12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Orosháza
www.oroshaza.hu
Tisztelt Látogató!
Bízom benne, hogy a portálon történő barangolás után személyesen is eljön hozzánk, és meggyőződik az orosházi emberek vendégszeretetéről, városunk és a környék látványosságairól, természeti adottságairól, gasztronómiai különlegességeiről. Látogasson el Ön is városunkba, élvezze városunk lakóinak vendégszeretetét!
 Polgármester: Dávid Zoltán E-mail: varoshaza@oroshaza.hu
 Telefon: 0036-68-413-022 Fax: 0036-68-411-545
állandó kiállítás,    arborétum,    cukrászda,    emlékmű, műemlék, szobor,    gasztronómiai versenyek,    gyógyfürdő,    hadijátékok,    hangverseny,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    Ifjúsági szállás, tábor,    kávézó, teaház, kávéház,    kiemelt szolgáltató,    kilátó, panoráma,    lovaglás,    múzeum,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    termál gyógyfürdő,    utazási irodák, turistainformáció

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Városi Képtár - Orosháza

Telefon szám: +36-68-472-350
Cím: 5900 Orosháza, Thék Endre u. 1
Link: www.kke-esely.hu

A Városi Képtár Orosháza város központjában található. Az épület két szinten található kiállító teremmel rendelkezik, melynek alapterülete összesen 583 m2, ahol hét állandó tárlat látogatható. Az első emeleten Nicolás Muller (Müller Miklós) fotóművész, Bolmányi Ferenc festőművész és Feldmann Tibor festőművész alkotásai tekinthetők meg, a második emeleten pedig Pap Gyula, Boldizsár István és Csáki-Maronyák József festőművészek, valamint Emil Vitroel szobrászművész művei.


Müller Miklós Kiállítóterem - Orosháza

Telefon szám: +36-68-472-350
Cím: 5900 Orosháza, Könd u. 32.
Link: www.oroshaza.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A kiállítóterem 2004. november 19-én nyílt meg. Névadója Müller Miklós orosházi születésű fotóművész, a magyar szociofotó történetének egyik nagy alakja. A kiállítóterem két helyiségből áll. A belső az állandó kiállításnak ad helyet, amely Müller Miklós eddig még publikálatlan alkotásait mutatja be.
 arborétum
Arborétum. Többszáz/többezer különleges növényfaj, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Arborétumunk várja a pihenni vágyókat.
 

Rágyánszki Arborétum, Orosháza

Telefon szám: +36-68 412-696
Cím: Orosháza, Gárdonyi Géza u. 12.

 
Alapítója Rágyánszki János (1908-1973) kertész, aki gyulamezei faiskolájából 1952-ben telepítette ide meglevõ állománya értékesebb részét. Ma özvegye és fia vezetése alatt működik az arborétum, amely a budapesti ELTE dendrológiai megfigyelőállomása is. Növényei tudományos kutatási célokat szolgálnak. A 3 hektár területen fekvő, örökzöldekben és fenyőkben számottevõ gyűjtemény jelenleg kb. 3000 egyedszámot képvisel. Kiemelkedő a mamutfenyő- és a cédrusállomány, amely alkalmazkodott a hazai klímához. Sok ritkaság mellett az országban egyedüli fenyőpéldány a chilei Araucaria.
 cukrászda
 

Kéknefelejcs Cukrászda - Orosháza

Telefon szám: +36-68 412-977;+3630-456-3537
Cím: 5900 Orosháza, Kossuth utca 48.
Link: www.keknefelejcscukraszda.hu

Kéknefelejcs Cukrászda Orosháza.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kossuth-szobor - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Szabadság tér
Link: www.oroshaza.hu

A Szabadság téren áll Kossuth Lajos szobra, melyet 1904-ben Horvai János készített.


Történelmi Emlékpark - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Táncsics Mihály 2.
Link: www.oroshaza.hu

A szoborpark közepén a „Fájdalom kapuja” és egy síró nőalak. Körben, a parkban, időrendi sorrendben a magyar történelem és a város történetének jelentősebb dátumait megörökítő rusztikus, formázatlan kőtömbök szimbolizálják a történelem sorsfordító eseményeit. A kőtömbökbe bevésve az események dátuma.


Eötvös szobor - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Eötvös tér

Eötvös szobor Orosháza. A szobor anyaga bronz, a mérete 225 cm. Talapzatának anyaga mészkő, melynek mérete 20 cm. A szobrot az Eötvös József Általános Iskola előtt tekinthetjük meg, közvetlenül az intézmény főbejárata előtti téren. Az intézmény homlokzati falán egy díszkút látható, mely uygancsak Kiss István alkotása.


Hősök szobra - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Kossuth u. 1

Az I. világháború áldozatainak állít emléket Pásztor János: Hősök szobra című ötalakos szoborkompozíciója, mely a környék legszebb világháborús emlékműve.


Petőfi mellszobor - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Kossuth u. 1.

A Petőfi mellszobrot Rajki József készítette műkőből 1955-ben.


Szent István szobor - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Győry Vilmos tér

A szobrot Rajki László készítette bronzból. Mérete 135 cm. Szent István félalakos szobra, oszlop alakú talapzaton jelenik meg. Az oszlopfőn lévő állatábrázolás – turulmadár és oroszlán – az Árpád-ház totemisztikus ősét, illetve a királyi hatalmat szimbolizálja. A talapzaton látható további faragások a városalapítás történetére utalnak.


Táncsics szobor - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Táncsics u. 2.

A Táncsics szobrot Antal Károly készítette, anyaga mészkő, mérete 210 cm.


Zombai harang - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Győry Vilmos tér

A Zombáról elhozott harangot az evengélikus templom oltára előtt őrzik.


Víztorony - Orosháza

Cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Fasor u. 3.
Link: www.viztorony.hu

Látnivalók kilencvenegy lépcsőfokon át A gyopárosi víztornyot a század elején építették. Volt időszak, amikor a lebontását fontolgatták a lepusztult építménynek, amitól szerecsésen megmenekült. A nyár elején* új külsőt kapott a hét emeletnyi magas víztorony, és a funkciója is megváltozott. Kilencvenegy lépcsőfok vezet fel a víztorony tetejéig, a kilátóig, ahonnan a gyopárosi panoráma tárul a szemlélődő elé. A fel- és lefelé vezető út ezentúl nem lesz olyan unalmas, hiszen az orosházi Szántó Kovács János Regionális Múzeum munkatársai helytörténeti kiállítást rendezlek be az épületben.


Fáklya - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Kossuth u. 1.

A szobrot Rajki László alkotta horvát mészkőből. Mérete 250 cm. A szobor magyar népi virágmotívummal díszített, lángnyelv alakú kő, posztamense a fáklya nyele. Posztamens felirata a homlokzaton egy idézet Kossuthtól.


Az utolsó nagymadár - Orosháza

Cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő Fasor u. 3.

Az utolsó nagymadár című szobor Rajki László alkotása.
 gasztronómiai versenyek
 

Orosházi Hagyományok, Ízek Versenye

Cím: Orosháza, Táncsics u. 2.
Telefon szám: +36-30 5982-398

2013. február 23-án szombaton 10 órától került megrendezésre a VII. Orosházi Hagyományok, Ízek Versenye a Táncsics Mihály Gimnázium tornacsarnokában.
 gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak.
 

Orosháza - Gyopárosi Gyógyfürdő
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 5904 Orosháza-Gyoppárosfürdő, Fasor u. 3.
Telefon szám: 0036-68-411-962
Fax szám: 0036-68-512-260
Link: www.gyoparosfurdo.hu

Gyopárosfürdő 2016. július 27-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést. Az ország délkeleti részén, Orosháza központjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen található Orosháza-Gyopárosfürdő, közel 6 hektár területen. Gyógyfürdőnk 1999 januárjában kapott A kategóriás, országos jelentősségű minősítést. Közel 3000 nm-en elterülő Élményfürdő és Szauna Park komplexum várja a kikapcsolódni vágyó vendégeket.
 hadijátékok
Középkori lovagok, úrnők és bajnokok szórakoztatják ősi romok között a látogatókat. Bajvívás, korhű öltözet, fegyverek és etikett, korabeli konyha és történelmi áttekintés egy kiváló nap része.
 

Magyarok Ünnepe Orosháza-Gellértegyházán

Cím: Gellértegyháza (Újosztás)
Telefon szám: +36-20 950 8433
Link: www.gellertegyhaza.hu
Kapcsolattartó személy: Hamar Csaba

A nagy érdeklődésre és sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül a Magyarok Ünnepe rendezvényünk, melynek pontos dátuma 2010. július 10-e (szombat) lesz.
 híres étterem
Zamatos étkezések, zsenge, friss és ropogós különlegességek, itt kiváló helyi séf ajánl finomságokat.
 

Diófa Csárda - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Szentesi út 30.
Telefon szám: +3668 412-382; +3630 535-5097
Link: www.diofacsarda.atw.hu

Diófa Csárda Orosháza Nyitva tartás: Hétfő - Vasárnap: 11-22 h.


Aranypatkó Étterem - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Szentesi út 62/a
Telefon szám: +36-68-411-621

Az Aranypatkó Csárda Orosházán a Gyopárosfürdőtől 500m-re található. Házias ízekkel és udvarias kiszolgálással várjuk minden kedves vendégünket.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Orosházi Béke horgásztó

Cím: 5900 Orosháza, külterület
Telefon szám: +36-30/322-7962
Link: www.khesz.hu

A homokbánya Orosháza mellett Dél-Keleti irányban helyezkedik el. Amint a neve is mutatja, a tó valamikor homokbánya volt. A tó az Orosháza és környékéről érkező horgászok kedvelt helye, de gyakran találkozhatunk messzebbről érkező horgászokkal is. A helyi Kinizsi Horgász Egyesület gondozza a tavat és környékét.
 Ifjúsági szállás, tábor
 

BMKT Ellátó és Szolgáltató Szervezet Üdülőház

Cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Mogyoró u. 1.
Telefon szám: +36-20-422-3477
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szíves figyelmébe ajánljuk az Orosháza-Gyopárosfürdő, Mogyoró u. 1. szám alatti Üdülő és Oktatási Központ szobáinak igénybevételi lehetőségét. Az üdülő a gyógy- és thermálfürdőtől 400 m-re kellemes környezetben található. Az egész évben működő üdülőben 2 ágyas, valamint 2 ágy + 1 pótágyas, televízióval, hűtőszekrénnyel felszerelt, zuhanyzós szobák nyújtanak szálláslehetőséget a vendégek számára. Önellátós rendszerben működik. A földszinten kialakított konyha felszereltsége, lehetőséget nyújt főzésre és étkezésre egyaránt. Az udvar parkosított, ahol igényesen kialakított szalonnasütő is található.


Orosházi Kollégium

Cím: 5900 Orosháza, Kossuth tér 1.
Telefon szám: +36-68-411-811
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-68-412-021

Orosháza központjában helyezkedik el a Harruckern János Közoktatási Intézmény kollégiuma. Az épület kellemes parkosított környezetben fekszik, közvetlen szomszédságában fedett sportcsarnok, betonozott sportpálya található. Elsősorban diákcsoportok elszállásolására alkalmas. Jelenleg az újonnan felújított első szint üzemel, ahol 30 férőhelyet tudnak biztosítani a 3 ágyas szobákban. A vizesblokk a folyosón található. Parkolási lehetőséget biztosított. A kollégium Orosháza belvárosától 5 percnyi sétaútra fekszik, jó kiindulási pont környékbeli kirándulásokhoz. A kollégiumi szálláshely-szolgáltatás csak az iskolai szorgalmi időszakon kívül üzemel.
 kávézó, teaház, kávéház
 

Amadeus Kávéház - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Győri Vilmos tér 2.

Az Amadeus Kávéház Orosháza központjában található. Büfé jellegű konyha, koktélok, édességek, kávé különlegességek szicíliai kávéból.
 kiemelt szolgáltató
 

Petőfi Művelődési Központ - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Kossuth L. u. 1
Telefon szám: +36-68 411-048; +3630 565-8321
Link: www.pmk.oroshaza.hu

A Petőfi Művelődési Központ épületben található a város egyetlen - 400 főt befogadó - színházterme, amely néhányszor kicsinek bizonyul. További helyiségeink 250 fős koncertterem, az első emeleti részen több kis terem, a második emeleti részen 150 fős kamaraterem és 100 fős Zomba terem található. A Művelődési házban kerül megrendezésre a város felnőtt- és gyermek színházi, komoly- és könnyűzenei programjai, a városi ünnepségek, az oktatási- és egyéb intézmények programjai, kiállítások.
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Panoráma Kilátó - Orosháza

Cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Fasor u. 3.
Telefon szám: +3668 411-962; +36-68 512-260
Link: www.gyoparosfurdo.hu

A Panoráma kilátó Orosháza, illetve Gyopárosfürdő egy különleges nevezetessége. Annál is inkább, mert nem csak a környék természeti és környezeti adottságaiban gyönyörködhetünk, ha felmegyünk a csigalépcsőkön, hanem egyúttal múzeumi élményben is részesülünk. A földszinti kiállítóterület vázlatosan érinti a terület régészetét, néprajzát – elsősorban a halász-vadász, gyűjtögető, méhész, borász, nád- és gyékénygazdálkodás eszközein keresztül – Gyopárosfürdő hagyományos életének történetét. Az emeleti részeken a látogatókat régi gyopárosi képek fogadják, a korai rézmetszetektől napjainkig. Csak nyáron, strandszezonban látogatható, előzetes bejelentés alapján.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Varga lovastanya - Orosháza

Cím: Orosháza, Alsótanyák 88.
Telefon szám: +36-68-413-564, 30-928-3436
Kapcsolattartó személy: Varga Ferenc

Magyarország délkeleti részén, Békés megyében, Orosházától 1 km-re, gyopárosfürdõtõl 4 km-re helyezkedik el tanyánk. Egész évben várjuk a kikapcsolódni vágyókat, a tanyasi élet hangulatát, a lovaglást, az állatokat kedvelõket
 múzeum
 

Szántó Kovács János Területi Múzeum - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Dózsa Gy. u. 5.
Telefon szám: +36-68-412-853
Kapcsolattartó személy: Rózsa Zoltán
Fax szám: +36-68-412-853
Link: www.szkm.hu

Az új „A Viharsarok népe” c. állandó kiállítás Orosháza gazdasági, társadalmi, történeti fejlődését mutatja be, kiemelve azokat a fontos momentumokat, melyek meghatározzák a település összetételét, fejlődésének folyamatát és társadalmának arculatát. A történeti síkokkal párhuzamosan jelenik meg a gazdaság és társadalom meghatározó jegyei, a népi kultúra fejlődésének, átalakulásának, a polgárosodás folyamatának mozzanatai. A másik állandó tárlat a „Ki otthont adott Orosháza múltjának” című Schwarcz János emlékkiállítás. Ezenkívül időszaki kiállításokat szerveznek.


Kútmúzeum - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Tas utca /Volt szivattyúház
Telefon szám: +36-68 412-853
Link: www.szkm.hu

Kútmúzeum az elmúlt száz év különféle kúttípusait mutatja be. A vízellátás- történeti gyűjtemény bemutatja vízhordó és tároló eszközöket, az ásott és fúrt kúttipusokat. De van egy berendezett fürdőszoba is, melynek berendezési tárgyai az 1940-es években szokványos öntöttvasból készültek. Illetve megismerkedhetnek a régi nagymosás eszközeivel is. A környezetvédelmi sarokban láthatóak tablók, képek, preparált madarak. Látogatható május 1-től szeptember 31-ig előzetes bejelentkezés alapján.


Darvas József Irodalmi Emlékház - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Dózsa Gy. utca 74.
Telefon szám: +36-68 412-853
Link: www.szkm.hu

Orosháza egyik kulturális nevezetessége a Darvas József Irodalmi Emlékház. Az író korai halála után a családi házat irodalmi emlékhellyé alakították át. Az emlékház udvari végében egy új, modern épület helyezkedik el, az úgynevezett kutatóépület, amelyben a Békés Megyei Irodalmi Gyűjtemény található. Előzetes bejelentés alapján látogatható, május 1. és szeptember 30. között, a múzeum nyitvatartási idejében.
 programok, rendezvények
 

Európai Kenyérünnep - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, több helyszínen
Telefon szám: +36-68-512-260
Link: www.gyoparosfurdo-oroshaza.hu
Fax szám: +36-68-512-261

Orosházán a hagyományos augusztus 20-ai Európai Kenyérünnep megújult formában új helyszínen és új névvel kerül megrendezésre 2018-tól.


Nemzetközi lóverseny és Aratóünnep Orosháza

Cím: Orosháza, Bogárzói lóversenypálya
Telefon szám: +36-30/598-23-98

Orosházi Nemzetközi lóverseny, Aratóünnep és Nemzetközi Gazdatalálkozó évente megrendezésre kerül Orosházán a Bogárzói lóversenypályán. Lóverseny, kirakodó vásár, állatsimogató és ügyességi versenyek tarkítják az egész napos programot.
 sétáló utca, városkép
 

Orosháza város
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 5900 Orosháza
Link: www.oroshaza.hu

Városunk a rendszerváltással együtt járó gazdasági átalakulások után is megőrizte meghatározó szerepét Békés megyében. Az egykoron mezőgazdasági központként nyilvántartott Orosházát a megye legiparosodottabb városaként szokás emlegetni. Oktatási központként széles képzési kínálatot nyújt, a bölcsődétől a diplomáig. További információk az ikonra kattintva olvashatók.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkút - Orosháza

Cím: Orosháza
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Orosháza szökőkútja.
 templom
 

Evangélikus templom - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Győry Vilmos tér 2.
Telefon szám: +36-68 412-402
Kapcsolattartó személy: Lelkészi hivatal
Link: oroshaza.lutheran.hu

A városközpontban áll egyetlen műemlékünk, a későbarokk stílusú evangélikus templom (1777-1830 között épült), melynek oltára előtt őrzik a Zombáról elhozott harangot.


Római katolikus templom - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Széchenyi tér 1.
Telefon szám: +36-68 412-723
Link: www.oroshaza.hu

Orosháza Jézus Szíve Római katolikus templom. Az 1922-ben épült templom kriptájában nyugszik Széchényi Miklós nagyváradi püspök.


Református templom - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Könd utca 5.
Telefon szám: +36-68 412-585
Link: www.reforos.hu

Orosháza református templomának alapkövet 1914-ben tették le és 1917-ben szentelték fel.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Gyopárosfürdő

Cím: 5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Fasor u. 3.
Telefon szám: +36-68-411-962
Link: www.gyoparosfurdo.hu
Fax szám: +36-68-512-260

Orosháza középontjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen, a Gyopáros-tó partján található Gyopárosfürdő "Az Alföld gyöngye"-ként ismert üdülőhely. A három tóból álló tórendszer 1869-től vált közismertté, mint gyógyhatású fürdő. A természetes alkáli-hidrogénkarbonátos víz különböző mozgásszervi, gyulladásos, reumatikus és ízületi bátalmak, nőgyógyászati panaszok gyógyítására, valamint balesetek, műtétek utáni rehabilitációra alkalmas. A Gyógyászati Központ a gyógyvíz gyógyerejére alapozva teljes körű szakorvosi ellátást, fiziko-, elektro- és balneoterápiás gyógykezeléseket biztosít.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Orosháza

Cím: 5900 Orosháza, Mikszáth Kálmán utca 2.
Telefon szám: +36-68-414-422
Link: www.oroshaza.hu
Fax szám: +36-68-414-422

Az orosházi Tourinform Irodánk az alábbi településeken lévő turisztikai szolgáltatók adatait gyűjti, így az ott elérhető turisztikai szolgáltatásokról is kész Önnek naprakész információt adni. Keressen minket bizalommal! Csanádapáca, Csorvás, Gádoros, Gerendás, Kardoskút, Nagyszénás, Orosháza, Pusztaföldvár

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner