12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyvázsony
www.nagyvazsony.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Fábry Szabolcs János E-mail: info@nagyvazsony.hu
 Telefon: +36-88-264-011 Fax: +36-88-515-212
állandó kiállítás,    egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    forrás,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    lovaglás,    múzeum,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    történeti múzeum,    vár, várrom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

A Vár álladó kiállításai - Nagyvázsony

Telefon szám: +36-88-264-786
Fax szám: +36-88/515-212
Cím: Nagyvázsony, Kinizsi-vár
Link: www.kinizsivar.hu

Történelmi Panoptikum /Nagy királyink életnagyságú viaszszobra/, a vár múltját, jelenét és jövőjét bemutató kiállítás, Katona-kiállítás /a Honfoglalástól napjainkig/, Kőtár /a várból származó faragott kövek tárlata/
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szentháromság szobor - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony

A római katolikus templom előtt álló, barokk stílusú Szentháromság-szobor 1773-ban, más források szerint 1740-ben készült. Forrás: www.vendegvaro.hu
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Kinizsi-forrás - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony

Nagyvázsonyban a Kinizsi-forrás a Tálodi erdőben található.
 imaház, kápolna
 

Evangélikus kápolna - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony, Temető u. 1.
Link: www.nagyvazsony.hu

Folyamdásuk sikerrel járt, 1796. április 10-én az alapkőletételével megkezdődött a kápolna építése. Tornya és tetőzete fazsindelyes lett, mely 1863-ban leégett. Még ebben az évben újjáépítik. A templom oromfalára épített torony miatt a homlokzat süllyedni kezdett, ezért 1904-ben az akkori lelkész a tornyot lebontatta, a harangokat pedig a templom mellett, haranglábon helyezték el. Ezt néhány évvel ezelőtt bontották le.
 internet
 

Nagyvázsonyi Teleház

Cím: 8291 Nagyvázsony, Petőfi u. 2.
Link: www.fekete-sereg.hu
Telefon szám: +36-88-505-240
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Kandikó Rita

A Nagyvázsinyi Teleházat a Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület üzemelteti. Internet elérhetőség.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Zichy Kastély - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony, Kossuth utca 10-14.
Telefon szám: +36-88 364-109

Vázsony egyetlen barokk világi emléke a község északi részén fekvő Zichy kastély. Az 1652-től birtokos Zichyek nem tartózkodnak állandóan Vázsonyban, az év nagy részét az ország más helyein fekvő kastélyaikban és lakóházaikban töltik. A kőből épített zsupfedésű házat építenek gazdatisztjeik számára. A kastély építéséhez csak a század végén Zichy Ferenc idejében kezdenek. Az épület későbarokk stílusú, az utcai homlokzatát 1820 körül klasszicista stílusban átalakították. A középrizalit elé egy négyoszlopos kocsifelhajtót, ennek timpanonjába órát építettek. A kastély 1997 óta magántulajdon, napjainkban hotelként működik, nem szállóvendégeknek nem látogatóható.
 múzeum
 

Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony, Bercsényi M. u. 21.

Egy nagyvázsonyi rézműves-dinasztia utolsó képviselőjének, Pintér Rudolf rézművesnek teljes szerszámkészlete látható. A rézműves edényeket készített, tetőt fedett. A bonyolult munkafolyamatokhoz nagyszámú, változatos szerszámkészletre volt szüksége. A mesterséget kevesen gyakorolták, s elsősorban városokban. Különlegességnek számít ez a nagyvázsonyi, jól felszerelt műhely, nagyszámú szerszám együttesével.


Kinizsi Pál Vármúzeum - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony, Vár u. 9.
Telefon szám: +36-88-264-786
Link: www.kinizsivar.hu

A vár feltárása, helyreállítása során előkerült tárgyak bemutatása, valamint a középkori életet bemutató tablók bútorok, fegyverutánzatok kiállítása.


Postamúzeum - Nagyvázsony

Cím: 8291 Nagyvázsony Temető u. 3.
Telefon szám: +36-30 815-1361
Link: www.postamuzeum.hu
Kapcsolattartó személy: Kisfaludi Júlia múzeumigazgató

A faluképi jelentőségű, műemlék épületben 1968 óta láthatóak hírközlés-történeti kiállítások. Állandó kiállítása Balaton-felvidék hírközlési emlékei a Balaton-felvidék posta- és távközlés-történetének tárgyi emlékeit, valamint dokumentumait mutatja be, lehetőséget kínálva néhány régi telefon használatára és a postamúzeumi CD-ROM kiadványok megismerésére. A kiállítás bemutatja 1867-től a századfordulóig a postaszolgálat fejlődését. Megismerteti a hivatali munkaeszközeit: levélmérleget, súlykészletet, fémpénztartót. Nyitva tartás: Rendes nyitva tartás: Ápr.15. - Okt.15.-ig, 10-18 óráig. Hétfő szünnap!
 szálláshely
 

Malomkő Panzió Nagyvázsony

Cím: 8291 Nagyvázsony, Kinizsi u. 47-49
Telefon szám: +36-20 418-5919
Link: www.malomko.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Panziónk a Kinizsi Vár szomszédságában helyezkedik el. Alsó részében hangulatos étterem, söröző és fagyizó, az emeleten fürdőszobával, kábel TV-vel, hűtőszekrénnyel ellátott két- és háromágyas szobák és apartmanok biztosítják a kellemes pihenést. Éttermünkben megismerkedhetnek a tájjelegnek megfelelő magy ízekkel és italokkal.


Hétkanyar Vendégház   Info

Cím: 8291 Nagyvázsony, Nemesleányfalu u. 9.
Telefon szám: +36-20 423-0815
Link: www.hetkanyar.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Petróczi Zsuzsa

A Balaton-felvidéki Hétkanyar Vendégház nevét a Nagyvázsonyt Vigántpetenddel összekötő kanyargós, szerpentines útról kapta. A 2011-ben épült, minden igényt kielégítő 15+2 fős önálló vendégház 5 klimatizált, fürdőszobás szobával, jól felszerelt konyhával, 20 főt befogadó világos, hangulatos társalgóval és 1000m2-es kerttel rendelkezik. A kert végében egy 20 m3-es kerti medence nyújt nyári élményeket vendégeinknek. A házhoz tartozik egy fedett „dühöngő”, ami eső esetén sportolásra, kiülésre alkalmas. Zárt, udvari parkolónk 5 kocsi számára ad parkolóhelyet. A vendégház melletti családi házban kapott helyet a külön bejáratú kozmetika. Az utca túloldalán a nemesleányfalui Lovasclub csalogatja a lovassport szerelmeseit. A falu számos látnivalót, nevezetességet és szabadidős tevékenységet kínál: Kinizsi Vár (felújítva) , Pálos Kolostor, Postamúzeum , Kovács műhely és múzeum, Zichy Kastély, Néprajzi Múzeum, horgásztó, salakos teniszpálya, kerékpárkölcsönzési lehetőség. A Bakony turista útvonalai közül 3 is átvezet a községen, s a Balaton is 13 km-en belül elérhető. A környékbeli borospincékben pedig kár lenne kihagyni a borkóstolást. Részletes információ a vendégház honlapján található. Mindhárom szépkártyát elfogadjuk. Fedezze fel ezt a gyönyörű környéket, legyen a vendégünk! Várjuk szeretettel!
 templom
 

Szent István templom Nagyvázsony

Cím: 8291 Nagyvázsony. Rákóczi u.
Link: www.nagyvazsony.hu

Római katolikus Szent István templom Nagyvázsony. Az épület későgótikus jellegét jól mutatják a halhólyagos mérműves ablakok, a sekrestye ajtókeretének profilja, valamint a terhet már nem hordó és ezzel szerkezeti szerepét elvesztő hálóboltozati bordák. A templom kórusfeljáratánál másodlagosan beépített faragott kövön látható a 1481-es évszám az építkezés befejezését datálja.


Pálos kolostor és templom romja - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony, köztemető melletti erdősáv

Pálos kolostor és templom romjai Nagyvázsony


Szent Ilona katolikus templom - Nagyvázsony

Cím: 8291 Nagyvázsony, Kinizsi Pál út 78.
Telefon szám: +36-88 509-440
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: vamosplebania.hu

A Szent Ilona templom, másképpen ahogy a krónika írja, felső templom, 1777-ben épült, későbarokk stílusban. 1823-ban bővítették, 1841-ben átalakították, 1940-41-ben nagyobbították. (méretei : 30 x 8 m)


Református templom - Nagyvázsony

Cím: 8291 Nagyvázsony, Temető u. 9.
Telefon szám: +36-88-264-279
Link: nagyvazsony.parokia.net
Fax szám: +36-88-264-279

A templom mai formáját 1786-ban nyerte el. Falai egyenes és stílusjegyek nélküliek voltak fagerendás mennyezettel. Ebben a templomban és parókiában megfordult Csokonai Vitéz Mihály is, aki 1798-ban több hónapig itt tartózkodott Édes Gergely helyi lelkész-költőnél.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Kinizsi-vár - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony
Link: www.kinizsivar.hu

A Balaton-felvidék kisebb-nagyobb lankái között található Nagyvázsony községe, melynek egyik domboldalában tör az égbolt felé a középkori vár lakótornya.


Vázsonykő, Kinizsi vár - Nagyvázsony

Cím: Nagyvázsony
Link: www.nagyvazsony.hu

Nagyvázsony szívében álló Vázsonykő, már 1469-től szerepel okiratokon. A várat a szokásoktól eltérően nem dombtetőre, hanem az ó-falu házai közé építette a XIV. század végén a Vázsonyi nemzetség. A Vázsonyi család kihalása után a várat Mátyás király Kinizsi Pálnak ajándékozta, aki az 1480-es években védőfalakkal, palotaszárnnyal, kápolnával és barbakánszerű kapuvédővel erősítette meg. A hadvezér vörös márvány sírlapja a várkápolnában található, a várat pedig felesége, Magyar Benigna örökölte.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner