12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Ófalu
www.ofalu.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bechli Erzsébet E-mail: ofalu@t-online.hu
 Telefon: +36-72-463-030 Fax:
állandó kiállítás

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Német Nemzetiségi Tájház - Ófalu

Telefon szám: 0036-72-463-030
Kapcsolattartó személy: Csibi Istvánné
Cím: 7696 Ófalu, Kossuth L. utca 38.

         
         
A nádtetős műemlék jellegű Tájház ad otthont a helyi gyűjteménynek. A tájházhoz tartozik egy Treplác (alsóudvar), ami fa és szalma tárolásárra szolgált, a WC és a disznóól is itt került elhelyezésre, valamint a Hofsell (domboldali kert) is. A múzeum ad otthont egy állandó kiállításnak is, Faesztergályos és székes mesterség címmel. Faesztergályos és székes mesterség a német nemzetiségi tájzház az itt élő népesség hagyományos életmódjának tárgyi emlékeit tárja a látogató elé. A szoba berendezése kisgyermekes család életébe enged bepillantást, a fényképek, a viseletbe öltöztetett bábuk az egykori lakók alakját idézik fel. A konyha rakott tűzhelyén a valaha használt edények sorakoznak. A pajtában a gazdálkodás egykori kellékei állnak. A falu hagyományos mestersége az esztergályozás és székkészítés. A kész alkotások mellett a kiállítás a munka folyamatába is bepillantást enged. A műhelyben a hagyományos technika szerszámai láthatók.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner