12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nyergesújfalu
www.nyergesujfalu.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Mihelik Magdolna E-mail: titkarsag@nyergesujfalu.hu
 Telefon: +36-33-455-299 Fax: +36-33-455-508
állandó kiállítás,    egészség centrum,    emlékmű, műemlék, szobor,    fazekasság,    fogorvosok,    horgászat, horgásztó,    sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom,    vízi sportok, kikötő,    vízitúra

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. Világháborús emlékmű - Nyergesújfalu

Cím: 2536 Nyergesújfalu

A második világháború, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emlékművét 1992. október 23-án avattuk fel.
 fazekasság
Egyedi népművészeti edények és dísztárgyak forma és művészeti gazdagságával várjuk. Ősi fazekastechnikákat és díszítményeket láthat. Termékeinket nemcsak lakásdísznek vásárolhatja, hanem a hétköznapokban is használhatja.
 

Cserépedények és dísztárgyak - Nyergesújfalu

Cím: 2536 Nyergesújfalu, Beloiannisz u. 5.
Telefon szám: +36-33 457-060
Kapcsolattartó személy: Bertáné Lőcsei Krisztina

Bertáné Lőcsei Krisztina, Nyergesújfalun élő fazekas, népi iparművész vagyok.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Nyergesújfalui téglagyári gödör (horgászhely)

Cím: 2536 Nyergesújfalu
Kapcsolattartó személy: Kovács Zsolt he elnök
Link: 5mp.eu/web.php?a=viscosahe&o=0t4ayYGT7q

Egyesületünk, mint civil szervezet Viscosa Horgász Egyesület néven Komárom-Esztergom megyében Nyergesújfalun jött létre. Működésünk több mint 50 éve folyik már és a sok-sok év alatt városunk legnagyobb civil szervezetévé váltunk. Az akkori formát követve, jelenlegi egyesületi életünk is 2 szálon fut, mint a fenti képen is látható, hisz rendelkezünk dunai és tavi horgászati lehetőséggel egyaránt, aminek köszönhetően elég változatossá tudjuk tenni napjainkat.
 templom
 

Római katolikus templom - Nyergesújfalu

Cím: 2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos u. 61.
Link: www.nyergesiplebania.hu
Telefon szám: +36-33 455-357

1770-ben a tűzvész által leégett templom helyére új, barokk stílusú templomot építettek Huszár Miklós plébános védnökségével. A templom bejárata fölött Mária Terézia címerével ellátott márványtábla található. A felszentelés 1771-ben történt meg. 1779-ben épült fel a templomhoz tartozó új plébánia épülete.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Sánchegyi falmaradványok

Cím: Nyergesújfalu
Link: www.nyergesujfalu.hu

Castrum a Limes vonalán „Nyergesújfalu területén lévő Sánc-hegy lábánál előkerült falmaradványok alapján ítélve egy polgári település, feltehetőleg Crumerum néven. Maga az erődítmény a hegy tetején épült, mely északi és nyugati oldalán rendkívül meredeken szakadt a mélybe. Nyergesújfalun előkerült római kori leletek találhatóak az esztergomi Keresztény Múzeumban, a Balassa Bálint Múzeumban, a Vármúzeumban, a Magyar Nemzeti Múzeumban, a tatai Kuny Domokos Múzeumban és magángyűjtőknél.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner