12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nyékládháza
www.nyekladhaza.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Tóth Balázs E-mail: titkarsag@nyekladhaza.hu
 Telefon: 0036 46 391-420 Fax: 0036 46 591-285
híres étterem,    horgászat, horgásztó,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom,    vízi sportok, kikötő

 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Mályi tó

Cím: Mályi, Vásárhelyi I. utca (Nyékládháza 3 km)

Mályi községtől keleti irányban a Budapest- Miskolc vasútvonal jobboldalán helyezkedik el. A partvonal 80%-ban üdülőövezet fogja körül. A tó hasznos vízfelülete 34,4 ha = 344000 m2 , átlagos vízmélysége 6 m, vízminősége I-II. osztály. Kezelő: Észak-Magyarországi Horgász Egyesület. Napijegy kapható: -Mályi Tavirózsa Büfé, Színjátszó u. 5. Tel.: 30-9383-682 -Nyékládháza Kovács Károlyné, Állateledel Bolt (Piac) Tel.: 70-585-2277 Kató Róber,Dózsa Gy. u. 10. Tel: 20-569-0299.
 múzeum
 

Kiállítóterem, Egry-Szepessy kastély

Cím: Nyékládháza, Kossuth Lajos u. 60.
Telefon szám: +36-46 591-253

 
Az Egry-Szepessy kastély földszintje szociális intézményként működik, az emeleti része kiállítótér. Itt található az „Utak Kereszteződésében" címet viselő állandó helytörténeti kiállítás, illetve a Bogotában élő, egykori nyéki földbirtokos leszármazottjának, Lenz Klárának falikárpit kiállítását itt rendezték be. Az kiállításokra a Művelődési Házban (Kossuth út 56.) lehet bejelentkezni személyesen, illetve a 46/591-253-as telefonszámon. A kiállítások keddtől péntekig 10 és 15 óra között látogatható. Ezen kívül időszaki kiállításokat is rendeznek az épületben, és ez a ház ad otthont a Nyékládházi Televízió Stúdiójának is.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Nyékládháza településről

Cím: Nyékládháza

Az 1960-as évektől a község folyamatos fejlődésnek indult, amelynek egyik legfontosabb tényezője továbbra is Miskolc közelsége maradt, hiszen a tervgazdálkodás egyik legkiemelkedőbb fejlesztési célpontjává ez az iparváros vált. Ennek, valamint Nyékládháza igen kedvező földrajzi adottságainak köszönhetően a lakosság folyamatosan gyarapodott, ami az infrastruktúra fejlesztését is előmozdította. A település lakossága 1998-ban túllépte az 5000 főt, azóta is folyamatosan gyarapszik. 2003. július 1-én Nyékládháza városi rangot kapott.
 templom
 

Katolikus templom - Nyékládháza

Cím: Nyékládháza, Szent István utca
Link: www.nyekladhaza.hu

A Szűz Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletére szentelt román stílusú templomot 1938-ban kezdte el építtetni Lenz József földbirtokos, 1944-ben szentelték fel. Mohay Attila Munkácsy díjas üvegfestő által készített 16 ólomüveg ablaka a magyar történelem jeles eseményeit, illetve a biblia jeleneteit ábrázolják.
 vízi sportok, kikötő
 

Búvárkodás, Scuba diving, szörf, jet-ski - Mályi-t

Cím: Nyékládháza, bányató
Link: aquanaut.hu

A Mályi-tó vízfelülete 34 hektár, partján pedig körülbelül 80%-ban üdülők helyezkednek el. Nyáron a környékbeli fürdőzők kedvelt helye a tó, de rendszeresen rendeznek itt vitorlás, szörfös, és búvár-úszó versenyeket is. A tó mélysége helyenként eléri a 10-15 métert is, de átlagos vízmélysége körülbelül 6 méter. A tóban sok halfaj megtalálható, köztük a ponty, harcsa, csuka, keszeg is.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner