12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nyírgyulaj
www.nyirgyulaj.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: BECSEI GYÖRGY E-mail: nyirgyulaj@nyirgyulaj.hu
 Telefon: +36-42-385-522 Fax: +36-42-385-522
templom

 templom
 

Református templom Nyírgyulaj

Cím: 4311 Nyírgyulaj, Kossuth tér
Link: www.nyirgyulaj.hu

A Nyírgyulaji református templom középkori eredetű. A XIII. század második felében épült templomot a XV. században átépítették gótikus stílusban. A későbbi századok során több ízben bővítették, javították, 1773-ban tornyot építettek hozzá. A mai jellege szerint homlokzati tornyos, egyhajós templom valószínűleg az 1895-ös átépítéskor nyerte el jelenlegi formáját. Sajnos állapota halaszthatatlan felújítást tesz szükségesség, melynek érdekében a helyi gyülekezet tagja mindent megtesznek. Lelkipásztora: Dócs Norbert tiszteletes úr.


Római katolikus templom - Nyírgyulaj

Cím: 4311 Nyírgyulaj, Bajcsy-Zs. u. 12.
Link: www.nyirgyulaj.hu

Nyírgyulaj település legifjabb, legújabb építésű római katolikus temploma, mely jelentős helyi társadalmi összefogással épült meg 1987. évben. A gyülekezet tagjainak számát tekintve a legkisebb lélekszámú gyülekezetről van szó. Lelkipásztora: Babály János.


Görög katolikus templom - Nyírgyulaj

Cím: 4311 Nyírgyulaj, Bajcsy-Zs. u. 15
Link: www.nyirgyulaj.hu

Az egyházközösség szerint 1791- ben zsindelyt vettek a torony fedésére. Az 1800 - 1807 között felépült új téglatemplom tornyát tetszetős, törtvonalú sisak koronázza 1889- es évszámmal. A templombelső ikonosztáza fából készült, arany- fehér festett képekkel, késő- barokk munka a XIX. század elejéről. A templom lelkipásztora: Kabály János esperes úr.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner