12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nyírkarász
www.nyirkarasz.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Szalmási József E-mail: nykarasz@hu.inter.net
 Telefon: +36-45-610-126 Fax:  
sétáló utca, városkép,    templom,    vár, várrom

 sétáló utca, városkép
 

Nyírkarász település

Cím: 4544 Nyírkarász
Link: www.nyirkarasz.hu

Nyírkarász az Északkelet- Nyírségben, Nyíregyházától északkeleti irányban mintegy 45 km távolságra található település. A 41-es útról Baktalórántházánál leágazó alsórendű úton érhető el. Nyírtass, Gyulaháza, Nyírmada, Rohod és Petneháza községekkel határos.
 templom
 

Görög katolikus templom - Nyírkarász

Cím: 4544 Nyírkarász, Fő út 98
Link: www.nyirkarasz.hu
Telefon szám: +36-45 495-016

Nyírkarászi Urunk színeváltozása Görög Katolikus templom A templom építésének történetéről kevés adat áll a rendelkezésünkre. Ismert, hogy a falu lakosságának jelentős része már a XVIII. század folyamán a görög katolikus felekezethez tartozott. A falu vallási birtokpereivel foglalkozó oklevelekben említik, hogy volt a faluban egy 1776-ban épített fatemplom, amelyet a görög katolikusoknak építettek, mellette az 1773-ban épített plébánia és a romokban lévő, fából épített iskolaház.


Római katolikus templom - Nyírkarász

Cím: 4544 Nyírkarász, Fő u. 73.
Link: www.nyirkarasz.hu

Szent István király templom A községnek már a középkorban volt temploma; az 1310-i oklevél papjáról, a pápai regesztrum Boldogságos Szűz Mária tiszteletére épült templomáról tudósít. Egy 1406-ból való adat szerint a templom a Mindenszentek védnöksége alatt áll. Az épület jellege szerint egyhajós, szabadon álló, homlokzati toronnyal, középkori és barokk alapokon, mely átépítve 1860 körül volt.


Református templom - Nyírkarász

Cím: 4544 Nyírkarász, Fő út 17
Link: www.nyirkarasz.hu

Nyírkarászi Református Egyházközség ma is látható temploma 1837-ben épült. Jellege szerint klasszicizáló stílusú egyhajós templom, szabadon álló, homlokzat előtti toronnyal.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Földvár (Gara-halom)

Cím: 4544 Nyírkarász, külterület
Link: www.nyirkarasz.hu

Földvár (Gara-halom) A község határában található egy földvár. Az egykori /a hetvenes években elbontott Nyíregyháza – Kisvárda /délnyugat-északkelet irányú/ vasútvonal közvetlen közelében, egy kb. 200-300 m széles, északkelet-délnyugati irányú – a település felé enyhén ereszkedő – dombhát végén terül el. A közel kör alakú, észak felé enyhén nyújtott vár egy 67-68 x 63 m-s területet foglal el. A várdomb nagyjából vízszintes platója 22 x 19 m alapterülettű, melynek közepén egy emlékmű magasodik. A 4,5-7m széles árok feneke a plató jelenlegi járószintjéhez képest 4-5 m-el mélyebben húzódik. Az 5,5-8,5m széles külső sánc a várdomb platójánál általában 1-1,5m-el alacsonyabban helyezkedik el, azonban a nyugati oldalon a kettő közel egyazon magasságban húzódik. Ennek magyarázata a dombhát keleti irányú ereszkedésében keresendő.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner