12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagykeresztúr
www.nagykeresztur.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Géczi Antal E-mail: nagykeresztur.onk@gmail.com
 Telefon: +36-32 395-040 Fax:  
egyedi ritkaság,    sétáló utca, városkép,    templom

 egyedi ritkaság
 

Majális lapos

Cím: 3129 Nagykeresztúr,

Nagykeresztúr községéhez tartozó Krakkó-pusztán, a Kis-Zagyva völgyében található természetvédelmi terület és helyi jelentőségű természeti emlék. Eredeti élőhelyen lévő állatközösségek és növénytársulások lelhetők fel itt. Valaha majálisokat és betakarítási ünnepségeket rendeztek.


Ősi temető

Cím: 3129 Nagykeresztúr, Majális lapos
Link: www.nagykeresztur.hu

A faluhoz tartozó Krakkó-pusztán az úgynevezett Majális-laposon található. Báró Podmaniczky Andor és Géza családi kriptája áll itt, köré épült az ősi temető. Az 1700-as évekből származó fejfák ma is láthatók.
 sétáló utca, városkép
 

Nagykeresztúr település

Cím: Nagykeresztúr

Nagykeresztúr Nógrád megye legfiatalabb települése. 1999. május 1-jével Nagykeresztúr, Kiskeresztúr, Kisfalud és Krakkó-puszta elnevezésű településrészekből jött létre. Nagykeresztúr a Kis-Zagyvavölgyében a Cserhát és a Mátra hegységek nyúlványainak határán található.
 templom
 

Ökomenikus templom

Cím: 3129 Nagykeresztúr,

 
1997-ben közadakozásból készült el az ökomenikus templom, melyet 1996-ban szenteltek fel. A templom melletti faharangtoronyba Kisfaludról került a lélekharang, melynek felirata: "Anno 1322 Losoncz".

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner