12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Osztopán
www.osztopan.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tomsics Károly E-mail: osztopan@somogy.hu
 Telefon: +36-82 589-020 Fax: +36-82 589-021
állandó kiállítás,    borkóstoló,    egészség centrum,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    híres személy,    kastély, kúria,    kézműipar,    magyar ízek látványkonyhája,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    templom,    vadászat

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Faragóház - Osztopán

Telefon szám: 0036-82-489-551
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Ifj. Jancsekity János fafaragó
Cím: Osztopán, Kossuth Lajos utca 6.
Link: www.osztopan.hu

Ifj. Jancsekity János Buzsákról származó faragó munkáin a jellegzetes somogyi népmûvészeti motívumok jelennek meg. A régi pásztorfaragáson és ajándéktárgyakon kívül szívesen készít szobrokat, képeket és dombormûveket, sõt egyedi megrendelés alapján köztéri alkotásokat is. A vadászok számára rendszeresen farag a különbözõ trófeákhoz - õz, szarvas, vaddisznó - alátéteket. A faragóház elõzetes bejelentés alapján turistacsoportokat is fogad.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Osztopán

Cím: Osztopán,

A templomkertben álló emlékmû az elsõ és második világháború osztopáni áldozatainak készült. A település közössége 92 hõsi halottról emlékezik meg és rója le a kegyeletét az oszlopnál.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Tallián kastély - Osztopán

Cím: Osztopán
Link: www.osztopan.hu

A csaknem százéves kastély régi szépségében mutatja magát, ma egyaránt szolgálja a mûvelõdést, az oktatást és az idegenforgalmat. Az öreg toronyba lépve hangulatos könyvtár fogadja a látogatót, aki innen a lépcsõn elindulva egy kis helytörténeti múzeumban találja magát. A körteraszra kilépve az egész falura ráláthatunk, sõt megnyílik elõttünk a rétekkel, erdõkkel tarkított táj is. 2001 nyarától az iskola épülete nyáron az idegenforgalmat szolgálja, egymást váltják a fõvárosból érkezõ gyermekcsoportok, akiknek a kényelmes szálláson kívül változatos programokat is szerveznek a helyi pedagógusok.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Ifj. Jancsekity János fafaragó

Cím: Osztopán, Kossuth Lajos utca 6.
Link: www.osztopan.hu
Telefon szám: 0036-82-489-551
Kapcsolattartó személy: Ifj. Jancsekity János fafaragó

Buzsáki fafaragó-dinasztiából származik. Édesapjától a "Népművészet Mesterétől" tanulta a somogyi népi iparművészet motívumait. Jelenleg Osztopánban él, ahol szívesen lát minden kedves érdeklődőt. Munkái lakásán megvásárolhatók, megrendelhetők. Készít: -faragott használati-, dísz-, és ajándéktárgyakat, képeket, szobrokat, botokat, -faragott székeket, polcokat, kisbútorokat, -vadászati jeleneteket, trófeaalátéteket. Vállal: -egyedi megrendeléseket, pl. címerkészítést, bútorrestaurálást, kopjafa, fejfa, totemoszlopfaragást.


Szulágyi Tiborné népi iparművész

Cím: Osztopán Petőfi u. 59.
Link: www.osztopan.hu
Telefon szám: +36-82-489-518
Kapcsolattartó személy: Szulágyi Tiborné

Szulágyi Tiborné népi iparmûvész szövõszéken készíti gyönyörû lenvászon használati darabjait, többek között futókat, terítõket, függönyöket. Foglalkozik az õsi nomád technikák felélesztésével is, ily módon készülnek a szõnyegei. Lakásán készséggel bemutatja a munka egyes fázisait az érdeklõdõ turistáknak.
 templom
 

Római katolikus templom - Osztopán

Cím: Osztopán,
Kapcsolattartó személy: Sudár János

1788-ban épült a római katolikus templom, amely mai formáját 1902-ben nyerte el. A falakat díszítõ freskókat Lezkovszky György festette, akinek alkotásait a kaposvári Nagyboldogasszony Székesegyházban is megcsodálhatjuk. A búcsút minden évben Mihály napján tartják.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner