12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mezőszentgyörgy
www.mezoszentgyorgy.hu
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 
 Polgármester: BERTA JÓZSEF E-mail: mezoszentgyorgy@euromail.co.hu
 Telefon: +36-22 585-095 Fax: +36-22 585-095
emlékmű, műemlék, szobor,    híres személy,    kiemelt szolgáltató,    templom

 híres személy
 

Eötvös Károly

Cím: 8133 Mezőszentgyörgy,

Eötvös Károly 1842. március 11-én született Mezőszentgyörgyön. (Az Eötvös bárók családjával, Eötvös Józseffel és Loránddal nem állt rokonságban.) Családjának politikai nézeteit a reformkor és a nemzeti függetlenség eszméi határozták meg.
 templom
 

Református templom - Mezőszentgyörgy

Cím: 8133 Mezőszentgyörgy,

A mezőszentgyörgyi református egyház még a reformáció kezdetén alakult, s szinte az egész falu a protestáns hitet vallotta. A XVI. században kőtemplomot emeltek az Úr tiszteletére. A helyi iskoláztatás a református egyház jóvoltából már a XVII. században megkezdődött. A falu lakossága hitét követve támogatta a Rákóczi szabadságharcot, segítséget nyújtva Béri Balogh Ádámnak. Tettükért a császári katonák 1707-ben felgyújtották az egész települést, a tűzvészben csak a korabeli kőtemplom maradt épen. 1793-95-ben új templomot építettek, amely ma is látható a településen. Az épület késő barokk stílusú, tornya 28 méter magas. Jellemzője a homlokzati órapárkányos torony és a három szakaszos csehsüvegboltozatos hajó. A templom padozata, a szószék és a vörös márvány úrasztala - a megyében szinte egyedülállóan - mind 1795-ből való.

Honlap készítés, honlapkészítés, program készítés, domain, tárhely szolgáltatás - SoftWinner Kft.