12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nézsa
www.nezsa.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Styevó Gábor E-mail: hivatal@phnezsa.hu
 Telefon: +36-35-380-101 Fax: +36-35-530 041
egészség centrum,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    falusi turizmus,    horgászat, horgásztó,    internet,    kastély, kúria,    klub, egyesület,    néptánc, népdal,    programok, rendezvények,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kálvária és Szent Anna kápolna - Nézsa

Cím: Nézsa
Link: www.nezsa.hu

A temetőben találjuk az 1825-26-ban klasszicista stílusban készült kálváriát, alsó szintje a Szent Anna-kápolna. Dombtetőn áll, kör alakú építmény. 1825-ben emeltette Szentiványi Bonaventúra özvegye Szirmai Apollónia és 1826-ban a templombúcsú (Szent Jakab) alkalmával szentelték fel.


Világháborús emlékmű - Nézsa

Cím: Nézsa

Az első világháború hősi halottainak állít emléket kastély előtti téren található négy égtáj felé forduló emlékmű, amelyet a település lakóssága méltó ünnepség közepette 1926-ban avatott fel.


Nepomoki Szent János szobor - Nézsa

Cím: Nézsa
Link: www.nezsa.hu

A templomkertben áll Nepomuki Szent János szobra. A szobor klasszicista stílusban készült, 1820 körül.


Harangtorony - Nézsa

Cím: Nézsa, Szabadság tér (Temetőkert)
Link: www.retsagkisterseg.hu

A temető harangtornya a XIX. századból való. Ugyanitt találhatók azok a régi alapfal maradványok, amiket a pálosok egykori templomának vagy rendházának tulajdonítanak.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Ezersziget horgásztó

Cím: 2618 Nézsa, Táncsics utca vége
Link: www.ezerszigethorgaszto.hu
Telefon szám: +36-20 222-5933
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Ezersziget horgásztó Nézsa. Fantasztikus horgászati élményt, mivel a tó rengeteg hallal lett betelepítve, ezért nálunk nem ritka, hogy valaki 15 - 20 pontyot és néhány amurt fogjon egy nap alatt !!! PRÓBÁLJA KI ÖN IS AZ EZERSZIGET - HORGÁSZTAVAT, NEM FOG CSALÓDNI !!!
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Reviczky-kastély - Nézsa

Cím: Nézsa,

A kastélyt 1801-ben építette gróf Klobusiczky István és Blaskovich Miklós. Később több tulajdonosa is volt az épületnek, az úrilaknak. A kastély utolsó előtti tulajdonosa Reviczky Tibor dr, az utolsó tulajdonos pedig Durneiss báró volt. A II. világháború idejében, 1945-ben a kastélyban orosz kórház működött. A háború befejezése után a környék lakói, -látván, hogy a kastélyt senki nem őrzi- kifosztották. A kastély rombolásra volt ítélve, de szerencsére nem történt meg, így jelenleg is látható ez a szép épület, mely a felnövő nemzedék oktatásának ad helyet.
 néptánc, népdal
Tájegységek neves művészei, tánccsoportok mutatják be a hagyomány övezte magyar néptáncot. Kulturtörténeti érték itthon és külföldi bemutatók során.
 

Ördöngös Néptáncegyüttes - Nézsa

Cím: Nézsa
Telefon szám: +36-30 259 1391
Kapcsolattartó személy: Szarka Péter
Link: www.ordongosneptanc.hu

Az Ördöngös Néptáncegyüttes a Nézsai Palóc Néptánc Egyesület - ami korábban mint Nézsai Kulturális és Faluszépítő Egyesület működött - támogatásával, annak berkein belül működik.
 programok, rendezvények
 

Játszóház

Cím: Nézsa, Szondy út
Telefon szám: +36-30 214-3211
Kapcsolattartó személy: Lendvai Géza
Link: gezubohoc.hupont.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Lendvai Géza hivatásos elöadoművész vagyok 1972-ota űzöm ezt a szép hivatást. Egész évben ajánljuk: báb színház VITÉZ LÁSZLÓ ÉS A VERES ÖRDÖG. VITÉZ LÁSZLó TALÁKOZÁS A KIRÁLYAL 40-perces. Gézu bohoc műsora 45-perc. Gyermeknap, ballagási buli, forditott napok egész napra (UGRÁLÓVÁR, TRAMBULI, BOHÓCMŰSOR). Télapó műsor: ( TÉLAPÓ-KRAMPUSZ-BOHÓCMŰSOR). Bérelhetők: Arcfestés, Luli hajtogató bohóc,Kengurú ember nagyságú jelmez. Trabuli 4 méter átméröjű, Ugrálóvár 16-amper 220-wattal 4x5.
 templom
 

Római Katolikus Templom - Nézsa

Cím: Nézsa
Link: www.nezsa.hu

A községben lévő Szent Jakab templom (a XVI. századból való, építési ideje: 1575) a község Sztara Gyegyina (ófalu) nevű részén állt.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner