12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Nádasd
www.nadasd.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KARVALITS JÓZSEF ZOLTÁN E-mail: nadasdkj@t-online.hu
 Telefon: +36-94-524-014 Fax: +36-94-424-022
állandó kiállítás,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    kastély, kúria,    kiemelt szolgáltató,    lovaglás,    sétáló utca, városkép,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Helytörténeti Gyűjtemény - Nádasd

Cím: 9915 Nádasd,
Link: www.nadas

A milleniumi év egyik kiemelkedô produktuma a Helytörténeti Gyûjtemény létrehozása. A falu közös, áldozatkész munkájának eredményeként 2000 augusztusában, a Falunapok keretében került átadásra. A gyûjteményt befogadó épület egykor iskolaként funkcionált. Most megújulva, átalakulva várja a látogatókat.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Rotunda és lakótorony romjai - Nádasd

Cím: Nádasd, templom kert
Link: wiki.utikonyvem.hu

2003-ban leltük fel a templomkertben a 11. században épült, lakótoronnyal erôdített körtemplom (rotunda) alapjait, amelyet a 13. században nyugati irányban hosszhajóval bôvítették. A torony aljában talált 11. századi sír és az oltár elôtt földbe mélyített sír (13-16. századig), a Nádasdy nemzetség temetkezési helyei.


Borostyánkő út - Nádasd

Cím: 9915 Nádasd, külterület

 
A falu határában már a római időkben élénk kereskedelmi forgalom volt. A község nyugati határában haladt át az egykori római Borostyánkő út melynek maradványai ma is láthatóak a település területén.


Magyar Millennium emlékkeresztje - Nádasd

Cím: 9915 Nádasd, Templom kert
Link: www.nadasd.hu

 
A nádasdi templomkert északi parkjában áll a Magyar Millennium Emlékkeresztje. (Nádasdi lakatos mester mûve.)


Honfoglalás emlékműve - Nádasd

Cím: 9915 Nádasd,
Link: www.nadasd.hu

 
Honfoglalás Emlékmûve 1996-ban készült.


Ezeréves Magyarország és a Szentkorona emlékműve

Cím: 9915 Nádasd,
Link: www.nadasd.hu

 
A díszúton a templom felé haladva, ciprusok övezte parkban az Ezeréves Magyarország és a Szentkorona Emlékműve.


Ossarium - Nádasd

Cím: 9915 Nádasd,

 
A sekrestye mellett, a gesztenyefák alatt az Árpád-kori temető emlékműve és az ossarium. A temetőbe a 11. századtól 1786-ig temetkeztek.


Nádasd harangjai

Cím: 9915 Nádasd,

 
Külön-külön négy hangra szólnak: kettô az evangélikusok tornyában, kettô a plébániatemplom tornyában. Legszebben együtt zeng a hangjuk, nemcsak zenei összhangban, hanem még inkább az emberi szívekben. Ezt a barátságos hangot szeretné hallatni Nádasd község minden Kedves Vendégének és Látogatójának is.
 templom
 

Evandélikus templom - Nádasd

Cím: 9915 Nádasd,
Link: www.lutheran.hu

1949. október 1-jétôl a nádasdi evangélikus gyülekezet elnyeri önállóságát, 585 taggal, Mátis István lelkész vezetésével. Jelenlegi gyülekezeti taglétszámuk 240-250 fô. A gyülekezet háza a Kossuth L. u. 66-ban van, amely egy családi házból és gazdasági épületbôl átalakítva magába foglalja az istentiszteleti termet és lelkészi lakást, valamint az 1983-ban épített harangtornyot, két haranggal. Az oltár retábuluma szép magyaros fafaragvány, amely Jézus Krisztus képét keretezi (Munkácsy: „Krisztus Pilátus elôtt” festményérôl részlet másolat.), valamint a négy evangélista szimbólumát.


Római katolikus templom - Nádasd

Cím: 9915 Nádasd,
Link: www.nadasd.hu

 
A mai templom Friedriger Frigyes építész tervei szerint 1888-89-ben épült. 1937-ben bővítve átépítették. A régi templomból mára a márvány oltár (mai főoltár alapja), a márvány áldoztató rácsok, a rézbetétes keresztelő medence, a márványkő padozat, és az 1737-es megújításra emlékeztető márvány emlékkő maradt fenn.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner