12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mindszent
www.mindszent.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Zsótér Károly E-mail: mindszent@mindszent.hu
 Telefon: +36-62-527-010 Fax: +36-62-527-027
egyedi ritkaság,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    étterem,    falusi turizmus,    híres személy,    horgászat, horgásztó,    kilátó, panoráma,    lovaglás,    mozi,    múzeum,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    szálláshely,    templom,    uszoda, strand,    vadászat

 egyedi ritkaság
 

Barátság hársfája - Mindszent

Cím: Mindszent

A barátság hársfája Mindszenten
 egyházművészet
Csodálatos műremekek a vallás szolgálatában.
 

Emlékkereszt - Mindszent

Cím: Mindszent

Emlékkereszt - Mindszent
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

II. világháború áldozatainak emlékműve Mindszent

Cím: Mindszent, Szabadság tér

II. világháború áldozatainak emlékműve Mindszent. Fritz Mihály szobrászművész, II. világháborús emlékművét mécsest kezében tartó, kőbe faragott fiatal nőalak formájában alkotta meg 1988-ban.


Keller Lajos szobra - Mindszent

Cím: Mindszent, Köztársaság tér
Link: http://www.szoborlap.hu

Keller Lajos szobra Mindszent. Keller Lajos (1846-1904) plébános bronz mellszobrát 2000. augusztus 20-án a Millenniumi ünnepségen avatták fel. Alkotó: Németh Erika, Felállítás éve: 2000. Forrás: szoborlap.hu


I. Világháborús emlékmű - Mindszent

Cím: Mindszent

I. Világháborús emlékmű Mindszent. Felállításának éve: 1935, Ősz Nemes György alkotása. Forrás: szoborlap.hu
 étterem
 

Birkacsárda - Mindszent

Cím: 6630 Mindszent, Árpád u. 2.
Telefon szám: +36 62 227-109
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.mindszent.hu

A Mindszent városközpontjában található ez a hangulatos, családias, főleg magyaros és hagyományos ételeket felszolgáló csárda a Birkacsárda. Tavasztól őszig hangulatos terasz is várja Vendégeinket. A csárda 120 fős. Vállaljuk rendezvények, lakodalmak, ballagási ebédek, keresztelők, osztálytalálkozók, baráti találkozók lebonyolítását.
 híres személy
 

Vígh Gyula

Cím: Mindszent
Link: www.kfki.hu

Vígh Gyula (1889-1958); geológus, paleontológus, Mindszent szülötte. A budapesti tudományegyetemen 1913-ban bölcsészdoktori oklevelet szerzett földtanból és őslénytanból. 1914-ben a Földtani Intézethez került, időközben helyettes igazgatói minőségben, majd a Földmérő és Talajvizsgáló Iroda főgeológusának nevezték ki. 1936-ban a debreceni tudományegyetemen magántanári képesítést nyert. Élete fő feladatául a mezozoos képződmények kutatását választotta, főleg a Dunántúli-középhegység jura- és triászkori képződményeinek kérdései foglalkoztatták. Nevéhez fűződik az úrkuti mangán- és a Bagamér környéki vasérckutatás, a veszprémi, szekszárdi, pécsi vízkérdés megoldása. forrás: www.kfki.hu
 kilátó, panoráma
Csodálatos természeti környezetben, egyedülálló táj panorámája tárul elénk. Egy kis sétával felejthetetlen látnivaló várja Önöket.
 

Tisza folyó - Mindszent

Cím: Mindszent

Mindszent idegenforgalmát nagymértékben meghatározza a Tisza. A gyönyörű környezetben lévő szabad tiszai strand, illetve a révátkelőhely, amely lehetővé teszi az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark meglátogatását, akár kerékpárral, gyalogosan, lovaskocsival (6 km).
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Helytörténeti Gyűjtemény - Mindszent

Cím: 6630. Mindszent, Köztársaság tér 5.sz.
Telefon szám: +36-62-526-090
Fax szám: +36-62-526-091
Link: kellerkonyvtar.uw.hu

Látogatható előzetesen megbeszélt időpontban áprilistól - októberig.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Park - Mindszent

Cím: Mindszent

Park Mindszent.
 sétáló utca, városkép
 

Mindszent - képekben

Cím: Mindszent
Link: www.mindszent.hu

Mindszent a Tisza partján, a Kurca folyó torkolatánál kedvező földrajzi adottságokkal rendelkező település már az ókorban is lakott volt.
 szálláshely
 

Apor Vendégház - Mindszent

Cím: 6630 Mindszent, Köztársaság tér 2/1
Telefon szám: +36-62-225-490;+36-30-228-5357
Fax szám: +36-62-225-490

Az Apor Vendégház Mindszent központjában, a város szívében, egy parkban épült 2005-ben.
 templom
 

Római katolikus templom - Mindszent

Cím: 6630 Mindszent, Kossuth Lajos u. 48.
Telefon szám: +36-62-225-024

Mindszent település nevét templomáról kapta, amelyet a mindszentiek tiszteletére szenteltek fel. A 38 méter hosszú és 17 méter széles műemlék jellegű késő barokk stílusú templomot nagy valószínűséggel olasz mester tervezte, amelynek főbejárata fölé a templom és a település egységét jelképező címert helyezték el.
 uszoda, strand
Magyarország egyedülálló vízrajzi adottságainak külön figyelemmel kísért része. Forrásokból táplált egyedi medencék, a sportolni és lubickolni vágyókat várják szép környezetben, teljes higiéniával és komforttal. Frissüljön fel nálunk!
 

Szabad tiszai strand - Mindszent

Cím: Mindszent
Link: www.mindszent.hu

A vízparti kisváros fokozott figyelmet fordít a turizmus fejlesztésére, mivel a városban lehetőség nyílik üdülésre, vízi-sportolásra, ezen adottságait népszerűsítik a rendszeresen megrendezésre kerülő Mindszenti Napok rendezvénysorozatával is.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner