12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Miklósi
www.miklosi.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: KRISTÓF GYÖRGYI E-mail: miklosi@enternet.hu
 Telefon: +36-84-585-011 Fax: +36-84-585-010
emlékmű, műemlék, szobor,    növénykert, park,    sétáló utca, városkép,    templom

 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Világháborús emlékmű - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.mikosi.hu

A plébánia előtt álló emlékművet a világháborúk áldozatai tiszteletére építették. A kőoszlop tetején egy nyitott szárnyú turulmadár, s az oszlop oldalain vannak felsorolva a nevek. Az egész emléket egy négyszögletű tető alá helyezték, a bokrokkal körülvett parkban.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Nagy Tímea szabadidőpark - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.miklosi.hu

Valószínűleg nem sok sportoló van, akiről már akkor parkot neveznek el, amikor még aktívan sportol. A Miklósi közepén fekvő szabadidőpark olimpiai bajnok vívónőnkről, Nagy Tímeáról kapta a nevét. A történet úgy kezdődött, hogy a miklósi asszonyok jelentkeztek Rókusfalvy Pál Hovatovább című televíziós vetélkedőjébe, ahol Nagy Tímea lett a csapat segítője. A játékot megnyerték, s a főnyereményből a falu egy parkot épített, amit köszönetül a vívónőről neveztek el. A dísztó köré padokat és kandelábereket állítottak. A park többi részében pedig egy focipálya, valamint játszótér szolgálja a kikapcsolódást.
 sétáló utca, városkép
 

Római katolikus Plébánia épülete - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.miklosi.hu

 
A templom mellette a legrégebbi ház, a Pernesz család építtette plébánia helyezkedik el, amit eredeti állapotába állítottak vissza. Miklósiban egyébként számos olyan lakóház látható, melyet eredeti, hagyományos sváb kinézetére állítottak vissza.
 templom
 

Római katolikus templom - Miklósi

Cím: 8669 Miklósi,
Link: www.miklosi.hu

A templom 1893-ban épült, s egy évvel később báró Hornig Károly veszprémi püspök szentelte föl - áll az épület kapuja alatti márványtáblán. A szépen díszített épület belső falai nem fehérek, hanem az eredeti mintás festés borítja azokat. Az egyik oszlop lábazatán találták meg Miklósi régi címerét is.

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner