12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ostffyasszonyfa
www.ostffyasszonyfa.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Mihátsiné Dózsa Hajnalka E-mail: ostffy@airplanet.hu
 Telefon: +36-95 394-001 Fax:  
autó-motorsport,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kemping,    múzeum,    programok, rendezvények,    szálláshely,    templom,    vár, várrom

 autó-motorsport
 

Pannónia Ring

Telefon szám: +36-95 394-300,
Fax szám: +36-95 394-232
Cím: 9512 Ostffyasszonyfa,
Link: www.pannonia-ring.com

1997-ben nyílt meg a település határában a Pannónia Ring, a 4740 méter hosszú, autós, motoros gyorsasági pálya. Már első működési évében sok versenyzőt és látogatót vonzott. A Ringben márciustól október végéig rendeznek versenyeket, edzéseket a főleg nyugati autós és motoros klubok. Az intézmény különböző nemzeti és nemzetközi bajnoki futamoknak is helyt ad.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Hősi emlékmű - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa,
Link: www.ostffyasszonyfa.hu

Az emlékmű eredetileg evangélikus harangtoronyként szolgált, majd 1937-ben Ostffy Lajos tervei alpján hősi emlékművé alkították át. A toronysisakot és a keresztet eltávolították, tetejét bástyaszerűen képezték ki, a kereszt helyébe pedig zászlórudat építettek be. A tetőn a kijárás biztosítása érdekében nyitható ajtót helyeztek el. 1938-ban Sopronban öntetett harangot a község lakossága, melyet az emléktoronyba helyeztek el. A község lakossága az emlékmű keleti oldalfalába építtette be az 1914-18-ig tartó első világháború hősi halottainak márványtábláját. 1983-ban helyezték el a II. világháború áldozatainak emléktábláját. A harmadik oldalon Kocsis József koronaőrnek állítottak emléket.


I. Világháborús hadifogoly temető

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa,
Link: www.ostffyasszonyfa.hu

Több, mint tízezer áldozata fekszik a közeli temetőben. 1918. novemberében feloszlatták a tábort, a hadifoglyok visszatérhettek hazájukba. A tábor szomszédságában létesítettek hadifogoly-temetőt. Hivatalos kimutatás szerint 10600 sír van a temetőben.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Nicki műgát - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa, külterület
Link: www.kemenesvidek.hu

A falutól néhány km-re, a Rába bal partján található az a kis üdülőfalu és kedvelt horgászhely, mely a Rába duzzasztógátja mellett épült.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Niczky kastély - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa, Kossuth L. u. 139
Link: kastely.ementor.hu/magyarorszag/vas/vas2.htm

Niczky kastély a XIX. Század hatvanas éveiben épült. Építésekor nemesi kúriának épült, nyugati főbejárattal. Eredetileg téglalap alaprajzú volt, majd Niczky Ferenc tulajdonlása idején bővítették oldalszárnyakkal, melyeknek toronyszerű manzárd tetőt építettek. Ma a kastély zömében barokk hatást kelt. Nagy kár, hogy a főhomlokzat nem az utcafrontra néz, hiszen szépsége és eredetisége ezt érdemelné. A jelenlegi épület U alaprajzú, a lábazati párkány diszkrét, míg a díszítőpárkány hangsúlyos. A település egyik éke a felújított Niczky kastély. Magánkézben van nem látogatható.


Osttfy-kastély - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa, Kossuth L. u. 40.
Link: kastely.ementor.hu/magyarorszag/vas/vas2.htm
Telefon szám: +36-95/394-001

1840 körül épült klasszicista stílusban, de valószínűleg egy korábbi, földszintes, barokk ház bővítéseként. Erre utal, hogy a szerkezete jellegzetesen klasszicista, de a földszinten lévő helyiségek barokk boltozatúak. Az egyemeletes épület homlokzata középen előreugró, timpanonnal lezárt, középrizalitos. A nyílászárók a középső részen félkörívesek, a többi részen egyenes záródásúak. Belül szép öntöttvas korlátú lépcsőház látható. Jelenleg polgármestrei hivatal, TSZ-iroda és a Petőfi-emlékszoba található a kastélyban.
 múzeum
 

Petőfi-emlékszoba - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa, Kossuth L. u. 44. sz
Telefon szám: +36-95/394-198
Kapcsolattartó személy: Művelődési Ház Horváth Sándorné

A Művelődési Házban található a Petőfi emlékszoba (folyamatosan látogatható). Az épület előtt a költő szobra, amely méltó emléket állít az 1839-es itteni tartózkodásának. A művelődési házban, - amely előtt a költő szobra is áll - emlékszobát rendeztek be, amelyben a Petőfi-relikviákon kívül láthatók Berzsenyi Lénárd Olmützben készített börtönrajzai is. Valamikori lakhelyéül szolgáló Salkovics ház még ma is áll, udvarán a kőasztallal, melyen állítólag a versét írta.
 programok, rendezvények
 

Szent Korona ünnepség - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa, Kossuth L. u. 40.
Link: www.ostffyasszonyfa.hu

Ostffyasszonyfa Önkormányzata minden év június első szombatján tartja falunapi rendezvényeit. Évek óta kialakult hagyományok alapján, a szórakoztató programok mellett kulturális rendezvényeket, kiállításokat is tartunk ezen alkalomból. E kiállítások széles körűek, technikai jellegű kiállítások (régi motorkerékpárok), helyi népművészek (fafaragók, festők) a Művelődési Házban működő szakkörök illetve iskolásaink, óvodásaink munkái is láthatóak voltak az elmúlt években.1944-ben, amikor a Koronát kimenekítették az országból, az akkori koronaőrök közt volt egy ostffyasszonyfai születésű koronaőr (Kocsis József), aki egészen az ereklye elásásáig, Mattsee-ig kísérte az ország szimbólumát. A koronaőr emlékét az ostffyasszonyfai Hősi Emlékmű falán tábla őrzi, melyet 1992-ben avattunk fel. Településünk címerében szintén szerepel a Korona körvonala, mert Kocsis József elmondása alapján: „Veszprémből-egy négy tonnás teherautóval- Kőszegre mentünk a koronával. Útközben hazaugrottam szülőfalumba, Ostfyasszonyfára. „ E tényközlést a faluban úgy tekintjük, hogy a Korona akkor járt a településünkön, ezért került be a címerünkbe.


Kiss Gáborné amatőr népi díszítőművész kiállítása

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa, Kossuth u. 46.
Link: www.ostffyasszonyfa.hu
Telefon szám: 06 95 394 198
Kapcsolattartó személy: Horváth Sándorné
Mikortól: 2013-06-08
Meddig: 2013-06-23

 
Néhai Kiss Gáborné amatőr népi díszítőművész rábaközi, bakonyi, dunántúli, és vasi hímzéseiből nyílik kiállítás az ostffyasszonyfai művelődési házban. Az alkotó több országos kiállításon díjazott lett, többek között 2010-ben oklevelet kapott a XV. Élő Népművészet Országos kiállításon is. A belépés ingyenes.
 templom
 

Evangélikus templom - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa, Ady E. u. 9.
Link: www.lutheran.hu
Telefon szám: +36-06-95/394-320
Kapcsolattartó személy: Nagyné Garas Krisztina
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Bár nem műemlék, az 1917-ben átadott, dombtetőn épült templom méreteinek és kivitelezésének szépsége miatt mégis figyelmet érdemel.


Római katolikus templom - Ostffyasszonyfa

Cím: 9512 Ostffyasszonyfa,
Link: www.kemenesvidek.hu

A korábbi templomot állítólag a 17. században alakították ki a kastélybeli kápolna felhasználásával. Romos szentélyét a 18. század közepén újították fel. 1777-ben bővítették hajóval, tornyot 1830-ban kapott.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Kígyókő várának maradványai - Ostffyasszonyfa

Cím: Ostffyasszonyfa
Link: www.ostffyasszonyfa.hu

 
A vár neve," Kígyókő - vár " volt, az ostffyasszonyfai és csöngei határ találkozásánál, melyet 1403-ban Garai Miklós nádor csapatai lerombolták. Ennek oka az volt, hogy Ostffy Ferenc a Zsigmond király (1387-1437) ellen lázadt Nápolyi Lászlóhoz csatlakozott. Napjainkban még látható a várfal része, valamint a megmaradt várkút.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner