12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nyírkáta
www.nyirkata.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Lakatos Sándor Attila E-mail: hivatal@nyirkata.hu
 Telefon: +36-44 550-560 Fax:  
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    imaház, kápolna,    múzeum,    szálláshely,    templom,    vadászat,    vadászház

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

1848-as emlékoszlop - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta,
Link: www.nyirkata.hu

Az 1848-as szabadságharcban a legenda szerint a gebei lakosok is tevékeny részt vállaltak. 134-es létszámú élelmezési listát tartottak számon az idősebb emberek. E század kapitánya Csanálosy János volt. Ennek a történelmi eseménynek az emlékére a község fő utcáján emlékoszlopot állítottak.


I világháborús emlékmű - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta, református templom kertjében
Link: www.nyirkata.hu

 
1928-ban Gebe község a világháborúban és az azt követő megszállás ideje alatt elesett 74 ember emlékére emlékművet állított a református templom kertjében. Felavatására 1928. augusztus 20-án került sor.


II. világháborús emlékmű - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta, görög katolikus a templomkert
Link: www.nyirkata.hu

Az önkormányzat kezdeményezésére a görög katolikus a templomkert keleti részén a kapuval szemben a II. világháborúban elesett hősöknek emlékmű épült. Az elhelyezés oka az volt, hogy az I. világháborúban elhunyt hősök emlékére felállított emlékoszlop a református templom udvarán található. A II. világháborús emlékmű felszentelése október 23-án történt.


1956-os forradalom kopjafa - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta,

1995 október 22-én az 1956-os forradalom és szabadságharcban elesett áldozatok emlékére a községben működő helyi FIDESZ alapszervezet állított kopjafát. A kopjafa készítője néhai Baloghné Béres Györgyi fafaragó művész.


Vörösmarty Mihály szobra - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta,
Link: www.nyirkata.hu

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc után Nyírkátán bujdosott Vörösmarty Mihály. A költő tiszteletére állított szobrot a község lakossága a református templom kertjében.


Kossuth Lajos emlékmű - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta,
Link: www.nyirkata.hu

Kossuth Lajos születésének 200. évfordulója alkalmából a község polgárai 2002. március 14-én bronz arcképes emlékkövet állított a falu főutcáján. A szobrot Győrfi Lajos püspökladányi szobrászművész készítette.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Gólyaszállás ökotanya Erdei Vendégfogadó

Cím: 4333 Nyítkáta-Gólyaszállás
Link: www.golyaszallas.hu
Telefon szám: +36-44 719-300
Kapcsolattartó személy: Papp Istvánné

A Nyírbátor - Mátészalka - Bátorliget háromszög középpontjában lévő tanya, a Falusi Turisztikai Szövetség tagjaként "négy napraforgós" minősítést kapott, mely kötelez bennünket arra, hogy valamennyi szolgáltatásunkban minden igényt kielégítően álljunk vendégeink rendelkezésére. Gólyaszállás ökotanya csodálatos természeti környezetben, erdők ölelésében található, ahol minden feltétel adott a gondtalan pihenésre, relaxálásra.
 imaház, kápolna
 

Római katolikus kápolna - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta, Kossuth Lajos u. 15
Link: www.nyirkata.hu
Telefon szám: +36-44 312-032

 
Római katolikus kápolna - Nyírkáta. Szeplőtelen Fogantatás templom.
 múzeum
 

Múzeum - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta, Kossuth L. u. 28.
Link: www.nyirkata.hu
Telefon szám: +36-44/ 350-465
Kapcsolattartó személy: Kurucz Andrásné

 
A kiállítás magát a nagymamai örökség képezi, melyben megtalálható a valamikori tisztaszoba teljes berendezése a karosládától az ágyig. A helytörténeti gyűjteményben megtalálható a szövéshez, fonáshoz, kapcsolódó minden eszköz láthatnak faekét, boronát, régi vasalókat.
 templom
 

Református templom - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta, Bocskai u. 2.
Link: www.nyirkata.hu
Telefon szám: +36-44-350-546
Kapcsolattartó személy: Csoma Zoltán lelkész

A templom műemlék jellegű. Harangjait 1927-ben öntötték. 1923-ban készült el a toronyóra melyről a szerződésnek az okmánya még ma is meg van. Készítője Tébi János nagyváradi lakatosmester.


Görög katólikus templom - Nyírkáta

Cím: 4333 Nyírkáta, Hodászi u. 2.
Link: www.nyirkata.hu
Telefon szám: +36-44 950-535

Nyírkáta görög katolikus temploma jellege szerint szabadon álló fallal körülvett homlokzat feletti tornyos, egyhajós, átalakított barokk épület. 1765-ben alapították, 1780-tól állandó lelkészség. 1860-ban leégett, azután építették félköríves szentéje fölé a huszártornyot.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner