12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyharsány
nagyharsany.5mp.eu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Beregszászi József E-mail: nagyharsany.korjegyzoseg@t-online.hu
 Telefon: +36-72-568-000 Fax: +36-72-568-000
barlang,    barlang túra,    borkóstoló,    borospince,    egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    falusi turizmus,    képzőművészet,    klub, egyesület,    különleges borok,    mulatság, fesztivál,    növénykert, park,    repülősportok,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    vár, várrom

 barlang
Látnivalói: cseppkőképződmények, belső forrás, belső tó, kvarckristály, mészkőképződmény, fosszíliák, belső termek, őskori maradványok. Kijelölt és védett útvonal, felejthetetlen élmény és különleges légkör.
 

Nagyharsányi kristálybarlang

Telefon szám: +36-72-517-200
Fax szám: +36-72-517-229
Kapcsolattartó személy: Duna-Dráva Nemzeti Park
Cím: Nagyharsány, külterület
Link: www.ddnp.hu

Augusztustól látogathatóvá vált az 1994-ben felfedezett nagyharsányi kristálybarlang. A páratlan szépségű, és ritka látványosság a Villányi-hegységben, a Szársomlyó-hegy mélyén található és belsejét kikristályosodott mészkövek valamint az abaligetihez hasonlatos cseppkövek jellemzik. Csak minden hónap első és harmadik péntekén, és minden esetben szakvezetői kísérettel tekinthető meg. Az érdeklődőknek a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságához kell fordulniuk, ők pedig túravezetőt biztosítanak a kialakult 5-20 fős kiscsoportok mellé. /Forrás és fotó: Pécsinapilap/
 borospince
Méltán híres magyar borok egy közkedvelt tájegységből.
 

Ősi Pince - Nagyharsány

Telefon szám: +36-30 235-4860
Kapcsolattartó személy: Ősi Gábor
Cím: 7822 Nagyharsány, Petőfi Sándor utca 82.
Link: www.osipince.hu

Az Ősi Pincészet és Szőlőbirtok Magyarországon a Villányi-hegységhez tartozó Szársomlyó déli oldalán helyezkedik el. A pincészet központja Nagyharsányban, Villánytól 5 km-re van.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szabadtéri szoborpark - Nagyharsány

Telefon szám: +36-72/492-422
Cím: Nagyharsány, Remete dűlő
Link: nagyharsany.5mp.eu
Fax szám: +36-72/233-183

A Szársomlyó-hegyen, az elhagyott kőbányateknőben 1968-ban jött létre a szabadtéri műterem és a szoborpark.
 falusi turizmus
Hagyomány, egy teljes élet. A falvak nyugodt és barátságos környezetével meríthetünk erőt, és engedjük megpihenni gondolatainkat. Ismerje meg minden tájegység hangulatát!
 

Schmieder és Saád Panzió

Telefon szám: +36-72-468-772,+36-30-216-0176
Cím: 7822  Nagyharsány, Petőfi u. 50.
Link: www.dzstudio.hu/schmiederhaz
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Schmieder József, Saád Erika

A villányi borvidék szívében, szép kilátással a vadregényes Szársomlyó mediterrán tájat idéző lejtőire. Nagyharsány faluban áll Schmieder József és Saád Erika háza. A ház padlófűtéses, kandalló a nappaliban, nagy terasz, teljes összkomfort és meleg vendégszeretet fogadja a megszálló utazót. Az apartman színestelevízióján, videó, kábel tv és műholdas adások műsorai nézhetők. A pihenő nyaraló vendég együtt élhet a családdal, részt vehet programjain, megismerkedhet barátaival, igénybe veheti fodrászát, varrónőjét, házhoz jön a gyógymasszőr,és a pedikűrös. A hosszabb terminusra bejelentkezőket (min. 10 nap) első nap a fárasztó utazás után, ajándék vacsora várja, és ruhatárukat mossák vasalják.
 klub, egyesület
 

Villány-Siklósi Borút Egyesület Nagyharsány

Telefon szám: +36-72-492-242
Cím: 7773 Villány, Deák F. u. 22.
Link: www.borut.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Fax szám: +36-72-472-181

Kóstolja meg a villányi termőtáj emberi és környezeti természetének borban sűrűsödő csodáját! A kiváló bor készítése művészet, gyönyörködjön benne kedvére! Fedezze fel a borvidék építészeti és kulturális örökségét! Bízza rá magát az itt élő emberek vendégszeretetére és érezze jól magát a hagyomány tisztelete mellett folyamatosan megújulni képes borvidékünkön! Mindig visszavárjuk!
 mulatság, fesztivál
Felejthetetlen hangulat, látványos felvonulás kápráztatja el a résztvevőket. Színes, vidám, zenés forgatag ragadja magával az ide látogatókat egyedülálló módon.
 

11. Ördögkatlan Fesztivál 2018 - Nagyharsány

Telefon szám: +36-72/522-834
Cím: Palkonya, Nagyharsány, Kisharsány, Beremend
Link: www.ordogkatlan.hu
Kapcsolattartó személy: Kiss Mónika

11. Ördögkatlan Fesztivál. 2018. július 31 - augusztus 4. (Nagyharsány, Kisharsány, Vylyan Pincészet, Mokos Pincészet, Szársomlyói Szoborpark, Beremend, Villánykövesd. Tizenegyedszer is szeretettel várjuk az Ördögkatlanra! Az őszművészeti fesztivál öt helyszínen, öt napon át szinte minden értéket felmutat színes műfajcsokorban.
 szálláshely
 

Aralica Apartmanház és Wellness Világ

Telefon szám: +36-30 2767-983
Cím: 7822 Nagyharsány, Kossuth L. u 38.
Link: www.aralica-apartman.com
Kapcsolattartó személy: Kovacevic Violeta
Fax szám: +36-72 379-683

Az Aralica Apartmanház és Wellness Világ Nagyharsány központjában, a Szársomlyó hegy lábánál, Magyarország legmelegebb pontján, a Villány-Siklósi Borúton (Villánytól 5 km, Harkánytól 12 km, Pécstől 25 km) található. Sok szeretettel várjuk Önt, hogy a vendégünk legyen!
 templom
 

Református templom - Nagyharsány

Cím: 7822 Nagyharsány, Kossuth Lajos tér
Link: nagyharsany.5mp.eu

A falu műemlékké nyilvánított református temploma a 13. századból való. A 15. században bővítették és telepítették a jelenlegi támpillérekkel körülvett szentélyt, amelyben a nyolcszög három oldalával kapcsolódik a hajóhoz. Mai barokk formáját a templom a 1782- es évben kapta a torony kivételével, amelyet 1900-ban emeltek. A legutolsó restauráláskor találták meg a román kaput és három résablakot a déli oldalon.
 vár, várrom
Múltat idéző, híres ütközetek emlékei. Valódi építészeti ritkaság, a többszáz éves események azonnal szemünk elé kerülnek. Történelmi bemutatók és hadijátékok szórakoztatják látogatóinkat. Kiváló kikapcsolódás és ismeret. Várjuk Önöket.
 

Szársomlyó, Nagyharsány

Cím: Nagyharsány, Szársomlyó
Link: nagyharsany.5mp.eu

A falu fölé magasodó Szársomlyó a hegy csúcsa a Villányi-hegység legmagasabb része, 442 m. A csúcson fellelhetők még a középkori vár romjai.
 programok, rendezvények
 

Ördögkatlan Fesztivál 2017

Cím: Nagyharsány, Kisharsány, Mokos, Beremend, Villánykövesd, Vylyan Terasz
Link: www.ordogkatlan.hu
Telefon szám: +36-70 312-7073
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Bérces Anna
Mikortól: 2017-08-01
Meddig: 2017-08-05

10. Ördögkatlan Fesztivál. 2017. augusztus 1 - 5. (Mokos, Nagyharsány, Kisharsány, Beremend, Villánykövesd, Vylyan Terasz) Az időzített, minden részletet tartalmazó programbontásokra még várni kell - de addig is, a sokévi hagyományt követve, elkezdjük egyesével hírül adni, hogy mik lesznek idén. Térjetek vissza minél gyakrabban, jönnek az újdonságok majd folyamatosan! Várunk titeket! az Ördögkatlan legénysége.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner