12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagykörű
www.nagykoru.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Túri Tibor E-mail: titkar@nagykoru.hu
 Telefon: 0036-56 494-001 Fax: 0036-59 494-351
egyedi ritkaság,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    híres étterem,    horgászat, horgásztó,    mozi,    mulatság, fesztivál,    múzeum,    pálinka, pálinkaturizmus,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Emlékmű - Nagykörű

Cím: Nagykörű
Link: www.nagykoru.hu

Daphne, a folyó lánya Nagykörűben a közismertebb neve: Tisza-szobor. A 2000-es nagy tiszai árvíz után többen javasolták a védekezés emlékére valamilyen emlékmű felállítását. Ebből az ötletből nőtte ki magát a szoborállítás.


Kapu - Nagykörű

Cím: Nagykörű
Link: www.nagykörű.hu

Angyalkapu temető Nagykörű.


Fafaragások - Nagykörű

Cím: Nagykörű, temető
Link: www.nagykörű.hu

Kerubok temető.


Illés-kő - Nagykörű

Cím: Nagykörű
Link: www.nagykoru.hu

A Tisza ölelte falu Nagykörű egyik leghíresebb műemlékének története a török időkig nyúlik vissza. A szabályozatlan Tisza vizei között homokdombokon megbújó falura 1530. július 19-én egy harácsoló török csapat támadott, a falut azonban soha nem érte el, mert gázlót tévesztve a Tisza kiöntésének mocsarába veszett. A megmenekülés emlékére állították a falu lakói ezt az egyszerű emlékművet.
 étterem
 

Suttogó Étterem és Lovasudvar

Cím: 5065 Nagykörű, Szabadság u. 21-23.
Link: www.suttogoetterem.hu
Telefon szám: +36-70 708-1703
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Suttogó Étterem és Lovasudvar. Meghitt környezet, kiváló ételek, vendégszerető házigazdák, ebben a kedves kis faluban, ahol minden a vendégek felüdülését szolgálja. Éttermünk 2014. februárjának végéig RENDEZVÉNYHÁZként működünk.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Fegyverneki Holt-Tisza (horgászhely) - Nagykörű

Cím: Nagykörű
Link: www.nagykoru.hu

A Tisza mindenkinek jelent valami különlegest. A költő szerelmes szívvel simul hozzá, a geológus földtörténeti korokról beszél, a vizek ismerője tudja: ez a legcsodálatosabb folyó.
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

Cseresznyefesztivál - Nagykörű

Cím: Nagykorű
Link: www.nagykoru.hu

Nagykörűn minden évben megrendezésre kerül a hagyományos Cseresznyefesztivál.
 múzeum
 

Tájház - Nagykörű

Cím: 5065 Nagykörű, Bajcsy Zsilinszky u 24,
Link: www.tajhaznagykoru.hu
Telefon szám: + 36 20 3451331

A Tisza menti kistelepülésen visszaidézheti a falu és a vidék varázslatos hangulatát . Az 1996-ban létrehozott tájház egy 100 éves parasztházban lett kialakítva ahol múzeum és helytörténeti kiállítást tekinthetnek meg. Megismerheti a régi idők emlékeit és hagyományait. Hatvanöt férőhelyes borozónkban csoportos rendezvényeket előadásokat tartunk.A létesítmény a falu közepén helyezkedik el gondozott parkkal amely kerékpáros és gyalogos túraközpont pihenő állomása is. Százhúsz férőhelyes szabadtéri fedett csűrűnket népiesen rendeztük be. Kellemes nyári esték, rendezvények, esküvők szinhelye lehet.. Vendégszobáink kényelmesen berendezett, meghitt pihenést biztosítanak vendégeink részére.
 pálinka, pálinkaturizmus
A pálinka egyedi értékünk a magyar kultura része, hungarikum.
 

Bulyáki Pálinka - Nagykörű

Cím: 5065 Nagykörű, Sallai út 2.
Link: bulyakipalinka.hu
Telefon szám: +36-30 239-1309
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bulyáki József

Az ország legnagyobb cseresznyéskertje Nagykörűben van, ahol egyedülálló cseresznyefa fajtagyűjtemény található. Ma már több mint 77 cseresznyefajtát nevelnek. Ezen fajták kiváló gyümölcsének hamisítatlan ízét zárta palackba önnek a Bulyáki szeszfőzde!
 sétáló utca, városkép
 

Képek - Nagykörű

Cím: Nagykörű
Link: www.nagykoru.hu

Nagykörű sokszínű falu. A Tisza itt valóban szőke, attól kezdve, hogy visszaszállt medrébe az áradó folyó. De ha az égi színek változását követve a víz néha mélykékre vagy acélszürkére vált is, a parti homok aranyló szőkesége a hóig megmarad. Kevés helyen lelni annyiféle zöldet az Alföldön, mint errefelé. A tavaszodó gátoldalak harsány fűzöldje felejthetetlen. A füzek zöldessárga, áttetsző fátyla olyan színélmény, amelyért visszatér a szépet szerető ember. A falu egyszerre természet- és emberközeli, a gát alatt szellőfutamok borzolják a kiöntés kék vizét. Benne a templom tornya tükröződik.
 templom
 

Római katolikus templom Nagykörű

Cím: 5065 Nagykörű, Templom tér 1.
Link: www.nagykoru.hu
Telefon szám: +36-56-494-386

Nagykörű római katolikus temploma 1766-85 között épült. Az új templom egyszerű barokk épület, enyhén kiugró közép rizalittal, a homlokzat közepén álló toronnyal. Az egyhajós, dongaboltozatú templom sekrestyéjébe festett, faragott késő gótikus kapu nyílik. A torony később épült a templomhoz, állagával többször volt baj. A harangokat az első világháborúban elvitték. 1944-ben a torony találatot kapott, a romos részt visszabontották. A csonka tornyot a Községi Önkormányzat 1994-ben újjáépítette.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Nagykörüi Szabadstrand

Cím: Nagykörű, Tisza part
Link: www.nagykoru.hu

A 19. századi folyó szabályozás során a falu alatt olyan kanyarulat alakult ki, amely a település alatt lévő partot építette. Ez az aranyló homokú part, ma a Közép Tisza szakasz egyik legnagyobb homokstrandja mára a nyári felejthetetlen körűi élmények egyike. A Tisza hűs vize, a homokos part, melyen olyan jó sütkérezni, az árnyékot adó faóriások mind-mind e strand különlegessége.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform - Nagykörű

Cím: 5065 Nagykörű, Május 1 út 1.
Link: www.nagykoru.hu
Telefon szám: +36-20 955-3485
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Magyarország Cseresznyéskertjében, Nagykörűn várja Önt az itthon és külföldön egyaránt jól ismert turisztikai információs iroda, amelyben tájékozódhat a településről, hozzájuthat ingyenes turisztikai kiadványokhoz, vásárolhat térképeket, útikönyveket, képeslapokat, lefoglalhat különleges helyi turisztikai programokat. A Tourinform-irodák munkatársai magyar és idegen nyelven készséggel tájékoztatják Önt szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről, közlekedésről, programokról, látnivalókról, szolgáltatásokról. Nyitva tartás: főszezonban, június 15. és augusztus 31. között hétköznap 08.00 - 16.00. hétvégén 08.00 - 13.00-ig.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner