12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Pécel
www.pecel.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szöllősi Ferenc E-mail:
 Telefon: +36-28/452-752 Fax: +36-28/452-755
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    magyar ízek látványkonyhája,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    templom

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Ráday-kastély

Cím: Pécel
Link: www.pecel.hu

Az 1755-1766 között Mayerhoffer András és fia János tervei alapján felépített barokk kastély építtetõi Ráday Pál és fia Gedeon régi református középnemesek voltak. Ráday Gedeon életét a nemzeti mûvelõdésnek áldozta, a kastélyban híres könyvtárat hozott létre, amelynek belsõ tereit, valamint az emeleti dísztermet kvalitásos falképek díszítik. A kastély tudósok és írók találkozóhelye volt. Az utóbbi évek mûvészeti rendezvényei igyekeznek a "péceli parnasszus" fénykorát felidézni.
 programok, rendezvények
 

III. Egyházi- és Világi Borok Versenye

Cím: Pécel, Ráday Kastély
Link: www.borrend.hu/egyh%E1zi.htm
Telefon szám: +36-28-452-751
Kapcsolattartó személy: Bartha Attiláné alpolgármester

Évszázadok hagyománya szerint valamennyi dűlő legzamatosabb bora a templomba került, ma a miseborokat kifejezetten erre a célra állítják elő. Május 10-én a péceli Ráday Kastélyban az ország legnevesebb misebor készítői méretik össze különleges nedüiket, a "világi borokat " felvonultató borosgazdákkal és pincészetekkel a szakmai és társadalmi zsűri előtt. A látogatóknak lehetőségük nyílik a péceli Ráday Kastély megtekintése mellett, megkóstolni a versenyre nevezett borokat. 2008. május 17-18-án harmadik alkalommal rendezik meg Pécelen a Ráday Kastélyban az Egyházi- és Világi Borok Versenyének eredményhirdetését.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner