12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyvisnyó
www.nagyvisnyo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Nagyvisnyó a Bükki Nemzeti Park területén, Heves megye legészakibb részén a Szilvás-patak és a Nagy-völgy patakjának összefolyásánál fekvő község, Szilvásváradtól 5 km-re található. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: CSÖGÉR BÁLINT E-mail: ph.nvisnyo@index.hu
 Telefon: +36-36-351-174 Fax: +36-36-351-030
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    kortárs magyar művészet,    népi kézművesség,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    söröző, pub,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom

 egyedi ritkaság
 

Mihalovics-kőbánya - Nagyvisnyó
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Nagyvisnyó. külterület
Link: www.nagyvisnyo.hu

Nagyvisnyón a Mihalovics-féle bányát 1982-ben nyilvánították védetté. A felsõ perm korban keletkezett fekete mészkõ (bitumen tartalma miatt) a bánya egyik nevezetessége.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

I. és II. világháborús emlékmű Nagyvisnyó

Cím: Nagyvisnyó, Felszabadulás út

A Világháborúkban áldozatul esett nagyvisnyóiak emlékére állított emlékmű.
 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Bükki Művész Telep

Cím: Nagyvisnyó
Link: www.bukkimuvesztelep.hu

A kezdeményezés célja az volt, hogy a minőségi kortárs művészet - a nagyvárosi kultúra mellett - a vidéki kultúrából is meríthessen. A művésztelep nem szeretné elkötelezi magát egyetlen stílus, művészcsoport vagy művészeti ideológia mellett sem. Azt szeretné, ha az alkotókat összetartó erő a közösségi szellem, egymás megismerése, megértése, elfogadása, és a közösen megélt inspiráció köteléke lenne. A természet és az ember nemesen egyszerű kapcsolatának újbóli megtalálása.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Faluház - Nagyvisnyó

Cím: Nagyvisnyó, Felszabadulás út
Link: www.nagyvisnyo.hu
Telefon szám: +36-36-551-000
Fax szám: +36-36-351-030
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Nagyvisnyón 2002-ben került megnyitásra a Faluház. Itt kerül bemutatásra a nagyvisnyóiak régi életét reprezentáló állandó kiállítás. (Megtekinthető a Polgármesteri Hivatalnál történő előzetes bejelentkezés alapján!)
 programok, rendezvények
 

Bükki Nyári Napok

Cím: Nagyvisnyó
Link: www.bukkinapok.hu

2009-ben másodszor kerül megrendezésre a Bükki Nyári Napok kulturális programsorozat, melynek házigazdája Nagyvisnyó. Ebben az évben is színházi előadásokat és zenei programokat láthatnak, hallhatnak az érdeklődők. Önt és családját is nagy szeretettel várjuk! A rendezvénysorozat keretén belül Nagyvisnyón ismét lesz Bükki Művésztelep, ahol hazai és külföldi kortársművészek és művészeti személyiségek ismerkedhetnek egymás munkájával és gondolataival ebben a gyönyörű, autentikus, vidéki környezetben. A részletes program a web oldalon olvasható.
 sétáló utca, városkép
 

Nagyvisnyó képekben
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Nagyvisnyó
Link: www.nagyvisnyo.hu

Nagyvisnyó a Szilvás-patak és a Nagy-völgy patakjának összefolyásánál kialakult, az Északi-Bükkben fekvő település. Közúton közelíthető meg, Szilvásváradtól 5 km-re található. A legközelebbi város - a megyeszékhely, Eger - 35 km-re van. A község 1950-ig Borsod megyéhez tartozott. 1950. január 1-jétől önálló tanácsú község lett az egri járásban. Heves megye legészakibb részén az Északi-Bükkben fekvő község. A Bükki Nemzeti Park területén fekszik az egész település, melynek legszebb része a Nagyvölgy. A falut két patak szeli át, a Szilvás-patak és a Nagyvölgy-patak, melyek a Bánvölgy-patakba torkollanak és a Lázbérci-víztározó vizét táplálják. Éghajlatát a Bükk hegység határozza meg. A csapadék évente 750 mm körüli, az évi középhőmérséklet 8-8,5 C*, a napsütéses órák száma 1900 körüli. Területe középhegységi jellegű hegylábfelszín, 330 és 950 m közötti tengerszint feletti magasságban. Határa a Bükki Nemzeti Park része. Nyáron a község bükki völgyeit táborozók, kirándulók népesítik be. Természetes növényzetét sokféle erdőtársulás alkotja, tölgyesekkel, bükkösökkel. Állatai nagy- és kisvadak, hüllők, madárfajok, rovarok. Erdőterülete 70 %, talaja podzolos barna erdőtalaj.
 söröző, pub
 

Csengő Büfé - Nagyvisnyó

Cím: Nagyvisnyó, Felszabadulás út 98.
Telefon szám: +36-36-351-022,+36-30-955-8533
Kapcsolattartó személy: Vaszlik Tamásné

Hangulatos szórakozóhely, mely gyönyörű fekvésű bükkaljai kis faluban található. Betérő-, pihenőhely az odalátogató és átutazó vendégek számára.
 templom
 

Református templom Nagyvisnyó

Cím: 3349 Nagyvisnyó, Kertész út 2.
Telefon szám: +36-36 351-335

Nagyvisnyó református tempoláról az 1720-as években, mint kőtemplomról írásos emlék maradt fenn. A templom középsõ szakaszát 1769-70-ben átépítették, nyugati szakasza 1803-ban épült, a keleti szakasz és a torony építését 1810-ben fejezték be. Festett fakazettás mennyezete az ország második legnagyobb méretû ilyen mennyezete. 1805-ben Rezbár Szügényi Antal várkonyi képfaragó mester készítette. Jelenleg a templom teljes felújítása folyamatban van.


Római katolikus templom Nagyvisnyó

Cím: 3349 Nagyvisnyó, Felszabadulás út
Telefon szám: +36-36 554-078

Nagyvisnyó római katolikus temploma.
 szálláshely
 

Bekecs Vendégház   Info

Cím: 3349 Nagyvisnyó, Alkotmány út 7.
Telefon szám: +3630 4493 120
Fax szám: 0036 351-300
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Nagy Imréné

Nagyvisnyó Szilvásváradtól és Bánkúttól is 5 km-re fekszik. Csendes kis falu a Bükk hegység lábánál. Vendégházunk a falu központjában, de nem a főúton található, csendes, nyugodt környezetben. Vendégházhoz nagy udvar tartozik. A kertben szalonnasütési, bográcsozási lehetőség. A falu határában két gyönyörű horgásztó van, egy kellemes sétával elérhető. A vendégház egy teljesen különálló épület, ami két apartmanból áll. Első apartman két szobás, egyik szobában két db egyszemélyes ágy, másikban egy franciaágy, egy kétszemélyes kihúzható heverő, egy pótágy. A hátsó apartman egy szobás, egy franciaágy és 3 db egyszemélyes heverő. Mindkét apartmanhoz jól felszerelt konyha, és zuhanyzós fürdőszoba tartozik. A vendégház önellátó, a konyha felszereltsége: gáztűzhely, hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, kávéfőző, egyéb konyhai eszközök. A közelben lévő óvodából vendégebéd rendelhető, nagyon olcsón. Szolgáltatások: Felszerelt konyha, zuhanyozós szobák, grillezőhely, játszótér, gyermekjátszó, nemdohányzó szobák, csocsó, saját kert, sátorhelyek, TV a szobában, zárt parkoló, családbarát, kisállat bevihető. A bográcsozáshoz ingyen biztosítjuk a tűzelőt, a bográcsot, nyársat, grilltálcát. Egy kutyus ingyenes.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner