12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Mezőszemere
mezoszemere.com
Köszöntjük kedves látogatóinkat!

Reméljük, hogy a nálunk eltöltött idő kellemes kikapcsolódást és sok gyönyörű élményt fog jelenteni Önöknek. Azon dolgozunk, hogy a festői környezethez méltó szolgáltatásaink időről időre visszahozzák emlékeiket és mielőbb viszontlássuk Önöket. Látogassanak el hozzánk!
 Polgármester: Jakab Gábor E-mail: mezoszemere3378@gmail.com
 Telefon: +36-36 490-000 Fax: +36-36 490-000
állandó kiállítás,    egyházművészet,    emlékmű, műemlék, szobor,    képzőművészet,    néprajzi gyűjtemény, tájház,    növénykert, park,    szabad beruházási terület,    szabad építési telkek,    szabad üdülő telkek,    templom

 állandó kiállítás
Kiemelkedő gyűjtőmunka és egyedi tartalma minden látogatónak valódi élményt szerez. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Látogassanak el hozzánk.
 

Szikvízmúzeum

Cím: Mezőszemere, Május 1. út 29
Link: www.mezoszemere.hu

A szikvízüzemet 1927-ben alapította Brüll Lajos az akkori Borsodszemerén. 2005. október 21-én múzeumként nyílt meg újra az érdeklődők számára, Brüll Erzsébet (Brüll Lajos leánya) pénzbeli adományának és a helyi polgármesteri hivatal segítségének köszönhetően. A múzeum minden nap látogatható 10 - 18 óra között.
 emlékmű, műemlék, szobor
Történelmünk része. Példaként mutatja elődeink múltját és üzenetét a jelen kor számára. Tisztelettel adózunk érte.
 

Március 15 emlékmű

Cím: Mezőszemere
Link: www.mezoszemere.hu

A község Március 15-e Parkjába is (Szabadság út 85.) készített egy emlékművet Bukta Imre,melynek avatása és szentelése 2001. március 15-én volt.
 képzőművészet
Neves képzőművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.
 

Bukta Imre képzőművész


 
A képzőművészet szinte minden műfajában jeleskedik, sőt szerinte ezek átjárhatók, egymásba folynak. Így képei montázs-szerűek, installációk, vagy a természet és a mezőgazdaság anyagait felhasználókat akár népi ikonoknak is mondhatjuk. Az anyagok és a megmunkálások merész mégis lenyűgöző egységet képviselő kavalkádja a művész egy-egy alkotása.
 néprajzi gyűjtemény, tájház
A néprajzi értékek bemutatása, a hagyomány és a múlt üzenetének átadása kiemelt figyelmet kap. Többnyelvű információ és háttéranyagok engednek közelebb a tárgyakhoz. Gyűjteményünk szívesen várja az érdeklődőket és a néprajzkutatókat.
 

Singolt-ház

Telefon szám: +36-36 490-000
Cím: Mezőszemere, Május 1. út 18.
Link: www.mezoszemere.hu

A múzeum minden nap 10 - 15 óra között megtekinthető (előzetes bejelentkezés követően). Időpontot egyeztetni a Mezőszemerei Községi Önkormányzatnál a 06/36/490-000 telefonszámon lehet. A múzeum 2005. június 30-án került átadásra. A Singolt-házban megnézhetjük a hagyományos népi Mezőszemerei lakberendezést és népviseletet.
 növénykert, park
Különleges növényfajok, ritka fák, virágok és kertészeti kompozíciók által válik csodálatossá a kirándulás. Parkunk várja a pihenni vágyókat.
 

Szent Erzsébet Park

Cím: Mezőszemere
Link: www.mezoszemere.hu

Mezőszemere szívében található a Szent Erzsébet Park, mely 2008. augusztus 20-án lett felszentelve. Itt kapott helyet Bukta Imre Munkácsy díjas művész Faültető című szobra, melyet 2000-ben a Mezőszemerei Millenniumi napokra készített.
 templom
 

Római Katolikus templom Mezőszemere

Cím: Mezőszemere
Link: www.mezoszemere.hu

Mezőszemerei Római Katolikus templom (Szeplőtelen Szűz látogatása).

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner