12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mozsgó
www.mozsgo.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Kovács Zsolt Vilmos E-mail:
 Telefon: +36-73/544-019 Fax: +36-73/544-029
emlékmű, műemlék, szobor,    erdei túra, tanösvény,    forrás,    imaház, kápolna,    internet,    kastély, kúria,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó,
Link: www.mozsgo.hu

Közös emlékműn szerepel a falu 44 első világháborús és 27 második világháborús hősi halottjainak névsora.


Kopjafa - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó,

2000-ben az országos millennium ünnepségek részeként az 1956-os események tiszteletére készített kopjafát avattak, melyet a posta melletti emlékparkban helyeztek el.
 erdei túra, tanösvény
Kijelölt túraútvonalak, pontos látnivaló térképek, figyelmes és ötletes pihenők várják a barangolni vágyókat. Túravezetők segíthetik kikapcsolódásukat.
 

Ezüsthárs Tanösvény - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó,
Telefon szám: +36-73/514-100
Link: www.mecsekerdo.hu

A Mecseki Erdészeti Zrt. gyönyörű helyszínt választott új tanösvényének kiépítéséhez, melynek névadója a Zselici vidék jellegzetes és meghatározó fafaja, az ezüsthárs. A körülbelül 6 kilométeres, kényelmes sétával bejárható tanösvény tábláinak segítségével megismerkedhetnek az odalátogatók az erdőgazdaság, és az erdészek mindennapi munkájával, a Dél-Zselic geológiájával, természeti értékeivel, a tanösvény kezdő és végpontján pedig szomjukat olthatják a frissen felújított források vizével.
 forrás
Természetes forrás. Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Hangulatos kirándulás az egész család részére.
 

Mozsgói Szent-kút

Cím: 7932 Mozsgó, külterület
Link: www.mecsekerdo.hu

Gondosan kiépített forrás Mozsgó falu szélén, az erdei tanösvény kiindulópontjánál. A 100 évnél is idősebb forráskút felújításával kapta meg a mai képét a Szigetvári Erdészet gondozásában 2001-ben. Jelen állapotában egy faragott sziklán át folyik ki a vize. Nagyon aszályos években rövid időre elapad. A hagyomány szerint a forráskútnál valamikor egy Mária-szobor volt. Ennek a hagyománynak az emlékére a forrás falába Vanyúr István szigetvári szobrászművész alkotása került.
 imaház, kápolna
 

Kápolna - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó,

Az építmény nemes márvány anyaga, carrarai márvány síremléke, oltára, oszlopai, bronz kapuja, faanyagának és falfestményének valódi aranya, a szentély felett oszlopokon függő harangja, a kupola alatt szabadon álló szarkofágok értékes és érdekes építménnyel gazdagították, a baranyai Zselicnek pedig egyedüli építészeti létesítményével gyarapították a több, mint 200 éves alapítású parkot. Teteje beomlott, festményei letöredeztek, oszlopai ledőltek, ólomkeretes ablakait kitörték. Vadszőlő, borostyán takarta falai még így is érdeklődést keltenek a park mellett elhaladókban. Nem látogatható.
 internet
 

Mozsgói TelePostaHáz

Cím: 7932 Mozsgó Batthyány utca 28.
Telefon szám: +36-73/344-019
Fax szám: +36-73/344-001
Link: www.mozsgo.hu

A Magyar Posta Rt. 1999. januárjában nyitotta meg TelePOSTAházát Mozsgón, a posta ügyfélterében kialakított helyiségben. Az ügyfelek hozzáférhetnek az internethez, küldhetnek és fogadhatnak elektronikus leveleket - faxokat, nyomtathatnak, fénymásolhatnak. Lehetőség van továbbá szövegszerkesztő, táblázatkezelő, valamint játék és ismeretterjesztő-oktató programok használatára is. Mindezen szolgáltatások igénybe vételéhez segítséget kaphatnak a TelePOSTAház kezelőjétől. Nyitvatartási rend: Hétfőtől Péntekig :12.15.-19.00. Szombat: 9.30-13.00
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Batthyány-kastély - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó, Mátyás király u. 1.
Telefon szám: +36--73-544-900
Fax szám: +36--73-544-901
Link: www.foszemo.hu

A kastély, mint az uradalom központja, alapításától kezdve a község főutcájának - jelenleg Mátyás király utca - kezdő, uralkodó épülete volt, amelyet csak kiemelt a környékét övező park és uradalmi épületek koszorúja. Ma a Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Batthyány-kastély parkja - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó, Mátyás kir. u. 1

A kastély parkja, amely a XVIII. századi Batthyány-féle első rendezés szerint ősfáival, természetes területi domborzati kialakításával, a parkon átfolyó SOVICZA-patak megduzzasztásával készített dísztavával a Biedermann-családnak díszparkjaként került kialakításra. A kastély 1896-ban történt megépítése új park kialakítását tette szükségessé. A mozsgói Batthyány-kastély a fogyatékos személyeknek ad otthont. Kérésre bárkit körbevezetnek az épületben és a természetvédelem alatt álló park területén is.
 sétáló utca, városkép
 

Képek Mozsgó településről

Cím: Mozsgó
Link: www.mozsgo.hu

A megyeszékhelytől, Pécstől való távolsága 40 km, a legközelebb hozzá fekvő város Szigetvár, amelytől 8 km távolságra helyezkedik el. Szomszédjai még Almáskeresztúr, Csertő, Szulimán, Szentlászló falvak. Közúton jól megközelíthető. Pécsről a 6-os számú főközlekedési úton Szigetvárig kell közlekedni, majd a 67-es számú főút következik, amely Mozsgó mellett halad el. A községen keresztül bekötőút vezet Almáskeresztúrra. Északi irányból, szintén a 67-es számú főútvonalon Kaposvár felől is elérhető.
 templom
 

Római katolikus templom - Mozsgó

Cím: 7932 Mozsgó,
Link: www.delzselic.hu/index.php?CID=122&Lang=hu

Mozsgó római katolikus templomát 1746-ban gróf Batthány Károly építtette, melyet 1876-ban neoromán stílusban újjáépítettek. Bejárata a jáki templom román stílusú kapujához hasonlít, szentélye barokk.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner