12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyszékely
www.nagyszekely.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Klubecz Istvánné E-mail: nagyszekely@polghiv.tolnamegye.hu
 Telefon: 0036-74-408-393 Fax: 0036-74-508-010
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    internet,    kortárs magyar művészet,    népi kézművesség,    szabad építési telkek,    szálláshely,    templom,    vadászat

 kortárs magyar művészet
Áttekintő gyűjtemény és bemutatkozó összeállítás a magyar kortársművészetből.
 

Farkas Gyöngyi

Telefon szám: +36-1-207-3813,+36-20-432-7808
Kapcsolattartó személy: Farkas Gyöngyi
Cím: 7085 Nagyszékely
Link: www.festomuvesz.hu/farkasgyongyi

1959-ben születtem a tolna megyei Nagyszékelyen. A tolnai dombok között megbúvó kicsi falu, ahol gyermekkoromat töltöttem, egész életemre meghatározta művészeti utamat.
 népi kézművesség
A magyar népművészet egyedülálló érték Európában. Kézművesek, fazekasok, faragók, bútorosok, szobrászok, bőrdíszművesek, csipkeverők, hangszerkészítők, kovácsok, fegyverkészítők, textilkészítők, öltözetvarrók, csizmadiák remekei maradandó értékek.
 

Jellegzetes német porták a XIX.sz. második feléből

Cím: 7085 Nagyszékely
Link: www.csatolna.hu/hu/tolnamegye/muemlek/nszekelynepi.shtml

Sváb lakóházak A falu közkincseit képezik a jellegzetes sváb lakóházak, melyek hosszú tornácos folyosóit faragott vagy esztergált faoszlopok díszítik. A folyosó végén, az utcafronton ajtó, felette színes üvegű ablak, közepén az eredeti vagy a jelenlegi tulajdonos nevével és nagy valószínűség szerint az építés évszámával. A folyosó végén található ajtó a föld vagy a járda felszínétől 50-70 cm magasságban helyezkedik el, lépcső nem épült hozzá, ezért közlekedésre nem alkalmas. Ezeket az ajtókat csak akkor használták, mikor a halottat vittek ki a temetőbe.
 templom
 

Nagyszékelyi református templom

Cím: 7085 Nagyszékely, Rákóczi u. 9
Link: www.nagyszekely.hu/refegyhaz.html
Telefon szám: +36 74 408-158
Kapcsolattartó személy: Donáth Jordánka református lelkipásztor

A nagyszékelyi református templom Tolna megye egyik különleges temploma. Első része egy kis románkori templom volt, amelynek falai nagyrészt ma is állnak. Az egykori szentély lebontásával a középkori templom hajójára csaknem merőlegesen épült meg Tolna megye legnagyobb református temploma. A két különböző korú templom ilyen formában történő összekapcsolása példa nélküli.


Nagyszékelyi római katolikus templom

Cím: 7085 Nagyszékely, Petőfi Sándor u.
Link: www.nagyszekely.hu
Telefon szám: +36-74-403-614

Nagyszékelyen a jelenleg is megtalálható katolikus templomot az 1900-as évek elején építettek az evangélikus hívők részére, majd a gyülekezet megszűnésével 1923-ban Mirkovics György kereskedő tulajdonbába került. Az 1930-as években cementgyárként működött, melynek terméke a mai napig látható a település egyik lakóházának konyhájában. Az államosítást követően magtárként használták, majd évekig üresen állt. 1970-ben a katolikus egyház vásárolta meg hívei számára a református egyháztól.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner