12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagykanizsa
www.nagykanizsa.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Balogh László E-mail: polgarmester@nagykanizsa.hu
 Telefon: 0036 93 500-701 Fax:  
állandó kiállítás,    ATM / Valutaváltás,    autós-motoros találkozó,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    fitness stúdió,    fogorvosok,    forrás,    galéria,    híres étterem,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    imaház, kápolna,    kiemelt szolgáltató,    média,    mozi,    múzeum,    növénykert, park,    régiség, antikvitás,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    templom,    utazási irodák, turistainformáció,    védett ritkaság,    zsinagóga

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Emberek, utak, kapcsolatok - Nagykanizsa

Telefon szám: +36-93/314-596
Cím: 8800 Nagykanizsa, Fő u. 5.
Link: www.zmmi.hu/tgym/kiallitasok.html

A kiállítás első terme a neolitikum időszakába kalauzolja a látogatót, az autópályás ásatások során előkerült leleteket ismerhetik meg az érdeklődők. A második teremben a rézkortól a római kor végéig kaphat képet az érdeklődő Dél-Zala évezredeiről. Egy külön teremben kapott helyet a Fekete Sas gyógyszertár empire stílusú bútorzata, melyet teljes egészében restaurálva most láthatnak először a látogatók.
 ATM / Valutaváltás
 

Kanizsa Plaza *** valuta váltás

Telefon szám: +36 93 537-706
Cím: 8800 Nagykanizsa, Európa Tanács u. 2.
Link: www.kanizsaplaza.hu
Fax szám: +36 93 537-704

Bevásárló és szórakoztató központunk a Plaza Centers Magyarország Kft "mini" plazái közül elsőként nyitotta meg kapuit a látogatók előtt 2000. december 5-én, Dél-nyugat Magyarország egyik legszebb városában, Nagykanizsán. 10000 m2 alapterületen több mint 30 üzlet, CBA szupermarket, játékterem, biliárd, ételudvar, valamint a színpadon ingyenes, színvonalas programok szolgálják a látogatók kényelmét, minél kellemesebb vásárlását.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

17. keleti hosszúsági kör emlékmű

Cím: Nagykanizsa
Link: tourinformnagykanizsa.hu

A város területén halad át a 17. délkör, amelynek megjelölésére- az országban egyedülálló földrajzi emlékhelyként- évtizedekkel ezelőtt vaskerítéssel körülvett márvány emléktáblát állítottak, rajta francia nyelvű tájékoztató felirattal.


A Dél-Zalai Takarékpénztár székháza és a bazár

Cím: Nagykanizsa
Link: tourinformnagykanizsa.hu

Az 1870-ben alapított, főleg mezőgazdasági hiteltevékenységet folytató Dél-Zalai Takarékpénztár székházát és a bérlakásokat 1881-ben építették föl. A pénzintézetre utal a homlokzaton elhelyezett méhkaptár embléma és a „Dél-Zalai Takarékpénztár” felirat. 1989-ben az épületet felújították és hangulatos díszudvart alakítottak ki benne, ahol nyaranta koncerteket is szerveznek.


Szentháromság szobor - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa, Kossuth tér
Link: tourinformnagykanizsa.hu

A barokk stílusú szoborcsoportot Inkey Boldizsár- Kanizsa földesura graz-i mesterekkel faragtatta 1758-ban. Középen magasba emelkedik a Szentháromság csoportja, a tartóoszlop alján egy kecses Mária-szobor látható, s mindezt körülveszi Szent Antal, Szent László király, Szent István király, Szent Imre herceg és Keresztelő Szent János szobra. Eredetileg a mai Erzsébet téren állt, majd 1869-ben az Eötvös térre került, s végül a mai helyére, a Kossuth térre. Az évszázadok során megrongálódott alkotást 1992-ben újra restaurálták.


Turulmadár - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa
Link: tourinformnagykanizsa.hu

1933. év pünkösdjén impozáns ünnepség keretében avatták föl a Turulmadarat, Árpád nemzetségének totemállatát, valamint a hozzá kapcsolódó- a Zrínyi-család és a magyar állam címerével díszített- országzászlót. 1990. június 3-án állították vissza a Turulmadarat és az Országzászló tartóoszlopát.


Várkapu emlékmű - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa, Vár út
Link: tourinformnagykanizsa.hu

Kanizsa egykori várának emléket állító alkotás a Vár úton áll. Az európai jelentőségű kanizsai várat osztrák utasításra lebontották, az anyagát széthordták, később a helyét is beépítették. Így nem maradt egyetlen bemutatható pont sem ebből a történelmi emlékből. Ezért tervezett Kanizsa vára török uralom aluli felszabadulásának 300. évfordulója megünneplésére 1988-ban emlékeztetőt a hajdani vár közelében a Nagykanizsai Történelmi Emlékbizottság.


20. honvéd gyalogezred emlékműve

Cím: Nagykanizsa, Erzsébet tér
Link: tourinformnagykanizsa.hu

Hybl József alkotása az Erzsébet tér délkeleti sarkán áll, az ezred első világháborúban elesett hősi halottainak állít emléket.


48. gyalogezred emlékműve - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa
Link: tourinformnagykanizsa.hu

Kisfaludy Stróbl Zsigmond alkotása a Deák téren, amely az ezred első világháborúban elesett hősi halottainak állít emléket.


Nagy- Magyarország emlékmű - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa
Link: tourinformnagykanizsa.hu

Hübner Tibor budapesti építész tervét fogadták el. Az emlékmű még 1934-ben elkészült. Az emlékmű talapzatába a történelmi Magyarország minden egyes vármegyéjéből hoztak ide földet, legtöbbször titokban, hogy az emlékmű szimbolikusan Nagy-Magyarország földjén emelkedjék a magasba. 1952-ben ledöntötték, és megcsonkítva a talapzat mögött gödörbe helyezték. 1999-ben merült fel a gondolat, hogy államiságunk ezeréves ünnepségeinek keretében ki kellene ásni és helyreállítani az emlékművet. A restaurálást követően 2001. augusztus 12-én avatták fel, az alkotó fia, Hübner Tibor jelenlétében.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Ivókút

Cím: Nagykanizsa, Fő tér 5.

A Thúry György Múzeum udvarán helyezték el védtető alatt az eredeti Török kutat, melynek szögletes kőmedencéje - hagyományok szerint – Kanizsa török kori várából származik.
 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Képzőművészetek Háza Kiskastély - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 14.
Telefon szám: +36-93/313-920
Link: kanizsaikultura.hu

1874-ben Krausz Mária nyaraló lakóházaként készült, eklektikus stílusú épület. 1997. április 19-étől a Hevesi Sándor Művelődési Központ részlegeként, városi galériaként működik. Ízlésesen kialakított termeiben Z. Soós István, Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet képeiből látható állandó kiállítás.
 híres személy
 

Ádám György

Cím: Nagykanizsa,
Link: www.nagykanizsa.hu

 
Nagykanizsa, 1911. aug. 7. - Budapest, 1974. jún. 17.) közgazdász ,1972-ben a közgazdasági tudományok kandidátusa. Munkáiban főleg a tudományos-technikai forradalom kérdéseit, a világ gazdaságának problémáit vizsgálta.


Árkus József

Cím: Nagykanizsa,
Link: www.nagykanizsa.hu

 
(Nagykanizsa, 1930. nov. 1. - Budapest, 1992. szept. 28.) újságíró, humorista az Új Ludas főszerkesztője. Nagy népszerűséget szerzett a televízió Parabola című műsorának szerkesztésével, műsorvezetésével. Szatirikus írásai a Ludas Matyin kívül a Népszabadságban és más lapokban jelentek meg, egy részük kötetekbe gyűjtve is.


Batthyányi Lajos Ernő

Cím: Nagykanizsa
Link: www.nagykanizsa.hu

 
(1696. márc. 7. - 1765. okt. 26.) gróf, kancellár, nádor , 1765-ben gimnáziumot alapított Nagykanizsán, amelynek fenntartására 10.000 Ft értékű alapítványt tett.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Nagykanizsai csónakázótó (horgászhely)

Cím: Nagykanizsa

A kaposvári úton, a városközponttól 5 kilométerre helyezkedik el.
 imaház, kápolna
 

Inkey kápolna - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Magyar u.
Link: tourinformnagykanizsa.hu/index.php?menu=epuletek

1768-ban épült, négykaréjos alaprajzú centrális barokk műemlék kápolna. Inkey Boldizsár, családjának talán legjelentősebb birtokszerzője emeltette. A kupolaboltozatos kápolna tetején kicsiny, nyolcszögletű torony, falát lapos pilaszterek tagolják, egyszerű, korábban kovácsoltvas ráccsal zárt bejárata fölött ovális ablakkal.
 kiemelt szolgáltató
 

Kanizsa Plaza * * * Shopping Center

Cím: 8800 Nagykanizsa, Európa Tanács u. 2.
Link: www.kanizsaplaza.hu
Telefon szám: +36 93 537-706
Fax szám: +36 93 537-704

Bevásárló és szórakoztató központunk a Plaza Centers Magyarország Kft "mini" plazái közül elsőként nyitotta meg kapuit a látogatók előtt 2000. december 5-én, Dél-nyugat Magyarország egyik legszebb városában, Nagykanizsán. 10000 m2 alapterületen több mint 30 üzlet, CBA szupermarket, játékterem, biliárd, ételudvar, valamint a színpadon ingyenes, színvonalas programok szolgálják a látogatók kényelmét, minél kellemesebb vásárlását.


Hevesi Sándor Művelődési Központ - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa, Széchenyi tér 5-9
Link: www.kanizsaikultura.hu
Telefon szám: +36-93/311-468
Fax szám: +36-93/310-465

A város szívében elhelyezkedõ intézmény Hevesi Sándorról, Nagykanizsa szülöttérõl, a kiváló színházi szakemberrõl, a Nemzeti Színház egykori fõrendezõjérõl és igazgatójáról kapta a nevét. Színházterme 474 férõhelyes, amelyben évente számos színházi elõadást, komolyzenei hangversenyt, könnyűzenei koncertet, iskolai és városi programot rendeznek.


Volt Honvéd Kaszinó - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa, Ady E. u. 7.
Telefon szám: +36-93/311-036
Fax szám: +36-93/314-834
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Honvéd Kaszinó, Nagykanizsa Az 1835-ben, Kaszinó néven a városban alapított szervezet építtette impozáns székházaként 1886-ban.


Kodály Zoltán Vasutas Művelődési Ház

Cím: 8800 Nagykanizsa, Csengery u. 67.
Telefon szám: +36-93/311-195
Link: www.kodalymk.hu

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház 2006. január 1.-től működik önálló intézményként. 2005-ben egyesült az Erkel Ferenc és a Kodály Zoltán Művelődési Ház, aminek következtében művelődési intézményünkre sokkal több ellátandó feladat és tevékenység hárul, hiszen a két intézmény integrálódásával megnőtt az öntevékeny alkotó közösségeink száma is. Intézményünk alapterülete 420 négyzetméter. A különféle rendezvények és hobbi tevékenységek lebonyolítására a következő termek állnak rendelkezésre: 4 db 50 és 70 fő befogadására alkalmas helyiség, illetve egy 130 fős színházterem, 40 négyzetméteres színpaddal beépítve. A felsorolt helyiségekhez raktár és öltöző is tartozik.
 mozi
 

Cinema Nagykanizsa - Kanizsa Plaza

Cím: Nagykanizsa, Európatanács u. 2.
Link: www.kanizsaplaza.hu

A moziban mindennap 4-6 különböző filmet vetítünk. A műsor hetente változik, egy műsorhét csütörtöktől szerdáig tart. A mozi előterében büfé működik, ahol üdítőket, pattogatott kukoricát, tortillat, chipseket és édességeket lehet vásárolni.
 múzeum
 

Thury György Múzeum - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Fő tér 5.
Link: tgym.hu/index.php
Telefon szám: +36-93 311-093
Fax szám: +36-93 317-233
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Száraz Csilla

1705-12 között épült a kanizsai vár tégláiból a város legrégebbi háza. A Batthyány-család tulajdonát képezte, a kanizsaiak hercegi várként emlegették. Az épület funkciója többször változott, jelenleg a Thúry György Múzeum régészeti osztályának ad helyet, az utca felőli részén üzletek vannak. Egyemeletes, barokk épület boltíves kapuzattal és kváderezett földszinttel.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Sétakert és MAORT-telep - Nagykanizsa

Cím: Nagykanizsa

A Sétakert a város legnagyobb területű, 4 hektáros parkja. A kert díszbejáratának felújítását 1999-ben határozta el a Városvédo Egyesület. 2000. augusztus 20-án a város rendezvényeinek keretén belül a sétakert felújított bejárata is átadásra került.
 sétáló utca, városkép
 

Vasemberház - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa,Erzsébet tér 1.
Link: tourinformnagykanizsa.hu/varosunk

A város földesura építtette a XVIII. század közepén barokk stílusban, később klasszicista vonásokat is nyert. Eredetileg a Batthyány család vendégfogadója volt. A mai állapotában alul üzleteknek ad helyet, az emeleten pedig az elegáns házasságkötő és fogadó termeket találjuk.


Arany Szarvas Vendéglő - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa,
Link: tourinformnagykanizsa.hu/varosunk

A méltán híres Arany Szarvas Szálloda és Vendéglőt Knortzer György Vendéglős 1875 áprilisában kezdte építeni. Annak idején két épületben működött a fogadó: az egyikben a szálloda, kávéház, a másikban étterem fogadta a vendégeket. A 32 szobás fogadó a vidék egyik legmodernebb szállodája lett, falai közt főhercegek, miniszterek, előkelő külföldi vendégek szálltak meg.Ma földszintjén üzletek találhatók.


Bogenrieder-palota - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa
Link: tourinformnagykanizsa.hu/varosunk

A szecessziós építészet mintájául is szolgálhatna ez a gazdagon díszített ház, amely felrúgva a stílusbeli kötöttségeket, a rendkívüli élénkségével és formagazdagságával tűnik ki.


Grünhut-ház - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Deák tér 2.
Link: tourinformnagykanizsa.hu/varosunk

A romantikus stílusú kereskedőházat Grünhut Fülöp gabonakereskedő építtette 1860 körül. Lakása az emeleten volt, a földszinten és az udvari részen az iroda és a raktárak helyezkedtek el. Jellegzetessége az erkély fölötti keleties homlokzati elem. Később a ház Grünhut Alfréd, gazdag gabonakereskedő, bankár és műgyűjtő tulajdonába került. Jelentős numizmatikai és metszetgyűjteményét ma a Thúry György Múzeum őrzi.


Gutmann-palota - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa
Link: tourinformnagykanizsa.hu/varosunk

A szépvonalú, klasszicista házat 1820-ban építették. Kereskedőházra jellemző a magas, kőkeretes, vetőköves kapuja, a homlokzatát nemesen egyszerű faldíszek borítják. Hajdani tulajdonosa az a Gutmann család, amely eredeti termékek feldolgozásával európai hírnévre tett szert. 1953-tól a múzeum egyik részlegének is helyet ad.


Pénzügyi Palota - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Fő út 16.
Link: tourinformnagykanizsa.hu/varosunk

Az Osztrák-Magyar Bank fiókjaként a történelmi Magyarország egyik legkorábbi pénzintézményét hozták létre Nagykanizsán 1879-ben. A nagy forgalmú bank elegáns székházat építtetett díszes, fő térre néző kupolával. Hubert József tervei alapján 1902-03-ban elkészült palota eklektikus stílusban épült. Az épületbelső tükrözi pénzintézményi szerepét. 1924-től a Nemzeti Bank, majd 1987-től a Magyar Hitel Bank hálózatának nagy forgalmú székháza volt.


Városháza - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 7
Link: tourinformnagykanizsa.hu/varosunk

A barokkos hatású Erzsébet teret nyugatról a Városháza háromszintes, szinte teljesen dísztelen épülettömege zárja. 1936-37-ben építették Hübner Tibor és K. Császár Ferenc tervei alapján helyi kisiparosok. A palota homlokzatát a magyar címer díszítette, alatta arany betűkkel a „Törvényház” felirat volt olvasható. 1990 óta működik benne a Polgármesteri Hivatal.
 szálláshely
 

Hotel Centrál - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 23.
Link: www.hotelcentral.hu
Telefon szám: +36-93-314-000
Fax szám: +36-93-310-111
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Nagykanizsa történelmi belvárosában, Horvátországtól 20 km-re, a szlovén határtól 40 km-re, a 7-es és a 74-es utak találkozásánál fekszik. A három csillagos szálloda 33 szobával, fürdővel, telefonnal és televízióval várja vendégeit.


Hotel Touring - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Attila u. 4
Link: touringhotel.hu
Telefon szám: +36-93-536-590
Fax szám: +36-93-536-592

Városközponttól 300 m-re csendes lakótelepszerű övezetben 25 kétágyas zuhanyzós WC-s, TV-s szoba, ill. 15 fürdős TV nélkül. Egész évben nyitva. Emeletenként társalgó-különterem, az épület körül park, játszótér, foci-kézi-kosárpálya. A közelben szép, új fedett uszoda, szolárium, strand. Zalakaros 15 km, Horvátország 22 km, Zágráb 130 km.


Oázis Hotel - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Magyar utca 19.
Link: www.hotelnagykanizsa.hu
Telefon szám: +36-93-314-381;+36-20-559-2227
Fax szám: +36-93-314-381
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Hotelünk Nagykanizsa centrumának OÁZISA. Bár vendégeink élvezik a belváros közelségének minden kényelmét, udvari elhelyezkedésünk mégis csendes, nyugodt pihenést garantál


Pelikán Vendégház - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Haladás u. 9.
Link: www.pelikanszallas.hu
Telefon szám: +36-93-319-564;+36-30-324-0115
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Turi Lászlóné

A Pelikán magánszállás Nagykanizsa kertvárosi részén a városközponttól csupán 10 percre található. Megközelítése gépkocsival és tömegközlekedéssel egyaránt egyszerű. Olcsó munkásszállást kínálunk a városban és környékén munkát vállalók részére, de természetesen az átutazó vendégeket is szívesen látjuk. Családias hangulattal és zárt parkolóval várunk minden kedves idelátogatót.


Hotel König - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Űrhajós út 1.
Link: www.konighotel.hu
Telefon szám: +36-93-536-166;+36-30-937-1120
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-93-536-165

A Hotel König szálloda sokoldalú szolgáltatásai hűen tükrözik mind a szálló- illetve a betérő vendégekre fektetett hangsúlyt. 32 légkondícionált, színvonalas szobánk mindegyike fürdőszobával, műholdas tv-vel, telefonnal, minibárral rendelkezik, 4 lakosztályunkban pedig mindezek mellett pezsgőfürdővel is rendelkező fürdőszobák szolgálják vendégeink kényelmét. Különbejáratú konferenciatermünk kiválóan alkalmas rendezvények lebonyolítására.
 templom
 

Alsóvárosi templom és kolostor - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Szent Imre u.
Link: www.szentjozsefplebania.hu
Telefon szám: +36-93 787-965

Az alsóvárosi templom, hivatalos nevén Szent József plébániatemplom a város legértékesebb műemléke. 1702-14 között épült a lebontott vár tégláiból a ferencrendi szerzetesek számára. A templom főhajós és egy mellékhajós rendszerű. A falakon és a szentély kupoláján stukkós domborművek, a falak mentén díszes mellékoltárok láthatóak. A szenteltvíztartót eredeti török sírkőből faragták. A főoltár képét C. F. Sambach festette 1770 körül.


Felsővárosi templom - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Deák tér 4.
Link: tourinformnagykanizsa.hu
Telefon szám: +36-93 313-301

1823-ban a városi tanács határozatot hozott a Felsővárosi templom bővítésére, a hajót négy ölnyivel megnagyobbították és egy kétemeletes tornyot építettek hozzá. Idővel a templom kicsinek bizonyult, ezért 1942-ben a 18. századi részek lebontása után az eredetinél jóval nagyobb alapterületű, kereszthajós, modern részt építettek hozzá, csupán a tornyot hagyták érintetlenül. A templom belső berendezése egyszerű, a tere világos.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Erzsébet tér 21
Link: tourinform.nagykanizsa.hu
Telefon szám: +36-93 313-285
Fax szám: +36-93 536-077
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bali Vera

Tourinform Iroda - Nagykanizsa. Információ Nagykanizsa és térségéről, hazánk szépségeiről, látnivalóiról, szálláshelyekről, éttermekről, rendezvényekről, programokról és sok minden másról. Nyitva tartás: hétfő-péntek: 8:30-16:30, szombat- vasárnap: zárva.
 zsinagóga
 

Zsinagóga - Nagykanizsa

Cím: 8800 Nagykanizsa, Fő út 6.

Az egyszerű külsejű klasszicista épületet 1807-21 között építette a 375 tagú zsidó hitközség a helyi földesúr támogatásával. Ebben az úgynevezett Zsidóházban működött a történelmi Magyarország egyik legrégibb gyógyszertára a Fekete Sas. Empir bútorzatát a múzeum őrzi. A bejárat előtt tábla emlékeztet az I. világháborúban elesett, illetve a koncentrációs táborba hurcolt zsidókra.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner