12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Monok
www.monok.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Bártfay Emese E-mail: onkmonok@t-online.hu
 Telefon: +36-47 556-301 Fax: +36-47 356-093
állandó kiállítás,    emlékmű, műemlék, szobor,    híres étterem,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    kastély, kúria,    múzeum,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Kossuth emléktábla - Monok

Cím: Monok

A Kossuth-ház főépületének homlokzati tengelyében 1911. május 27-én helyezték el Kossuth Lajos emléktábláját. A bronz melldombormű alkotója Gárdos Aladár.


Kossuth szobor - Monok

Cím: Monok
Link: www.monok.hu

A monoki Kossuth szobor Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása 1960.
 híres személy
 

Kossuth Lajos

Cím: Monok

Kossuth Lajos (1802-1894) Monokon született és bár alig nyolc hónapot töltött itt, a falut pusztán születésének tényével nemzeti emlékhellyé tette. Megilletődve lépjük át a hajdani uradalmi tisztilak küszöbét, ahol a nemzetvezető világra jött.
 horgászat, horgásztó
Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit.
 

Ingvár tó, Monoki horgásztó

Cím: 3905 Monok, külterület
Telefon szám: +36-46 324-702

Ingvár tó, Monoki horgásztó a településtől 1 km-re található, területe 17 ha. Kezelő: HE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége
 kastély, kúria
Festői környezet, gondozott park, csodálatos építészeti látnivaló, és egyedülálló bútorzat. Látogatását egészítse ki hangulatos éttermeinkben, és szórakoztató programjainkkal. Látogasson el hozzánk.
 

Andrássy-kastély

Cím: Monok, Kossuth u. 15.
Link: www.monok.hu

A katélyban jelenleg iskola működik.


Monaky-várkastély
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Monok, Széchenyi u. 12.

A monoki ún. régi vagy kiskastély, a falu központban, található. A 22x16 m-es kiterjedésű, zárt tömböt képező emeletes épület nyugati sarkából kerek toronyépítmény, átellenes részéből pedig egy négyzetes épületrész nyúlik ki. A kastély mai formáját az 1960-as években nyerte el. A 14. századi, gótikus épületet a 16-17. században reneszánsz sgrafittókkal egészítették ki, majd a 19. században klasszicista elemekkel bővítették. A 16. században bástyás erődfallal vették körül. Az egykori kastély reneszánsz kőkeretes ikerablakokkal és pártázatos falakkal volt ellátott, a belső díszítésének nyomait kék ornamentális festésrészletek mutatják. Bástyás erődfal védte a várat, melyet lőréses saroktorony is erősített. Az Andrássyak gyökeres átalakításokat végeztek a kastélyon. A kastély körül kerektornyos külső fal maradványa található.
 múzeum
 

Kossuth Lajos Emlékmúzeum

Cím: Monok, Kossuth Lajos u. 18.
Telefon szám: +36-47/356-039
Kapcsolattartó személy: Szabó Imréné
Link: www.monok.hu

A Kossuth Emlékmúzeum 1963 óta a Magyar Nemzeti Múzeum egysége. A jelenlegi kiállítás az épület és az udvar teljes felújítása után 1994-ben, Kossuth halálának 100. évfordulója alkalmából nyílt meg, a Rákóczi Múzeum munkatársai rendezésében. Hat termén végighaladva Kossuth Lajos életútjának főleg zempléni vonatkozásaival ismerkedhet meg a látogató. A Kossuth-ház főépületének homlokzati tengelyében 1911. május 27-én helyezték el Kossuth Lajos emléktábláját. A bronz melldombormű alkotója Gárdos Aladár.
 sétáló utca, városkép
 

Képek a településről - Monok

Cím: Monok

Monok Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu a Szerencsi kistérségben, része a Tokaj-hegyaljai borvidéknek is. Kossuth Lajos szülőfaluja.
 templom
 

Sarlós Boldogasszony templom - Monok

Cím: Monok, Széchenyi u. 16.

Monokon a Sarlós Boldogasszony templom 1814-ben épült.


Kálvária kápolna - Monok

Cím: Monok, kálvária domb

Kálvária-kápolna. Simkó István és Kiss Mária építette 1910-ben Andrássy Dénes telkén.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner