12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyréde
www.nagyrede.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Siposné Fodor Judit E-mail: postmaster@nagyrede.t-online.hu
 Telefon: +36 37-373-039 Fax: +36-37-373-031
bio termékek,    borkóstoló,    borospince,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    extrém sport,    gasztronómiai különlegesség,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    lovaglás,    média,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    népi kézművesség,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szálláshely,    templom

 borkóstoló
Kóstolják meg pincéink zamatos borait hangulatos környezetben. A régió zamatos borai, kiváló évjáratok és figyelmes tájékoztatás várja Önöket.
 

Szőlőskert ZRt. borbemutató - borkóstoló

Telefon szám: +36-37-573-506
Fax szám: +36-37-573-506
Cím: 3214 Nagyréde, Atkári út 89.

Aki jó bort iszik - egy kicsit a tájba is belekóstol, ahonnan származik. Nagyréde remek borai is ezt kínálják. A földtörténet és a klíma egyedülálló bortermő vidéket varázsolt ide. A Mátra északi vonulatától védett napsütötte domboldalakon hétszáz éve gondozzák a különleges szőlőtőkéket. Ritkaság, hogy egy táj éghajlata - amely más és más a lejtők, lankák fekvése szerint - ennyire kedvezzen tucatnál is több szőlőfajtának: szinte valamennyi minőségi bort adó tőke honosítható itt nagyszerű eredménnyel.


T.bor Pince és Vendégház

Telefon szám: +36-37-373-772,+36-70-212-6839
Cím: 3214 Nagyréde, Hunyadi út 56.
Kapcsolattartó személy: Paulik Tibor

¨Bort igyék az úton járó, Akár szegény akár báró.¨ Ahogy befordulunk a gyöngyösi 3-as főútról, Nagyréde első háza máris egy borkóstolóval vár. Nem érdemes addig továbbmenni, amíg egy pohárka "rédei" bort meg nem kóstolunk. Persze különféle borkorcsolyák kíséretében.
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Gácsipince - Nagyréde

Telefon szám: +36-30-567-2843
Cím: Nagyréde, Újhegy Pincesor 19.
Kapcsolattartó személy: Gácsiné Nagy Terézia

Mindenkit várunk, aki kikapcsolódásra, pihenésre és finom borokra vágyik - jöjjön el Nagyrédére, az Újhegy Pincesor 19. számú pincéjébe, tekintse meg "kincsünket", amelyet generációkon keresztül őriztünk, hogy a jövő nemzedéke "belekósolhasson" a múltunkba!


Bárdos Pincészet - Nagyréde

Telefon szám: +36-20-455-7432
Cím: 3214 Nagyréde Gyöngyösi út 15.
Kapcsolattartó személy: Bárdos Elvira
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: bardosbor.hu

A Bárdos Pincészet 1999. óta működő családi vállalkozás. Borászatunk a mátrai borvidéken, Nagyrédén található. Itt történik a szőlő feldolgozás, borkészítés, palackozás és a borok tárolása is. A Nagyrédén feldolgozott szőlőből hűtött, irányított erjesztéssel készült új borokat a kezelés és érlelés után palackozzuk. A pincészet tulajdonosainak szakmai felkészültsége, tapasztalata párosulva a modern technológiával, garantálja az általunk forgalmazott borok egyenletes minőségét. Bárdos Pincészet borkészítési filozófiája: a korszerű borászati technológia és a hagyományok ötvözésével magas minőségű, a fogyasztók ízlésének megfelelő borok forgalmazása.
 egyedi ritkaság
 

Nagyrédei Kecskefarm

Telefon szám: +3637-373-874; +3630 319-3160
Cím: 3214 Nagyréde, Tarjáni u 43.
Kapcsolattartó személy: Sánta Judit
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.nagyredeikecskefarm.hu

Nagyréde határában, gyönyörű természeti környezetben, rét mellett, erdőtől horgásztótól 2-300 méterre található a kecsketenyésztő gazdaság, mely 1997-ben kezdte meg működését. A megtermelt tejből minősített sajtműhelyben, saját rcept alapján, gondos munkával natúr és ízesített sajtokat készítünk. A családi gazdaság specialitása az olajban érlelt kecskesajt. 10-45 főig fogadunk vendégeket előzetes bejelentkezés alapján. Kemencés programok a gazdaság bemutatásával. Kiemelt rendezvényeink: -Húsvétolás a kecskefarmon, St.György napi pásztorszokások, Pünkösdi királyválasztás, Augusztus 20-án kenyérsütés, Mártonnapi libasütés.


Struccfarm - Nagyréde

Telefon szám: +36-30 637 4190
Cím: Nagyréde, Arany János út 34.
Link: www.nagyrede.hu

Egy családi ház kertjében tekinthető meg a strucc család. Étkezési tojás áprilistól novemberig vásárolható. Előzetes egyeztetést követően strucchús is kapható, melynek elkészítéséhez recepteket tudunk ajánlani.


Nagyrédei Hősök Albuma

Cím: Plébániahivatal , Nagyréde
Link: www.nagyrede.hu

A Plébániahivatal őrzi a Nagyrédei Hősök Albumát, melyet 1921-ben készített Dickné Horváth Laura tanítónő, főhajtásként az I. világháborúban halt nagyrédei férfiak előtt. A tanítónő a 112 hősi halottról egyenként emlékezik, saját kezű rajzaival téve le a kegyelet virágait minden hős neve mellé. A gyönyörű kézírású könyv őrzi a hadbavonulók utolsó szavait, gondolatait, a családjuktól, az itthonmaradottaktól búcsúzó mondatokat, a frontról küldött levelezőlapok bizakodó vagy elkeseredett sorait. A könyv utolsó lapjai a háborúból hazajött 365 katona nevével zárul, hősökké emelve őket.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kőkereszt - Nagyréde

Cím: Nagyréde, Rákóczi út
Link: www.nagyrede.hu

A mai falu belterületén álló keresztek fontos településtörténeti emlékek, a Rákóczi úti kereszt 1840 körül a nyugati faluvéget jelölte.


Nepomoki Szent János szobor - Nagyréde

Cím: Nagyréde,
Link: www.nagyrede.hu

Nepomuki Szent János szobrai az egész ország területén elterjedtek, vízparton, hidakon helyezték el. A parókia kertjében látható szobor 1807-ből való, eredetileg az Isaák kúria előtti kőhídon állt.
 gasztronómiai különlegesség
Itt kiváló mester ajánl helyi finomságokat.
 

Nagyrédei Kecskefarm sajtjai

Cím: 3214 Nagyréde, Tarjáni u 43.
Link: www.nagyredeikecskefarm.hu
Telefon szám: +3637 373-874; +36-30 319-3160
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Sánta Judit

A gazdaságom a Nagyrédei Kecskefarm 1998 óta működő ökogazdaság a Mátra déli lábánál helyezkedik el, mely szeretettel várja vendégeit minőségi sajtkóstolásra. A vidék egyedisége a vulkanikus kőzetben rejlik, ezáltal az állatok legelője ásványi anyagokban gazdag, így érem el a sajtok egyediségét. Sajtjaim hagyományos pincében érlelődnek, ezáltal különleges íz világot érek el a kézműves készítés során. Kecske sajt típusaink: lágy, krém és félkemény.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Nagyrédei horgásztavak

Cím: Nagyréde, külterület
Link: www.nagyredeihorgaszto.hu
Telefon szám: +36-30 9624-920

A Nagyrédei Horgásztó Heves megyében, Gyöngyös előtt, Nagyréde községben található. A tározó Budapesttől 60 km-re helyezkedik el, az M3-as autópályán vagy a 3-as országúton, kb. 40 perc alatt megközelíthető. Üzemeltető: Nagyrédei Horgásztó Kft. GPS koordinátánk: 47.780376,19.838240
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Fay Kastély - Nagyréde


Földszintes, tornácos, klasszicista épület barokk maggal. Az épület eredeti, a 18. század közepe táján épült magja téglalap alapú, az oldalrizalitok és a tornác a 19. század elején épültek hozzá.


Brezovay Kastély - Nagyréde


1770 - 1800 között épült klasszicista stílusban.


Földváry Kastély - Nagyréde


Magas dombon álló, földszintes, klasszicista kúria-épület a 19. század első feléből. U alakú alaprajzú, később hozzáépített kilépő, négyoszlopos, oromzatos középtornáccal, a déli hosszoldalon hatoszlopos tornáccal.
 múzeum
 

Zsellérház - Nagyréde

Telefon szám: +36-37-573 001
Fax szám: +36-37-373 031
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Cím: Nagyréde, Erzsébet tér 1.
Link: www.nagyrede.hu

A település legrégibb fennmaradt lakóházát a község közterén, az Erzsébet tér 1. szám alatt találjuk. A becslések szerint a XVIII-XIX. század fordulóján, mintegy 220 évvel ezelőtt épülhetett.


Bormúzeum - Nagyréde

Telefon szám: +36-37-573-505
Fax szám: +36-37-573-400
Cím: 3214 Nagyréde, Borászat

A Mátraalji borvidék bemutatásához komplett programot ajánlunk, mely a szőlőtermesztés és a borászat történelmét, eszközeit bemutató múzeumunkban kezdődik Nagyrédén.


Nagyrédei Galéria

Telefon szám: +36-37-373-588
Cím: Nagyréde, Kossuth u. 1.
Link: www.nagyrede.hu

Molnár József 1997-ben szülőfalujának ajándékozta 39 festményét. Ezek a művek a Nagyrédei Falusi Galériában tekinthetők meg.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Nagyréde

Telefon szám: +36-37- 573-067
Cím: Nagyréde, Virág utca 2.
Link: www.nagyrede.hu
Kapcsolattartó személy: Plébániahivatal

Nagyréde temploma, külső képében az 1870-es években felépített formáját őrzi, a belső festések 1939-ben készültek, a berendezési tárgyak a 18-19. századból valók, közülük néhány műemlék jellegű tárgy.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner