12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nagyar
nagyar.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bánóczi Lajos E-mail: nagyarpmh@freemail.hu
 Telefon: +36-44 510-428 Fax: +36-44 510-428
emlékmű, műemlék, szobor,    falusi turizmus,    galéria,    híres személy,    kastély, kúria,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    sétáló utca, városkép,    templom

 galéria
Kiállítóterem, tárlat ahol a magyar és külföldi képzőművészek alkotásait, képeit, műgyűjteményeit lehet megtekinteni és megvásárolni.
 

Nagyari Galéria

Cím: 4922 Nagyar
Link: www.nagyar.hu

Ugyancsak figyelemre méltó a XX. század derekán épült, 2011-ben felújított és a Nagyari Galériának helyet biztosító lakóház, amely községünk szatmárcsekei végén található.
 híres személy
 

Luby Margit (1885 - 1976)

Cím: 4922 Nagyar
Link: www.nagyar.hu

Nagyarban született Luby Margit, a szatmári szellemi néprajz ismert kutatója, a paraszti népélet hagyományainak szorgalmas gyűjtője és lejegyzője, és földi hamvai is községünkben, az egykori családi birtokon álló Luby-kriptában nyugszanak. Luby Margit munkái ez ideig öt kötetben jelentek meg: A parasztélet rendje (1935), Bábalelte babona (1936), Fogyó legelőkön (1943), Olyan világ volt… (1976), Népmondák Szabolcs-Szatmárból (1985).
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Luby kastély - Nagyar

Cím: 4922 Nagyar Petőfi u. 6.
Link: www.luby.hu
Telefon szám: +36 1 633 3388

A késő klasszicista stílusban, 1878-79-ben épült emeletes Luby-kastélyt részben kora eklektikus stílusban átalakították. Itt született Luby Margit tanár, neves szatmári néprajzkutató, aki a közeli családi kriptában nyugszik. A XX. század második felében egy ideig általános iskolaként használt, majd megüresedett és életveszélyessé vált épület felújított állapotban 2012-től a Luby Interaktív Múzeumnak ad helyet. A kastély előtti parkban az Antik Rózsák Kertje várja a látogatókat.


Luby-kúria - Nagyar

Cím: 4922 Nagyar , Petőfi u. 1.
Link: www.nagyar.hu

A Kende-kúria kertjében álló jellegzetesen barokk "kis kastélyt" 1780 körül Luby János építtette. Szatmári útjai alkalmával Petőfi Sándor többször is megszállt itt barátjánál, az ügyvéd és politikus Luby Zsigmondnál.


Kende-kúria - Nagyar

Cím: 4922 Nagyar , Petőfi u. 1.
Link: www.nagyar.hu
Telefon szám: +36-44 364-122

A három oldalról oszlopos tornáccal körülvett Kende Zsigmond-féle kúria klasszicista stílusban épült a XIX. század első felében. Mára felújították.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Tájház, néprajzi gyűjtemény - Nagyar

Cím: 4922 Nagyar, Petőfi utca 42.
Link: www.nagyar.hu
Telefon szám: +36-44 364-220

Nagyaron a Petőfi utca 42. szám alatti Tájház a XX. század elejének falusi lakáskörülményeit és használati tárgyait mutatja be. Az előtte látható tulipánoszlopos palánkkerítés eredetije a sóstói Múzeumfalu szatmári kisnemesi portáját díszíti.
 templom
 

Református templom - Nagyar

Cím: 4922 Nagyar, Petőfi u.
Link: www.nagyar.hu
Telefon szám: +36-44 362-134

Nagyar református templomát a XIV. századi gótikus kápolna falainak felhasználásával építették késő barokk stílusban a XIX. század közepén. A középkori falakon XV. század eleji, ritkaság számba menő reneszánsz freskókat tártak fel.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner