12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyatád
www.nagyatad.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: ORMAI ISTVÁN E-mail: jegyzo@nagyatad.hu
 Telefon: 0036-82-504-502 Fax: 0036-82-504-502
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    horgászat, horgásztó,    internet,    képzőművészet,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    SZÉP Kártya elfogadóhely,    szökőkút, díszkút,    templom,    termál gyógyfürdő,    uszoda, strand,    utazási irodák, turistainformáció

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Nagyatádi Hadipark és Haditechnikai Múzeum

Telefon szám: +36-82 351-962
Kapcsolattartó személy: Toma József
Cím: 7500 Nagyatád Széchényi tér
Link: www.hadipark.extra.hu

A 69. Harckocsi Ezred Nyugdíjas és Baráti Köre 1999-ben jött létre, azzal a céllal, hogy ápolja és gyűjtse a Magyar Honvédség hagyományait. Létrehoztunk egy Hadiparkot és Múzeumot, ahol hatalmas technikai és tárgyi értékeket összegyűjtve mutatjuk be a Magyar Honvédség történetét 1848-tól napjainkig. A honlapon a 69. Harckocsi Ezred katonáinak állítunk emléket, nyomon követhetik a Baráti Kör tevékenységét, valamint bemutatjuk a Nagyatádi Hadipark és Haditechnikai Múzeumot.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Szent István szobor - Nagyatád

Cím: Nagyatád
Link: www.nagyatad.hu

Szent István szobor Nagyatád.


Szobrok - Nagyatád

Cím: Nagyatád, Göröndi út
Link: www.nagyatadiszoborpark.hu
Telefon szám: +36-82-351-497
Fax szám: +36-82-351-497

A Nagyatádi Nemzetközi Faszobrász Alkotótelepen 1975. június 1-én indult az első alkotóidény. Részlet az Alapító okiratból: ”Az Alkotótelep és Szimpózium a hazai és külföldi művészek számára kedvező lehetőséget kíván biztosítani plasztikai művészetük kifejtésére, baráti együttműködésre, valamint művészek és elméleti közművelődési szakemberek eszmecseréjére… A meghívás egyben fölkérés egy nagyméretű, külső teret igénylő, tájhoz kapcsolódó, szabadtéri gyűjteményben elhelyezhető faplasztika elkészítésére.”


Emlékmű - Nagyatád

Cím: Nagyatád
Link: www.nagyatad.hu

A II. világháborús emlékmű Bors István kaposvári szobrászművész egyik utolsó, 1994-ben, bronzból és gránitból készült alkotása. Különös, félig figurális, félig absztrakt kompozíció, melynek fő inspirálója - akárcsak Bors István sok más szobra esetében - a folklór és a gyermekrajzok világa. A kompozíció az életfa népmesei motívumát sajátos módon ötvözi a harangláb és toronyformák asszociációival.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Horgásztó - Nagyatád

Cím: Nagyatád
Telefon szám: +36-82 351-185

A 9,5 ha-os Nagyatád Horgásztó kezelője a Nagyatádi Horgász Egyesület. Jellemzõ halfajták: ponty, amur, csuka, harcsa, süllõ, kárász, keszegfélék.
 internet
 

eMagyarország Pont - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 14.
Telefon szám: +36 82 352 090
Link: www.nagyatad.hu

A Városi Könyvtárban jelenleg is ingyenes internet-eléréssel a könyvtár beiratkozott használói számára, mivel 2004 óta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium újabb pályázatának eredményeként E-Magyarország Pontként is működik. Így megindulhatott a számítógépes infrastruktúra fejlesztése is.
 képzőművészet
Neves képzőművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Nemzetközi Faszobrász- és Szoborpark

Cím: 7500 Nagyatád, Göröndi út
Telefon szám: +36-82/351-497
Link: www.nagyatadiszoborpark.hu
Fax szám: +36-82/351-497

1988-ig minden nyáron magyar és a föld számos országából ideérkező művész gyarapította a Szoborpark szabadtéri gyűjteményét. Az azt követő években az anyagi lehetőségek függvényében volt alkotóidény. Jelenleg Nagyatád Város Önkormányzata biztosítja a Szoborpark fenntartását, és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának pályázatai teszik lehetővé alkotóidények szervezését. A Nagyatádi Művelődési Ház dolgozóinak feladata az alkotótelep ügyeinek intézése, és az elfogadható feltételek megteremtése.
 múzeum
 

Városi Múzeum - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 2.
Telefon szám: +36-82/352-028
Link: www.nagyatad.hu
Fax szám: +36-82/352-028
Kapcsolattartó személy: Hauptman Gyöngyi

A nagyatádi Városi Múzeum 1996 áprilisában, Nagyatád várossá nyilvánításának 25. évfordulóján nyílt meg, a város főterén található, Nagyatád legrégebbi műemlékének, a 18. század közepén épült ferences rendi templom és kolostor épülettömbjének közelében, szemben a Gyógyfürdővel.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Nagyatádról

Cím: Nagyatád
Link: www.nagyatad.hu

Nagyatád kellemes hangulatú, parkos-ligetes kisváros, mely ideális feltételeket nyújt a pihenésre, kikapcsolódásra vágyóknak. Nagyatád a horvát határ közelében, Magyarország délnyugati régiójában, Belső-Somogy déli részén, a Balatontól 60 km-re a 68-as főútvonal mentén fekszik.
 szálláshely
 

Hotel Solar *** Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 28.
Link: www.hotelsolar.eu
Telefon szám: +36-82 504-135
Fax szám: +36-82 351-806
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Nagyatád főterén, a Gyógyfürdővel szemben található az átriumos belső kiképzésű, háromcsillagos Hotel Solar. A szállodában 60 db két- illetve háromágyas, fürdőszobás, színes televízióval, telefonnal, minibárral felszerelt szoba áll a vendégek rendelkezésére. 12 szobához felszerelt teakonyha is tartozik. Szolgáltatásaink: Elegáns étterem terasszal, kávéház, szépségszalon, konferenciatermek, utazási iroda, reumatológiai orvosi rendelő, masszázs, kerékpárkölcsönzés. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Hotel Fontana*** - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 1/a.
Link: www.hfontana.hu
Telefon szám: +36-82 504-067
Fax szám: +36-82 504-070
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A Hotel Fontana, Nagyatád szívében, a Széchenyi tér csendes, hangulatos oldalán, közvetlenül a Gyógyfürdő bejáratával szemben, a Termál Strand- és Élményfürdőtől 15 perces sétaútra található.
 szökőkút, díszkút
A padokkal övezett park teljes kikapcsolódást jelent, a gondolatok pihentetésére és újratöltődéshez ad szép környezetet.
 

Szökőkutak - Nagyatád

Cím: Nagyatád

Nagyatád szökőkútjai.
 templom
 

Római katolikus templom - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 6.
Telefon szám: +36-82/351-672
Kapcsolattartó személy: Dr. Kisnemes János h. esperes
Link: nagyatadkatolikus.hu

Czindery Ferenc 1731-ben telepítette ide a ferenceseket, akik kezdetben a fatemplomot használták. 1751-ben tették le az új rendház alapkövét, ez időben épült a keleti szárny. 1759-ben a déli szárny emelésével folytatódott a munka és a szentély építésével megkezdődött az új templom falainak felhúzása is. A templom építése a hetvenes évek végére fejeződött be. A ferences előírásoknak megfelelően akkor - igaz csak fából - apró torony állt a szentély északi oldalán. A mai - klasszicista - torony 1844-re készült el.


Református templom - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád Baross G. u. 17.
Kapcsolattartó személy: Marosvölgyiné Buczkó Tünde
Link: www.refnagyatad.shp.hu

1940-ben épült, erdélyi kalotaszegi "stílusban". Szép dísze az élősövény kerítés és a faragott székely kapu.


Evangélikus tamplom - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Luther tér 1.
Kapcsolattartó személy: Kendeh-Kirchknopf László
Link: nagyatad.lutheran.hu
Telefon szám: +36-82/471-968

Nagyatád evangélikus tamploma.
 termál gyógyfürdő
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Gyönyörű környezet, komfort, tökéletes higiénia, üdítő és frissitő kúrák, terápiák minden korosztálynak. Gyógyító hatása ősidők óta ismert és közkedvelt.
 

Nagyatádi Termál- és Gyógyfürdő

Cím: 7500 Nagyatád, Zrínyi u. 75.
Link: www.nagyatad.hu
Telefon szám: 0036-82-351-306
Fax szám: 0036-82-454-484

A város szívében, évszázados vadgesztenyefák és örökzöldek alkotta park közepén található közel 100 éves Termál Gyógyfürdő messze földről csalogatja városunkba a látogatókat. A fürdő- és ivókúrára egyaránt alkalmas termálvíz az ország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik. Reumatikus betegségek gyógyítására, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszoknál, gyomorbántalmakban szenvedőknek egyaránt ajánlják.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Városi Strand - - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Zrínyi u. 75.
Link: www.nagyatad.hu
Telefon szám: +36-82-351-306

A nyári időszakban kétezer fő befogadására alkalmas Termál Strandfürdő várja a pihenni vágyókat a város északi részén. Termálvízzel temperált, feszített víztükrű 50 m-es úszómedence, részben fedett termálmedence és gyermekmedence áll itt a látogatók rendelkezésére. Az 1997-ben épült pezsgőfürdős termálmedencét a hűvösebb időben is szívesen látogatják.


Nagyatádi Tanuszoda

Cím: 7500 Nagyatád, Zrínyi u. 77.
Link: www.nagyatad.hu
Telefon szám: +36-82/351-736
Fax szám: +36-82/351-736
Kapcsolattartó személy: Iharosi István

2008 augusztusában került átadásra a Termál Strandfürdő közvetlen szomszédságában, 5000 m2-es területen Nagyatád legújabb sport- és szabadidős létesítménye, a fedett Tanuszoda. A beruházás PPP konstrukció keretében, Marcali, Lengyeltóti és Tab városokkal közösen, a Hídépítő Zrt. kivitelezésében valósult meg.
 utazási irodák, turistainformáció
Programszervezés, részletes tájékoztatás, szállásajánlatok, és figyelmes vendéglátás. Várjuk Önöket!
 

Tourinform Iroda - Nagyatád

Cím: 7500 Nagyatád, Széchenyi tér 1/a
Link: www.nagyatad.hu
Telefon szám: +36-82 504-073
Fax szám: +36-82 504-073
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A nagyatádi Tourinform Iroda teljeskörű információval vár mindenkit, aki Nagyatádon szeretné eltölteni szabadságát. Ifjúsági, senior, családi, falusi, gyógy- és wellness ingyenes országos kiadványok, régiós ismertetők, szálláshely-katalógusok segítenek a választásban.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner