12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagykovácsi
www.nagykovacsi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kiszelné Mohos Katalin E-mail: nagykovacsihivatal@invitel.hu
 Telefon: +36-26-389-566 Fax: +36-26-389-724
egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    imaház, kápolna,    kastély, kúria,    kézműipar,    kilátó, panoráma,    lovaglás,    néptánc, népdal,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Kálváriadombi keresztek

Cím: Nagykovácsi
Link: www.nagykovacsi.hu

A Zsíroshegyen áll a régi kálváriából megmaradt kápolna-rom és a háromból két kőkereszt. (A harmadik pótlására, a kápolna helyreállítására több elképzelés, kezdeményezés is született, megvalósulásuk mos közelinek látszik.)


Mária szobor - Nagykovácsi

Cím: Nagykovácsi, Kossuth L. u.
Link: www.nagykovacsi.hu

A település főutcáján álló, 1746-ban készült Mária-oszlop a pestisjárvány, illetve a szabadtéri szentmisék emlékét őrzi.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Honfoglalási emlékmű - Nagykovácsi

Cím: Nagykovácsi
Link: www.nagykovacsi.hu

 
Honfoglalási emlékmű - Nagykovácsi.


Kitelepítési engesztelő emlékmű - Nagykovácsi

Cím: Nagykovácsi
Link: www.nagykovacsi.hu

Nagykovácsiban nem messze a honfoglalás emlékművétől pár lépéssel arrébb, az Ördögárok egyik hídjának két oldalán a kitelepítésnek és az áttelepítésnek állít emléket egy-egy szoborkompozíció.
 imaház, kápolna
 

Szent Sebestyén-kápolna - Nagykovácsi

Cím: 2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 113.
Link: www.nagykovacsi.hu
Telefon szám: +36-26/389-817
Kapcsolattartó személy: Kemenes Gábor börtönlelkész

1737-ből származó Szent Sebestyén kápolna Nagykovácsi.
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Teleki-Tisza Kastély Nagykovácsi

Cím: 2094 Nagykovácsi, Kossuth utca 2–4.
Link: teleki-tisza-kastely.hu
Telefon szám: +36-20 380-0806
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A korábban Wattay, ma Teleki-Tisza-kastély egyemeletes klasszicista épülete 1840 körül épült; többször átalakították. Nyitva tartás, házirend: Rendezvény esetén a nyitvatartási idők változhatnak. Kastélypark: hétfő-vasárnap 10-18 óra között. Kastély Cukrászda: szerda-vasárnap 10-18 óra között. Kastélyépület: önállóan nem látogatható. A terület magánterület, belépni a házirend elfogadása mellett lehetséges.
 kézműipar
Neves iparművészek és népi iparművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Rézből készült tárgyak


Rézből készült tárgyak
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Csergezán Pál-kilátó

Cím: Nagykovácsi
Link: www.vadaszat.net

Új kilátó épült a Budai-hegység legmagasabb 559 m csúcsán, a Nagy-Kopaszon. A Páty, Nagykovácsi és Telki hármas határán emelkedő kilátó felső szintje 18 méter magas. A pont száz lépcsőfokon elérhető magasságból egyedülálló körpanoráma tárul a látogatók szeme elé. Tiszta időben a főváros száz kilométeres környezetét belátni, a Mátrától a Pilisen és Zsámbéki-medencén át a Velencei-hegységig. Az Esztergomi bazilika akár felhős időben is szabad szemmel látható. A jól azonosítható látnivalók irányát a kilátószinten ábrák és feliratok jelzik.
 lovaglás
Festői környezetben, egyedülállóan szép területek várják a lovaglás szerelmeseit. Figyelmes kiszolgálás és kiváló lovarda várja Önöket.
 

Nagykovácsi Lovastanya

Cím: Nagykovácsi
Link: www.nagykovacsilovastanya.hu
Telefon szám: +36-30-991-5581

Nagykovácsi Lovastanya Bértartás, lovagoltatás, oktatás. Kezdőktől haladókig, körkarámtól tereplovaglásig. Várjuk kedves vendégeinket! Időpont egyeztetés szükséges!
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Nagykovácsi Rézpatkó Táncegyüttes

Cím: 2094 Nagykovácsi
Link: www.facebook.com/RezpatkoNeptancegyuttes

A tizenhárom éve alakult Nagykovácsi Rézpatkó Táncegyüttes célja a magyar hagyományok újjáélesztése községünkben, a fiatalok tartalmas és értelmes időtöltésének biztosítása, valamint a néptáncon keresztül egy nemzeti hagyományokban gyökeredző egészségesebb értékszemlélet kialakítása.
 szálláshely
 

Rozmaring Ház*** Nagykovácsi

Cím: 2094 Nagykovácsi, Rozmaring utca 38.
Telefon szám: +36-30-304-3692
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Budapest határától 6 km-re Nagykovácsi zsákfaluja a Budai Tájvédelmi Körzet egyik legismertebb túraközpontja. A Budai hegység területe, de a Pilis kezdete is egyben. Hangulatos öregfalujába Hűvösvölgyi autóbuszjárat visz. Az öreg házak falusias hangulata mellett a legmodernebb nyaralóházak, családi villák épültek. A Rozmaring Ház*** ez utóbbiakhoz tartozik. 1995-ben épült nagyméretü családi ház, szép kerttel, benne kerti bútorok, grillező, nyári konyha. A házban egy emelet 2 db. tágas szobával, pótágyazható 6 főre. A vendégek számára igénybe vehető a jól felszerelt konyha, fürdőszoba, tornaterem, sókamra.
 templom
 

Római katolikus templom - Nagykovácsi

Cím: 2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 113.
Telefon szám: +36-26/389-817
Kapcsolattartó személy: Kemenes Gábor
Link: www.esztergomi-ersekseg.hu

A mai plébániatemplom 1742-46 között épül, titulusát 1813-ban Nagyboldogasszonyra változtatják. A templom 7120. törzsszám alatt, a plébánia 7121. törzsszám alatt a műemléki nyilvántartásban szerepel.


Református templom - Nagykovácsi

Cím: Nagykovácsi, Tisza István tér 7.
Telefon szám: +36-26-355-717
Kapcsolattartó személy: Kálmán Csaba lelkész
Link: www.nrka.hu

Református templom - Nagykovácsi.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner