12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Gyöngyös
www.gyongyos.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Hiesz György E-mail:
 Telefon: +36-37-313-050 Fax: +36-37-313-030
kastély, kúria

 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Orczy-Berényi-Haller-kastély - Gyöngyös

Cím: Gyöngyös, Kossuth Lajos utca

         
         
Báró Orczy Lőrinc 1769-70-ben az egykori majorság helyén U alaprajzú barokk kastélyt építtetett. Az egyemeletes nyitott folyosós épületet az 1700-as évek végén egyszer átépítik oly módon, hogy az addig nyitott emeleti árkádokat befalazzák, csupán ablakokat hagyva a folyosók bevilágítására. 1826-ban Zohfal Lőrinc tervei szerint klasszicista stílusban átépíttették a kastélyt. Ekkor vált az U alaprajzú épület zárt udvaros házzá oly módon, hogy a keleti szárny részleges lebontása árán új főbejáratot nyitottak a keleti oldalon. Az épület valamivel magasabb lett, külső homlokzatai színvonalas klasszicista architekturát nyertek.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner