12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyrécse
kanizsaterseg.celodin.hu/nagyrecse.htm
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Laskai Béla E-mail: nagyrecse@t-online.hu
 Telefon: +36-93-571-020 Fax: +36-93/371-466
egyedi ritkaság,    étterem,    falusi turizmus,    kastély, kúria,    lovaglás,    növénykert, park,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    védett ritkaság

 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Hajdú Ház - Nagyrécse

Telefon szám: +36-70-313-7676
Kapcsolattartó személy: Hajdú Gézáné
Cím: 8756 Nagyrécse, Bacónaki Szőlőhegy

A vendéglátók tartalmas és pihentető programokat kínálnak a Nagyrécséhez közeli Bacónaki Szőlőhegy nyugalmas vendégházában. A túra programja tartalmaz 2 nap gyógyfürdőzést Zalakaroson, „Tündérkert” sétát a Budafapusztai Arborétumban, a szomszéd Nagykanizsán és Nagyrécsén kellemes, barangoló séta keretében kapcsolódhatnak ki az idelátogató, itt tartózkodó vendégek.Üdülési csekk elfogadóhely.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Inkey kastély - Nagyrécse

Cím: 8756 Nagyrécse,
Link: genea.hu

A volt Inkey-kastély ma Művelődési házként működik. Inkey László honvéd tábornok síremléke a helyi temetőben található,mely védett képzőművészeti alkotás. A kastélykertben számos fafajta, köztük idős fák, például egy többszázéves mammutfenyő él.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

ENERGOMETALL Kft. lovardája

Cím: 8756 Nagyrécse, Napfény u. 1.
Link: www.energometall.hu
Telefon szám: +36-93/571 070
Fax szám: +36-93/571 073

 
A kereskedelmi tevékenység mellett 1996 év végén tevékenységi körünket kibővítettük tenyészlovak tartásával: célunk nagy tenyészértékű sportlovak tenyésztése, minőségi állatállomány kialakítása.
 szálláshely
 

Berényi Fogadó - Nagyrécse

Cím: 8756 Nagyrécse, Táncsics u. 48.
Link: www.berenyifogado.hu
Telefon szám: +36-93-571-081;+36-20-3878-966
Fax szám: +36-93 571-081

A 2001-ben Nagyrécsén megnyílt Berényi Fogadó a 7-es főútvonal közvetlen szomszédságában, az M7-es autópályától pedig 900 méterre (1 percre) található. A fogadó Nagykanizsától 5 km-re, Zalakarostól 10 km-re, Letenyétől pedig 20 km-re fekszik.
 templom
 

Szent László Római katolikus templom - Nagyrécse

Cím: 8756 Nagyrécse, Haladás u. 1.
Telefon szám: +36-93-371-008

Jelenlegi neoromán stílusú templomát Inkey báró építette, ma is a település ékessége.A templom védőszentje Szent László király. Az oltárképet 1870-ben Orlay Petrich Soma festette romantikus stílusban, mely Szent László csodálatos vízfakasztását eleveníti meg. A kép különlegessége, hogy a neves festő Szent László arcképét az építtető Inkey Lászlóról mintázta.
 védett ritkaság
Magyarország védett természeti értéke. Előfordulása különös gondosságot és figyelmet igényel. Kérjük óvja Ön is.
 

Középkori falu maradványai

Cím: 8756 Nagyrécse, Tüskevári-dűlő
Link: www.mult-kor.hu/cikk.php?article=10294

 
Az autópálya nyomvonalát keresztező terület nyugati részén főként késő Árpád-kori, egy dombtető irányába tartó keleti felén 15-16. századi emlékekre bukkantunk: az első három házzal együtt szabadtéri kemencéket, vermeket, hulladéktárolókat, valamint kutat és karámot is feltártunk" - közölte Straub Péter. A régész elmondta: a két- és háromhelyiséges cölöpös szerkezetű lakóépületek egykori gazdáinak rangját többtucat ezüst érem, bronz sarkantyú, mérlegserpenyő, övtartozék, hajtű és rengeteg kerámiatöredék, kályhaszem érzékelteti.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner