12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Miklósi
www.miklosi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KRISTÓF GYÖRGYI E-mail: miklosi@enternet.hu
 Telefon: +36-84-585-011 Fax: +36-84-585-010
emlékmű, műemlék, szobor,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.mikosi.hu

A plébánia előtt álló emlékművet a világháborúk áldozatai tiszteletére építették. A kőoszlop tetején egy nyitott szárnyú turulmadár, s az oszlop oldalain vannak felsorolva a nevek. Az egész emléket egy négyszögletű tető alá helyezték, a bokrokkal körülvett parkban.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Nagy Tímea szabadidőpark - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.miklosi.hu

Valószínűleg nem sok sportoló van, akiről már akkor parkot neveznek el, amikor még aktívan sportol. A Miklósi közepén fekvő szabadidőpark olimpiai bajnok vívónőnkről, Nagy Tímeáról kapta a nevét. A történet úgy kezdődött, hogy a miklósi asszonyok jelentkeztek Rókusfalvy Pál Hovatovább című televíziós vetélkedőjébe, ahol Nagy Tímea lett a csapat segítője. A játékot megnyerték, s a főnyereményből a falu egy parkot épített, amit köszönetül a vívónőről neveztek el. A dísztó köré padokat és kandelábereket állítottak. A park többi részében pedig egy focipálya, valamint játszótér szolgálja a kikapcsolódást.
 sétáló utca, városkép
 

Római katolikus Plébánia épülete - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.miklosi.hu

 
A templom mellette a legrégebbi ház, a Pernesz család építtette plébánia helyezkedik el, amit eredeti állapotába állítottak vissza. Miklósiban egyébként számos olyan lakóház látható, melyet eredeti, hagyományos sváb kinézetére állítottak vissza.
 templom
 

Római katolikus templom - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.miklosi.hu

A templom 1893-ban épült, s egy évvel később báró Hornig Károly veszprémi püspök szentelte föl - áll az épület kapuja alatti márványtáblán. A szépen díszített épület belső falai nem fehérek, hanem az eredeti mintás festés borítja azokat. Az egyik oszlop lábazatán találták meg Miklósi régi címerét is.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.