12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nógrádsáp
www.nogradsap.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: PINTÉR BERTALAN E-mail: nogradsap@nograd.net
 Telefon: +36-35 380-936 Fax: +
emlékmű, műemlék, szobor,    imaház, kápolna,    sétáló utca, városkép,    templom

 imaház, kápolna
 

Alsósápi Harangtorony

Cím: Nógrádsáp, Fő u.
Link: www.nogradsap.hu

Alsósáp szép műemléke az 1837-ben épült klasszicista egyemeletes, négyszög alaprajzú harangtorony, a homlokzatán látható napórával. Ez a harangtorony adott helyet egy ideig az Adam Wielantáltal 1766-ban öntött harangnak, amit 1927-ben átvittek a Felsősápi harangtoronyba.


Felsősápi Harangtorony

Cím: Nógrádsáp, Fő u. 1.
Link: www.nogradsap.hu

A felsősápi Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje tiszteletére emeltette 1834-ben Baloghy Tádé földbirtokos és neje Berczelly Klára. Ez utóbbiról jegyezték fel, hogy harangja 1878-ban kettérepedt. Valószínűleg építésüket megelőző időben is álltak már itt hasonló haranglábak, hiszen egy 1746-ból származó adat is említi már harangjaikat, az alsósápiban hármat, a felsősápiban egyet.
 sétáló utca, városkép
 

Nógrádsáp település

Cím: Nógrádsáp
Link: www.nogradsap.hu

Nógrádsáp község Nógrád megye délnyugati szegletében, a Cserhát és a Gödöllői dombság találkozásánál, a Sápi-patak völgyében elhelyezkedő, jelenleg mintegy ezer lelket számláló település. Nógrádsáp eredetileg két önálló település egyesítésével alakult ki. 1928-ban Alsó- és Felsősápot vonták össze Nógrádsáp néven.
 templom
 

Kisboldogasszony-plébániatemplom Nógrádsáp

Cím: Nógrádsáp, Nézsai út
Link: www.nogradsap.hu

Kisboldogasszony-plébániatemplom. Ha Nézsa felől érkezünk a patak völgyében fekvő festői környezetű faluba, akkor elsőként egy dombtetőn található, középkori eredetű, bájos gótikus templom fogad bennünket. A középkori falu egyetlen megmaradt emléke. A Mária tiszteletére felszentelt egykori templomról korabeli feljegyzések nincsenek, így a régészeti feltárások alapján való kormeghatározást kell elfogadnunk. Ezek szerint építésére a XIV. század végén kerülhetett sor.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner