte meg működését Molnár G. Judit vezetésével. Tevékenységünk szinte valamennyi művészeti ágra kiterjed, a Művészetek Háza a régió és a város hivatásos művészetének otthona, székház, menedzselő intézmény és bemutatkozási hely, programjai révén önálló karakterrel bíró szellemi műhely is.


Kereskedők háza - Pécs

Cím: Pécs, Rákóczi u. 44.
Link: www.kereskedokhaza.startolj.hu

Pécsi Kereskedők Háza bevásárló központ. Jól megközelíthető helyen a történelmi belvárosban várjuk kedves vásárlóinkat, színes választékkal jól felszerelt üzleteinkben. Bevásárló központunk kitünő parkolási lehetőséget biztosít az autóval érkezőknek, természetesen a tömegközlekedést választó kedves vásárlóinknak is csak náhány métert kell megtenniük.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Pécs TV-torony és kilátó

Cím: Pécs, Misina tető
Link: tvtoronypecs.hu
Telefon szám: +36-72 336-900

A Misina tetőn áll a 176 m magas TV-torony. Nyitva egész évben! Nyári nyitva tartás (május-október) Hétköznap és vasárnap: 9.00 – 21.00 Péntek-szombat: 9.00-21.00 Téli nyitva tartás (november-április): Minden nap: 9.00 – 17.00 A közlekedést jelentősen akadályozó havazás esetén zárva. Belépő díj (2012) / fő, HUF, bruttó: Teljes árú: 750 Ft Kedvezményes diák, nyugdíjas: 600 Ft (igazolvány szükséges!) Gyermek (4-14 év): 450 Ft Apróság (4 év alatt) és matuzsálem (100 év felett): ingyenes.
 kisvasút, városnéző kisvonat
Hangulatos kisvasút idézi elénk a múltat. Barangolása során gyönyörű tájakon keresztül vezeti utasainkat. Pihentető kirándulás az egész családnak, várjuk Önöket.
 

Pécs - Mecsekvasút

Cím: Pécs, Dömörkapu
Link: www.kisvasut.tk
Telefon szám: +36-20-33-44-004
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Budainé Boldog Ágnes

Az állatkerttől keletre kb. 1 kilométerre a Dömör-kapunál lévő Vidámparkhoz kisvasút is vezet. 1962-ben építették ki. A kis szerelvény egy mozdonyból és három nyitott kocsiból áll, s az erdő fái között halad.
 klub, egyesület
 

Vasutas Művelődési Ház - Pécs

Cím: Váradi Antal u. 7/2
Link: www.pvmh.hu
Telefon szám: 0036/72-310-037
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: 0036/72-310-037

Vasutas Művelődési Ház - Pécs
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Pécsi Galéria

Cím: Pécs, Szent István tér 4
Link: www.pecsgallery.hu
Telefon szám: 0036/72-511-322
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: 0036/72-511-322

A kiállítások részletes programja az ikonra kattintva található meg.


Parti Galéria - Pécs

Cím: Pécs, Mária u. 1
Telefon szám: 0036/72-213-842

A kiállítások részletes programja az ikonra kattintva tekinthető meg.


Pécsi Kisgaléria

Cím: Pécs, Szent István tér 4.
Telefon szám: 0036/72-511-322
Fax szám: 0036/72-511-322
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.pecsgallery.hu

Pécsi Kisgaléria


Pincegaléria - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér

Pincegaléria - Pécs


Kőkert - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan utca 4.

Székely Péter (1923-2001) Franciaországban élt szobrászművész alkotásai.
 mozi
 

Cinema City Pécs Plaza

Cím: Pécs, Megyeri út 78/m fsz. 4.
Link: www.pecsplaza.hu

Cinema City Pécs, Moziműsor a web oldalon található.


Uránia Filmszínház

Cím: Pécs, Hungária u 19.
Link: pecsimozi.hu
Telefon szám: +36-72 497-572

1936-36-ban Weichinger Károly amerikai építészeti élményeit, tapasztalatait hasznosítva Magyarország akkor legkorszerűbb ,moziját hozta létre az Urániát. A mozi falait Gebauer Ernő seccoi díszítik.


Apolló mozi Pécs

Cím: 7321 Pécs, Perczel Miklós utca 22.
Link: www.apollopecs.hu
Telefon szám: +36-30 654-1719

1930-ban az ország első vidéki hangosan játszó mozija volt Budapest után a pécsi Apolló mozi. Hosszú szünet után 2004-ben nyitotta meg ismét kapuit kívül-belül megújulva. Főleg művészeti filmeket vetítenek ezenkívül megnyílt a gyerekek örömére a kölyökkuckó, mely különböző programokkal várja a kis érdeklődőket.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Pécsi Nemzetközi Kultúrhét

Cím: Pécs, Esztergár L. u. 8/2
Link: www.icwip.hu
Telefon szám: 0036/72-522-949
Fax szám: 0036/72-522-949
Kapcsolattartó személy: Bocz Tamás

SIEN Nemzetközi Diákcseréért Alapítvány 2011. Július 14-24 szervezte meg a Kommunikálj és kooperálj! programot mely Közép-Európa és az Alpok-Adriai térség egyik legismertebb fesztiválja lett. Programjai között a tematikus konferenciák és vitafórumok, műhelybeszélgetések mellett a Séta téri vendéglátók és a kézművesek sátraiból álló fesztiválutca, valamint a szabadtéri színpad koncertjei várták a látogatókat.


Pécsi Advent

Cím: Pécs, Káptalan u. 6
Link: www.pphf.hu/plebania
Telefon szám: +36-72-513-080
Fax szám: +36-72-513-071

Egyházmegyei Rendezvényszervező és Programiroda kerül megrendezésre a már hagyományos Pécsi Advent. Az előadások helye a Szent Péter és Szent Pál Bazilika. Délutánonként teaházi beszélgetéseket és kamarakoncerteket tartunk a Cutty Sark Teaházban. A téren hívogat a forralt bor és kürtős kalács illata. A Pécsi Advent ideje alatt ingyenesen látogatható a Bazilika, a Korsós és Péter-Pál sírkamra valamint a Dóm Múzeum. Keddtől szombatig idegenvezető kíséretében tekinthetik meg az említett helyszíneket. A számos zenei műsor mellett kiállítást szervezünk a Bazilika altemplomába, a Dóm Múzeumba és a Kocsis László terembe.
 múzeum
 

Modern Magyar Képtár- Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 4
Telefon szám: +36-72-324-822

A festmények, szobrok kiállítása a XX. század első felének művészetét tárja a látogató elé. Az udvarban a Párizsban élő magyar szobrász, Pierre Székely szobrai állnak.


Reneszánsz kőtár - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 2.
Telefon szám: 0036-72-324-822

Pécs, valamint a közeli Máré vár, Siklós és Pécsvárad reneszánsz kori épületmaradványai: abblakkeretek, oszlopfők.


Vasarely Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 3.
Telefon szám: 0036-72-324-822
Link: www.museum.hu/pecs/vasarely

Victor Vasarely 1908-ban született Pécsett. 1930-tól 1997-ben bekövetkezett haláláig Franciaországban élt. Úttörő szerepet vállalt az emigrációban élő művészek és a szülőföld közötti kapcsolat újjáélesztésében a hatvanas évek derekán. Egész életét annak szentelte, hogy az emberiség közkincsévé tegye a művészetet. Színes városokról, hatalmas művészi díszítésű közterekről álmodott. A pécsi múzeum kiállítása a korai idők Bauhaus-hatású, analitikus-geometriai grafikáktól az építészet irányába nyitó, op-art művekig felöleli csaknem a teljes művészetét.


Janus Pannonius Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér 12.
Link: www.jpm.hu

A 18. század végén épült barokk stílusban. Egyemeletes, homlokzatát falsávok tagolják. A múzeum anyaga rendkívül gazdag: a Baranya megy területén végzett ásatások leleteit mutatja be. Kertjében római kőtár látható.


Csontváry Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Janus Pannonius u. 11.
Telefon szám: 0036-72-310-544

1973-ban nyílt meg a magyar festészet magányos óriásának, Csontváry Kosztka Tivadarnak (1853-1919) a kiállítása. Életművének pályája mintegy másfél évtizedbe fogható be, alkotásainak száma alig haladja meg a százat, mégis az eredetileg gyógyszerész alkotó a modern festészet egyik legjelentősebb képviselője. Ennek ellenére művészetét életében nem ismerték el. A lenézett, legjobb estben megmosolygott festő szegényen halt meg. Vásznait el akarták árverezni, de Gerlóczy Gedeon építész felismerte a festő nagyszerűségét, megmentette az életművet, és ezzel halhatatlanná tette az utókor számára. Művészete a posztimpresszionizmus egyetemes alkotóinak sorába emeli. Kiállított alkotásai között korai tanulmányrajzok, portrék, biblikus témák, tájképek láthatók, és itt található legismertebb műve, a Magányos cédrus is.


Zsolnay Kerámia Kiállítás - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 3.
Telefon szám: 0036-72-324-822

A Zsolnay kerámia-gyűjtemény Pécs legrégebbi lakóházában látható. Az egykori gyári múzeum anyagára épülő kiállítás a kerámiagyár díszműveit mutatja be kronológiai sorrendben. A kerámiagyár díszedényeit művészi kidolgozásuk és technikájuk tette egyedülállóvá. Zsolnay hírnevét azzal a különleges mázzal bevont kerámiával szerezte, melyet a görög hajnal szóból eozinnak nevezett el.


Régészeti Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér 12.

Pécsett a Széchenyi tér 12. szám alatt álló épület, késő barokk stílusban épült, a 18. században. 1922-től a Régészeti Múzeumnak ad otthont.


Gránátalma Műemlék Patika - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér 5.

Az egykori irgalmas rendi patika diófa borítású bútorzata a 18. század végén készült XVI. Lajos stílusában. A bútorzat különlegessége, hogy megjelenik rajta a stilizált gránátalma ábrázolás. A gránátalma a görögöknél a termékenység jelképe, a középkorban Mária irgalmát szimbolizálta, így vált később az Irgalmas rend emblémájává.


Hungaricum Ház - Pécs

Cím: Pécs, Szent István tér 23.
Telefon szám: +36-72/210-446

 
A Hungaricum Ház Pécsett, a Székesegyház mellett, a Püspöki Pincészet épületében található. Nyitva tartás: Hétfő-szombat: 9-17 óra, Vasárnap: 13-17 óra.


Dóm Múzeum - Pécs

Cím: Pács, Káptalan utca 8.
Telefon szám: 0036/72-513-080
Fax szám: 0036/72-513-071
Link: www.rop-pecs.hu

Az új épületet Bachman Zoltán tervezte, a benne szereplõ (2004 májusában Szili Katalin által megnyitott) állandó kiállítás forgatókönyvét Tóth Melinda mûvészettörténész írta, míg a köveket Osgyáni Vilmos Munkácsy-díjas restaurátor restaurálta. A kiállított kövek a Pécsi Püspökség és a Janus Pannonius Múzeum tulajdonában vannak. A jelenlegi kiállítás az épület földszintjén a román kori kõfaragványokat mutatja be, míg az emeleten tervezett további rész a gótikus és barokk emlékeket tartalmazza majd.


Martyn Ferenc Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 4
Telefon szám: 0036-72-324-822

Martyn Ferenc (1899-1986) festő, grafikus és szobrász. 1926 és 1940 között Párizsban dolgozott az Abstraction-Creation művészcsoport tagjaként. 1940-től Pécs művészetének meghatározó egyénisége. A nonfiguratív irányzat egyik első magyar képviselője volt.


Nemes Endre Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 2
Telefon szám: 0036-72-324-822

Nemes Endre (1909-1985) a prágai tanulóévek után Svédországban letelepedett művész alkotásaira a szürrealista elemek a jellemzőek. Élettelen bábok, szokatlan figurák, sejtelmes clown-ok népesítik be az alkotó terét. Hideg, gépies világot sugallnak festményei, mintha a jövőbeli embertelen élet félelmét vetítenék elénk.


Schaár Erzsébet Utca - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 5
Telefon szám: 0036-72-310-172

Janáky István tervezte posztmodern épületben helyezték el 1991-ben Schaár Erzsébet (1908-1975) utolsó alkotásának rekonstrukcióját. Schaár művészetének e sommázata tér és az ember kapcsolatának, tér és idő korrelációjának szuggesztív megjelenítése, amely neves magyar művészek portréit (többek közt Szabó Lőrinc) és environment alkotásokat (Kirakat, Tükörszoba) foglal magába végleges változatában gipszből formázva.


Amerigo Tot kiállítás - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 2
Telefon szám: 0036-72-324-822

A múzeum 25 szoborral, domborművel, kerámiával Amerigo Tot (0909-0984) magyar származású művész munkásságáról ad áttekintést.


Szerecsen Patika Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Apácza u. 1

A helyi szóhasználatban mindmáig Sipőczként emlegetett Szerecsen patika látványosság. Apáról fiúra szállt hivatástudat, öröklődött patika, így családi dinasztiák teremtettek jogfolytonosságot: a Hölbling, a Nendtvich, a Sipőcz, a Salamon, a Jobst, a Nékám, a Baranyai család volt közülük a legnevesebb. A Szerecsen patika érdekessége a Zsolnay kerámia díszítéssel készült neorokokó berendezése mellett a patikamúzeum, mely Pécs és Baranya megye gyógyszerészet-történetét mutatja be.


Bányászati Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Káptalan u. 3
Telefon szám: 0036-72-324-822

A Mecseki szénbányák történetét ismerhetjük meg egy földalatti, bányának berendezett kiállításon.


Későrómai Ókeresztény Sírkápolna - Pécs

Cím: Pécs, Apácza utca 8. és 14.
Link: www.pecs.hu

A Kr. u. IV. században épült kápolna alatt nem volt sírkamra szint. Eredetileg az egész építmény sírkamraként funkcionált, de Kr. u. 390 körül átépítették, apszisában, azaz szentélyében kőből készült oltárt emeltek, s ezt a részt egy kis kerítéssel el is rekesztették a gyülekezeti tértől. Ettől kezdve kizárólag kápolna volt az épület, a falakon belül már nem alakítottak ki újabb temetkezési helyeket. A temetkezések ezután az épületen kívülre kerültek, ahol egyszerű, legtöbbször téglából és kőből épített sírokba temették el halottaikat Sopianae akkor élt polgárai.


Néprajzi kiállítás - Pécs

Cím: Pécs, Rákóczi út 15.
Telefon szám: 0036/72-315-629

A soknemzetiségű Baranya népcsoportjainak faragásait, sokszínű viseleteit, fazekas-és kerámiakultúráját, szőtteseit és hímzéseit, bútorait állították itt ki. Emellett bemutatja a népszokásokat (mohácsi busójárás, pécsváradi leányvásár), a vallásos népélet tárgyi emlékeit, a településeket és a népi építészetet is.


Természettudományi Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Szabadság utca 2.
Telefon szám: 0036/72-213-419

A Dél-Dunántúl flóráját és faunáját a gyűjtött csoportokban legteljesebben reprezentáló hazai természettudományi gyűjtemény.


Várostörténeti múzeum - Pécs

Cím: Pécs, Felsőmalom utca 9.
Telefon szám: 0036/72-310-165

A város újkori történetét bemutató állandó kiállítás a Tímár-házban kapott helyet. A nagyszabású tárlat számos dokumentum, fotó, makett műtárgy és térkép segítségével mutatja be a város gazdag történelmének jellemző mozzanatait a 143 évig tartó török uralom alóli felszabadulástól (1686) a második világháborúig illetve az azt követő koalíciós időszakig (1948).


Erdős Kamill Cigány Múzeum - Pécs

Cím: Pécs, József utca 4.
Telefon szám: 0036/72-325-558
Fax szám: 0036/72-325-558
Kapcsolattartó személy: Dr. Kosztics István
Link: www.ckke.hu

Erdős Kamill Cigány Múzeum - Pécs
 nemzeti park
Európában egyedülálló természeti környezet és állatvilág, a Világörökség része. Magyarország különösen védett értéke, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Duna-Dráva Nemzeti Park - Pécs

Cím: 7625 Pécs, Tette tér 9.
Telefon szám: +36-72/517-200
Fax szám: +36-72/517-229
Link: www.ddnp.hu

Duna-Dráva Nemzeti Park
 népzenei rendezvény
Népzenei barangolás kiváló magyar művészekkel, a hagyomány méltó őrzése autentikus előadásban, a jelen kor zenei alapjaihoz alapérték.
 

August Senoa Horvát Klub és Kulturális Egyesület

Cím: Pécs, Széchenyi tér 1
Telefon szám: 0036/72-336-622
Fax szám: 0036/72-336-622

August Senoa Horvát Klub és Kulturális Egyesület


Lenau Ház - Pécs

Cím: Pécs, Munkácsy utca 8.
Telefon szám: +36-30-246-3373
Kapcsolattartó személy: Heil Helmut
Link: www.lenau.hu

A pécsi Lenau Ház a magyarországi német kisebbség kulturális intézménye.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

MÁV Igazagtóság parkja - Pécs

Cím: Szabadság utca

MÁV Igazagtóság parkja - Pécs
 programok, rendezvények
 

Bordal Világfesztivál - Pécs

Cím: Pécs - Baranya
Telefon szám: +36 72 211 606
Fax szám: +36 72 211 606
Kapcsolattartó személy: dr. Lakner Tamás
Link: www.winesongfestival.hu

15. Bordal Világfesztivál, 2011. szeptember 23-25. A mindeddig egyedülálló fesztivál férfikórusok, férfi vokálegyüttesek és szólisták részére kerül megrendezésre 1993 óta, Magyarország legrégebbi egyetemi városában, és a kitűnő borairól méltán híres Villányi Borvidéken. Az együttesek elsősorban saját nemzeti kultúrájuk bordalaiból összeállított 15 - 20 perces műsorral nevezhetnek, melyben nemcsak műzene, hanem népzene is lehet.
 repülőtér
Felkészült fogadószemélyzet, technikai háttér, kedvező feltételek és kiegészítő komfort szolgáltatások segítik az érkezőket és indulókat. További információ itt:
 

Pécs-Pogány Repülőtér

Cím: 7666 Pogány, Repülőtér
Telefon szám: +36 1 999 4012
Fax szám: +36 1 268 9601
Kapcsolattartó személy: Call Center
Link: www.aua.com

Ár és járatinformációkkal a call centerben dolgozó kollégák várják hívásaikat a +36 1 999 4012-es, helyi tarifával hívható telefonszámon, hétfőtől péntekig 9.00 és 18.00 óra között.
 sétáló utca, városkép
 

Sétáló utca - Pécs


Sétáló utca - Pécs


Széchenyi tér - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér

A belváros közigazgatási, kereskedelmi és idegenforgalmi központja. A középkorban a város piactere volt, itt állt a városháza és a plébániatemplom. Széchenyi nevét 1864 óta viseli, előtte a legkülönbözőbb elnevezései voltak: Fórum, Városi piacz, Főtér.


Jókai tér - Pécs

Cím: Pécs, Jókai tér

A millenniumi Jókai tér a város jellegzetes mediterrán tere, elegáns és feszítően izgalmas, teraszai kora tavasztól késő őszig hangosak. A teret uraló szobroknak (Pál Zoltán munkái) - a használhatóságon túl - beszélő nyelve van. Térszervező ereje az antik nevek (Szóma-Test, Omphalosz, A föld köldöke) metafizikus és geometrikus megformáltság együttese. Itt találjuk a klasszicista stílusban épült Elefántos házat is.


Sétatér - Pécs

Cím: Pécs, Sétatér

Randevúk, ünnepek, fesztiválok helyszíne. Az itt álló Kioszk szolídan historizáló építménye már a XIX. század végén a fagylaltozás divatjához, a sétány társas életéhez tartozott. Hangulatát, maradandóságát vélhetően a szerencsés helyválasztásnak köszönheti.


Szent István tér - Pécs

Cím: Pécs, Szent István tér

A turisták és a pécsiek kedvelt pihenőhelye. Nyári hőségben üdítő a szökőkút látványa és a gesztenyefák árnyéka.


Király utca - Pécs

Cím: Pécs, Király utca

Talán a mediterrán klíma, talán az utcák, terek hangulata, talán csak az ösztönös életszeretet az oka, hogy Pécsett a korzózás élő fogalom-a séta önmagáért való öröme, más szóval céltalanság. Derű és kacérság, kávéházi teraszok, illatos kávé, kiváló pécsi és testes villányi borok-nélkülük elképzelhetetlen a Király utca, megélhetetlen a város.
 szálláshely
 

Art and Fit Hotel Kikelet**** - Pécs

Cím: 7635 Pécs, Málics Ottó utca 1.
Telefon szám: +36-72 512-900
Fax szám: +36-72 512-901
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Scheffer Ferenc
Link: www.hotelkikelet.hu

Art&Fit Hotel Kikelet ****Pécs. Közvetlenül Pécs belvárosa fölött, a Mecseken, mindössze 5 percnyi autóútra a főtértől található a magyar mediterrán vidék egyik legszebb szállodája, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A felújított háromszintes műemlék-szállodában 33 szoba áll a vendégek rendelkezésére. Lenyűgöző panoráma, mediterrán terasz és 560 m2 wellness részleg (fittness terem, pezsgőfürdő, finn szauna, dézsazuhany, infrakabin, gőzfürdő) nyújt felejthetetlen perceket és élményt a szállodába látogatóknak. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely. Átmenetileg zárva tart.


Hotel Millennium**** - Pécs
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: H-7625 Pécs, Kálvária u. 58.
Telefon szám: 0036-72-512-222
Fax szám: 0036-72-512-223
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelmillennium.hu

Közvetlenül Pécs történelmi belvárosa fölött, a Kálvária domb déli oldalán, mindössze 5 percnyi sétára a főtértől található a Hotel Millennium, a magyar mediterrán vidék egyik legszebb szállodája, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. A szálloda természetvédelmi területen fekszik, környékén több múzeum és műemlék található. A hotel összesen 38 szobával rendelkezik. Valamint van wellness-részleg is (élménymedence, infrakabin, finn szauna). Részletes információ és aktuális ajánlataink az ikonra kattintva olvashatók. K&H, MKB és OTP SZÉP kártyát is elfogadunk!


Delanta Panzió *** - Pécs

Cím: 7629 Pécs, Komlói u. 30.
Telefon szám: +36-72-538-111
Fax szám: +36-72-538-110
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.delanta.hu
Kapcsolattartó személy: Sárosi István

A DELANTA Panzió Pécs keleti városrészében, a budapesti és a Komlói út kereszteződésénél található. 14 szobával, egy kisebb és egy nagyobb családi-apartmannal, zárt parkolási lehetőséggel rendelkezünk. Szobáink nagyrésze pótágyzható, így összesen 33 főt tudunk egyszerre elszállásolni.


Kálvária - Rácz Hotel*** - Pécs

Cím: 7625 Pécs, Kálvária u. 6.
Telefon szám: +36-72-510-067
Fax szám: +36-72-510-068
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.kalvaria-raczhotel.hu
Kapcsolattartó személy: Hell Bea

A Kálvária - Rácz Hotel*** (volt Hotel Wellington) Pécs történelmi belvárosában, a várfal szomszédságában található. A városközponttól néhány percnyire, a 6-os főútról autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető, nyugodt, csendes környezetben várja vendégeit. Családias hangulatú szállodánk 2000-ben épült. *39* fő részére tudunk szállást biztosítani *13 *db kétágyas illetve 2 db háromágyas apartman szobáinkban, amely közül *7* db pótágyazható.


Retro Hotel - Pécs

Cím: 7635 Pécs,Felsővámház u. 53.
Telefon szám: +36-72-785-456;+36-20 914 1749
Fax szám: +36-72-785-456
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelretro.hu
Kapcsolattartó személy: Hamar Endre

Hotelünk Pécs belvárosában, a Felsővámház u. 53. sz. alatt található a Király utca (sétáló utca) folytatásaként a ZSOLNAY kulturális negyed szomszédságában, a Tudás központ közelében. Barátságos, derűt árasztó szobáink és lakosztályunk otthonosan kényelmesek televízióval, hűtővel, fürdőszobáink hajszárítóval felszereltek. Cégeknek, baráti társaságoknak külön termet, konyhahasználatot és kerti parti (grillezés stb.) lehetőséget biztosítunk. Személyautóval érkezőknek zárt udvari és hotel előtti parkolási lehetőséget biztosítunk.


Budget Hotel Sopianae**** - Pécs

Cím: 7621 Pécs, Felsőmalom u. 24.
Telefon szám: +36-72-517-770
Fax szám: +36-72-517-779
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.hotelsopianae.hu

A Budget Hotel Sopianae Pécs első négycsillagos szállodája. Építészete és kialakítása ellentétre épül - a kívül műemlék jellegű épület belsőépítészete a modern vonulatot tükrözi. Ahogy az ellentétekre épülő koncepció megvalósul az építészetben, úgy adja vissza ezt a szálloda hangulata és üzemeltetési politikája is.


Szinbád Panzió - Pécs

Cím: 7621 Pécs, Klimó Gy. u. 9.
Telefon szám: +36-72-221-110
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.szinbadpanzio.hu

A panzióban 3 csillagos szobák állnak a vendégek rendelkezésére, az étterem, a kávézó, a konferencia terem mellett. Panziónk Pécs belvárosában található. A cég másik panziója: Amstel Café Hotel. Internet: www.szinbadpanzio.hu. Telefonszámok: Szinbád Panzió: 72 221 110. Amstel Café Hotel: 72 215 680.
 színház
Kiváló színészek és színtársulatok előadásai felejthetetlen hangulatot teremtenek. Kérje programfüzetünket!
 

Pécsi Nemzeti Színház

Cím: Pécs, Színház tér 1.
Telefon szám: 0036-72-512-660
Link: www.pecsinemzetiszinhaz.hu
Fax szám: 0036-72-512-669

1839-1895 között épült az egykori domonkos kolostor helyén eklektikus stílusban Lang Antal és Steinhardt Antal tervei szerint. Homlokzatait szobrok és domborművek díszítik: a főhomlokzaton Erkel Ferenc, Csiky Gergely és Szigligeti Ede, az oldalhomlokzaton Vörösmarty Mihály és Kisfaludy Károly alakja látható.


Pécsi Harmadik Színház

Cím: 7633 Pécs, Hajnóczy utca 41.
Telefon szám: +36- 72-252-478
Link: www.pecsiharmadikszinhaz.hu

A Pécsi Harmadik Színház amatőr és alternatív hagyományokra építő, társulat nélküli színház, amely működését a saját produkciók és a meghívott előadások kombinációjára építi.


Pécsi Horvát Színház

Cím: 7621 Pécs, Anna u. 17
Telefon szám: +36-72-514-300
Link: www.horvatszinhaz.hu
Fax szám: +36-72-210-197
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Pécsi Horvát Színház
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Csobogók - Pécs


Csobogók - Pécs


Szökőkutak - Pécs


Pécs szökőkútjai.


Zsolnay-kút - Pécs

Cím: Pécs, Zsolnay tér

A Zsolnay-kút Pécs egyik leghíresebb kútja, melyet Zsolnay Miklós apja Zsolnay Vilmos emlékére állítatott 1908-ban.


Tüke kút - Pécs

Cím: Citrom utca

Mázas pirogránit, eozin kút. /Igazi pécsi polgár az, akinek itt a hegyen már van egy tőke szőlője, tréfásan a tősgyökeres Pécsett születetteket "tüké"-nek nevezik/ forrás: szoborlap.hu
 templom
 

Evangélikus templom - Pécs

Cím: Pécs

A kis előkertben álló templomot és az utca két oldalán álló lelkészlakot és lelkészi hivatalt 1874-ben Baldauf János építész tervei szerint emelték. Az épületek előtt finom mintázatú rácskerítés látható. A templomban Madarász Viktor 1880-ban festett: Krisztus az Olajfák hegyén című oltárképét tekinthetjük meg.


Belvárosi Templom - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér
Link: www.pecs.hu

Pécs főterén, a Széchenyi téren áll a Belvárosi templom, Gázi Kászim pasa egykori dzsámija, mely a magyarországi török építészet legmonumentálisabb alkotása. A középkorban itt állt a Szent Bertalan plébániatemplom, mely többszöri átépítés során háromhajóssá bővült, s a város második legnagyobb temploma lett. Nyitva tartási idő: Április 16.-október 14.között látogatható 10.00 és 16.00


Jakováli Hasszán pasa dzsámija - Pécs

Cím: Pécs, Rákóczi u. 2.

A XVI. században épült dzsámi Magyarországon a legteljesebben épen maradt olyan török templom, amely minaretjével együtt látható. A kiállításban a magyarországi török hódoltság korának tárgyi emlékei és dokumentumai láthatók.


A Mindenszentek temploma - Pécs

Cím: Pécs, Tettye u.

Az eredetileg egyhajós román stílusú templom volt, mely a 12. században épülhetett. A 15. században gótikus stílusban alakították át háromhajóssá. Barokk formáját a 18. században kapta. A törökök ezt az egy templomot hagyták meg a keresztények számára. Külseje egyszerű, főhomlokzatának háromszögű oromzatán alacsony torony emelkedik. Belső berendezése nagyrészt 18. századi barokk.


Szent Ágoston templom - Pécs

Cím: Pécs, Ágoston tér

A középkori templomot a törökök dzsámivá alakították. A város visszafoglalása után Ágoston-rendi szerzetesek kapták meg az épületet és 1702-ben megkezdték az átalakítást. Az 1750-es tűzvész után újjáépült. A templom nyugati homlokzatát erőteljes lizénák tagolják, fülkeszobrok díszítik, s rajta emelkedik a torony. A déli homlokzaton három török ablak látható. A belső egyhajós, falfestményei 1936-ban készültek. A szentély festményeit Gebauer Ernő és Gádor Emil alkotta 1941-ben. A szobrokkal díszített oltárok és a szószék 18.századi munkák.


Líceumtemplom és rendház - Pécs

Cím: Pécs, Király u. 44.

A 18. században épült török dzsámi helyén és felhasználásával, a pálos szerzetesek számára. A kéttornyos nyugati homlokzat legfőbb dísze a copf stílusú szobrokkal díszített főkapu. A belső egyhajós, eredeti berendezése elpusztult. A templomhoz kapcsolódik az egykori pálos kolostor barokk épülete, amely ma a Széchenyi Gimnázium otthona.


Jakováli Hasszán dzsámijának minarete - Pécs

Cím: Pécs

Jakováli Hasszán pasa dzsámija mellett áll a 12 szögű minaret, melynek vasrácsos erkélyére az eredeti kő csigalépcső vezet.


Miasszonyunk temploma - Pécs

Cím: Pécs

1855-ben épült romantikus stílusban, összeépült a klasszicizáló stílusú volt zárdaépülettel. Oromzatos homlokzata alján levő kapuja előtt díszes, oszlopos bejárat. A torony kéz oldalán levő szobrok János apostolt és keresztelő Szent Jánost ábrázolják. A templom falfestményeit Boros János, a főoltár képét (Mária mennybemenetele) Kupelwieser Lipót, a híres bécsi festőművész festette.


Havi-hegyi Boldogasszony kápolna - Pécs

Cím: Pécs, Havi-hegy

A Mecsek déli lejtőjének meghatározó pontjai északról a Misina, rajta a TV-torony, keletről a Havihegyen álló Havas Boldogasszony-kápolna. A város felett vigyázó kápolna az 1691-es pestis járvány emlékére épült barokk stílusban. Építőanyagát a város lakói fogadalmukhoz híven, maguk hordták fel a hegyre. A hegyoldal szikláin a Corpus feszíti a teret. A város legdrámaibb elbeszélő szobra Rétfalvi Sándor szobrászművész munkája.


Bazilika - Pécs

Cím: Pécs, Dóm tér

A románkori Bazilikát az 1064. évi tűzvész után kezdték építeni. A nagyszabású építkezésen felső-itáliai, lombard és magyar építészek dolgoztak. A templom szobrászati emlékei a XIX. századi restauráláskor kerültek elő és ma a Dóm kőtárban láthatók. A XIX. század elején a katedrális helyreállítását Pollack Mihály végezte. Mai formáját 1891-ben nyerte el; megőrizte számunkra középkori alaprajzi rendszerét, az egységes neoromán külső és belső kiegészül és teljessé válik a historizáló képző- és iparművészeti alkotásokkal és díszítéssel. Anyaggazdagság, változatosság, igényesség fogja egybe, amely nemcsak az építészeti kialakításban, a művészek kiválasztásában (Székely Bertalan, Lotz Károly), hanem a legnagyobb és legapróbb felületek megmunkálásában egyaránt érvényesült.


Ferences templom - Pécs

Cím: Pécs, Ferencesek utcája

1718-1758 között épült egy gótikus templom helyén melyet a törökök dzsámivá alakítottak át: ez volt Memi pasa dzsámija. A templomot az 1880-as 1890-es években majd 1925-ben átalakították, eredeti barokk tornya azonban áll. Timpanonos homlokzatát Gebauer Ernő festménye díszíti. Belsejében részben megmaradt a barokk berendezés: a főoltár képe 1737-ben készült, a Szent Anna-oltár 1758-ból a többi oltár és szószék 1768-ból származik. A sekrestye intarziás szekrényei Jani Lukács szerzetes munkái 1745-ből.


Gyárvárosi templom - Pécs

Cím: Pécs, Zsolnay Vilmos út 92

Gyárvárosi templom - Pécs


Pálos Templom - Pécs

Cím: Pécs, Hunyadi J. u. 70
Telefon szám: 0036-72-515-425

Építészeti elvei (Weichinger Károly tervezte) és a keresztény liturgiával fenntartott, azt szolgáló adottságai miatt a modern magyar építészet egyik legszebb alkotása. A templom az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok számára épült.


Irgalmasrendi templom - Pécs

Cím: Pécs, Széchenyi tér

1727-31 között épült. Egyhajós, dongaboltozatos, szentélye egyenes záródású. A falakon néhány címeres feliratos sírkő utal a templom alatti kriptára, lejáratát azonban nem ismerjük. A templommal összeépült a Sebészeti és Belgyógyászati klinika (az Irgalmasrendiek egykori rendháza és kórháza). A XVIII. század elején épült egyszerű körüljárós rendszerű épület.


Református templom - Pécs

Cím: Pécs, Szabadság utca

1907-ben épült Schlauch Imre tervezésével A berendezést Keil Ferenc pécsi asztalosmester készítette, a szószék a budapesti Kálvin téri templom szószékét mintázza tölgyfából. A berendezések díszítése a Szentháromságot jelképezi. Orgonáját a pécsi Angster József és fia készítették. A gyülekezeti ház később, 1927-ben épült. Berendezése Szatyor Győző és Vata Emil pécsi művészek kezemunkáját dícséri. A templom homlokzata háromtengelyes, a közepén lévő, kúp alakú sisakkal végződő tornyához kétoldalt egy-egy fiatorony csatlakozik. A fehér falakat a találkozási vonalak mentén és az ablakok körül téglaburkolat díszíti. Stílusa a gótikus építészet elemeit ötvöz, román kori ablakzáródásokra is utalva, a századelő eklektikus felfogásában.


Xavéri templom - Pécs

Cím: 7621 Pécs, Széchenyi tér 5.
Telefon szám: +36-72-312-856

A Xavéri Szent Ferencről elnevezett görög katolikus templomot a XII. században már ott lévő kápolna helyén 1739-ben építették. Az egyhajós építmény homlokzata rokokó formákat mutat, tornya hagymasisakos. Jel szobor: Victor Vasarely művét 1977-ben helyezték el, melynek elemeit a Zsolnay gyárban készítették, magas tűzön égetett, 15 féleszínes csempéből. A mű két egymásra helyezett, egyik oldalukon érintkező hatszög ,melyek felületét színes négyzet alakú kerámialapok fedik. A mozgást és a plaszticitást érzékeltető Jel-szobor forma-és színvilága Vasarely több festményén, grafikáján is megfigyelhető.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Abay Nemes Oszkár Sportuszoda - Pécs

Cím: 7623 Pécs, Szendrei Júlia u. 7.
Telefon szám: 0036-72 512-936
Link: www.psnzrt.hu

Az Abay Nemes Oszkár Versenyuszoda 1997 novemberére készült el a Hullámfürdő korábbi, úgynevezett sátras medencéje helyén. Pécs és egyben a Dél-Dunántúl legkorszerűbb uszodája 50 méteres, feszített tükrű medencével rendelkezik. A tisztítóberendezéseknek köszönhetően kristálytiszta, 27 °C-os víz négyóránként frissül fel teljesen. A medence töltésére részben vezetékes városi vizet, részben a Hullámfürdő saját, 200 m mély kútjából származó karsztvizet használják.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Pécs

Cím: 7621 Pécs, Széchenyi tér 7.
Telefon szám: +36-72 213-315
Link: www.iranypecs.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szolgáltatásaink: Naprakész tájékoztatás Pécsre, Baranya megyére és Magyarországra vonatkozóan Szálláshelyek, vendéglátóhelyek közvetítése, idegenvezetés Könyvek, térképek, turisztikai kártyák ( Hungary Card, Balaton Kártya) képeslapok értékesítése Belépő- és koncertjegyek árusítása, nemzetközi tanár- és diákigazolvány ügyintézés, utasbiztosítás kötése Turisztikai kiadványok terjesztése Turisztikai marketing kiadványok, CD-k, képeslapok és egyéb promóciós eszközök készítése Utazási kiállításokon való megyei részvétel koordinálása.
 vadászat
Csodálatos környezetben, kiváló állománnyal, figyelmes vendéglátással várjuk Önöket.
 

MECSEKALJA - Pécs

Cím: 7632 Pécs, Móra Ferenc u. 117.
Telefon szám: (72)-438-085
Fax szám: (72)-438-085
Kapcsolattartó személy: Békés Sándor

Pécs, Szalánta, Görcsöny, Baksa, Bicsérd
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Káptalani levéltár és a várplébánia - Pécs

Cím: Pécs, Dóm tér

 
Klasszicizáló késő barokk épület, amelyet a 18-19. században emeltek. 1784-ben kezdődtek az egyemeletes levéltár munkálatai, 1794-ben épült hozzá délről a plébánia kétemeletes tömbje. A levéltár alatt található a püspöki-kanonoki kripta, amelynek a bejárata 1747-ben készült, pompás kovácsoltvas munka.


Barbakán kert és bástya - Pécs

Cím: Pécs, Dóm tér

XV. századi, kör alaprajzú előretolt bástya a hajdani Püspökvár kettős falrendszerének része, ahol kellemes sétányok kígyóznak az ódon hangulatú falak mentén. A hagyomány szerint a híres hadvezér Kinizsi Pál nevéhez kötik a barbakán megépülését.


Tettye-i romok - Pécs


Szatmári György püspök 1505-1520 között vadaskertje közepén építtette fel reneszánsz nyári nyaralóját, amelyet a törökök derviskolostornak használtak. Ennek romjai megmaradt falai láthatók. A természetes díszletek között nyári szabadtéri színpad épült: tánc-és balett estek, koncertek, színházi előadások izgalmas misztikus színhelye.
 világörökség
Magyarország különösen védett értéke. A világörökség része, kiemelt gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Ókeresztény sírkamrák - Pécs

Kapcsolattartó személy: Janus Pannonius Múzeum
Cím: Pécs, Szent István tér
Link: www.pecsorokseg.hu

Krisztus után IV. században alapított templomok, kápolnák és mauzóleum romjai és világhírű festett sírkamrái a Világörökség része 2000 óta. / Ókeresztény mauzóleum, Péter Pál sírkamra, Korsós sírkamra, és temetőkápolna.


Korsós sírkamra - Pécs

Cím: Pécs, Dóm tér
Link: www.pecsorokseg.hu

A kisméretű kápolna sajnos itt is elpusztult, de viszonylagos épségben fennmaradt a kripta, melynek fő díszítőmotívuma a szarkofág fölötti fülkében ábrázolt korsó és pohár. Valószínűleg az eukarisztiához szükséges bor tárolására szolgáló, szent edényekről van szó, melyekhez hasonlóak gyakran kerülnek elő ókeresztény sírokból.


Péter Pál Sírkamra - Pécs

Cím: Pécs, Dóm tér
Link: www.pecsorokseg.hu

Péter-Pál sírkamra A legkorábban, a XVIII. században megtalált, de az eddigiek közül legkésőbb restaurált és bemutatott sírkamra eddig az egyetlen, melynek a teljes – festményekkel díszített – boltozata épségben maradt ránk. Nevét az északi falon, a szarkofág fölött ábrázolt Péter és Pál apostolokról kapta, akik a középütt – krisztogram alakjában – ábrázolt Krisztusra mutatnak. Egyedülálló ábrázolás a korból Mária a kisdeddel a nyugati falon.


Ókeresztény Mauzóleum - Pécs

Cím: Pécs, Szent István tér
Link: www.pecsorokseg.hu

A feltárások tanúsága szerint valamikor a IV. század 70-es 80-as éveiben épült temetői kápolna falai az idők során az alapjukig elpusztultak. Épségben megmaradt viszont a kápolna alatt épült kripta mely falfestményeinek ábrázolásaiból (a bűnbeesés jelenete, Dániel az oroszlánok közt, a mártíromságot jelképező koszorúk, az életfa, az üdvözült elhunyt Krisztus jobbján) arra következtethetünk, hogy egy talán IV. század eleji mártírt temettek itt újra, amint az szokás volt a korban.
 wellness központ
Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Hotel Millennium Wellness - Pécs
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: H-7625 Pécs, Kálvária u. 58.
Link: www.hotelmillennium.hu
Telefon szám: +36-72 512-222
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Hangulatos, teljesen új környezetben, kellemes wellness-élményt ajánlunk a Hotel Millennium Wellness központjában. A belépőjegy ára csak 1700.-/fő (14 órától), amely az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza: • Melegvizes (kb. 29-30 fok) élménymedence, • Finn szauna, • Infra szauna, • Ásványvíz, • Szaunalepedő. Előzetes bejelentkezés szükséges, kérjük, hívja a Hotel Millennium recepcióját, vagy írjon e-mailt. További részletek az ikonra kattitntva olvashatók. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Hullám Egészségmegőrző Paradicsom - Pécs

Cím: 7623 Pécs, Szendrei Júlia u. 7.
Link: www.psnzrt.hu
Telefon szám: 0036-72 512-934

A Hullám Egészségmegőrző Paradicsomban masszázs, pedikűr, szauna, szolárium és infravörös hőkabin őrzi vendégeink egészségét.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Pécs

Cím: 7621 Pécs, Fürdő u. 1.
Telefon szám: +36 72 214 863

Feszl Frigyes, Gerster Károly és Kauser Lipót tervei alapján - ortodox vallási előírások szerint – 1865-1869 között épült romantikus, ún. “mór” stílusban. A sistrum szerepét már az 1869-ben felavatott Angster orgona töltötte be. Ez volt Angster József első orgonája és voltaképpen ez alapozta meg a gyár hírnevét.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner